У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Вечірні сукні
10



Мода 2005 обіцяє бути яскравою і неординарною, залишаються в моді обятгуючі светри, вироби з набивним рисунком дисгармонійним

Гардероб сучасної жінки повинен складатися з різного призначення і неможливо його уявити собі, в асортименті якого немає вечірньої сукні.

Представлена модель - вечірнє плаття, його можна одягти на вечірку, в ресторан, на вечерю, на випускний бал.

Вечірні сукні відносяться до святкового одягу . Святковий одяг повинен прикрашати людину , надавати її зовнішності елегантності , вишуканості й ефектності.

Святковий одяг має насамперед відповідати естетичним вимогам , бути модним, замасковувати недоліки статури , підкреслювати її переваги .

Оздоблення та доповнення застосовують складне, зокрема, оздоблення 5ісером, ручною та машинною вишивками, аплікацією, гофре, плісех, блискітками, штучними квітами, ювелірними прикрасами.

До асортименту святкового одягу відносять сукні , костюми, сукні-костюми, блузи, спідниці, штани та створені на їхній основі комплекти й ансамблі.

Плаття - це виріб , який шиють переважно з мягких тканин, (моделюють по різному ; з рукавами, без рукавів, будь якою довжиною ) . Вечірні плаття шиють з темних, світлих, блискучих кольорів, підібраних відповідно до моделі, та до зовнішності людини. Пілочка і спинка вечірніх плать переважно облягаючою, або приталеного силуету.

Дана модель сукні червоного кольору. Вона змодельована з драпіровкою (так звані “капельки”) на пілочці і вставкою воланом збоку лівого бокового шва.

Пілочка і спинка складається з однієї частини. Сукня оздоблена бісером і блискітками по волані, бретелі представлені сріблястим ланцюжком блискучих каменів, а також шифонова накидка.

Розвиток одягу, його історичні зміни пов'язані, з одного боку, з модою, а з іншого - зі стилем, що виникає на основі соціально-економічного розвитку суспільства, виявляє його культуру, побут, ставлення до навколишнього світу.

Мода у костюмі - це образ, прийнятий більшістю людей, який у певний час набуває широкої популярності. Прийоми крою, декор, добір тканини завжди пов'язані з відповідним періодом розвитку людства і одночасно збігаються з сучас-ними естетичними критеріями і технологічними можли-востями.

Слово «мода» у перекладі з французької означає міра, образ, роль у розвитку і формуванні різних видів одягу. Вважають, що мода зародилася у ХІІ-ХІІІ ст., коли вперше почали носити капелюхи метрової висоти, довгі шлейфи, вузькі чоловічі панталони і взуття із загнутою передньою частиною.

Мода змінюється щодня. І хоча цей процес не такий вже й швидкоплинний, слово “мода” міцно увійшло до нашого лексикону.

Мода – нетривале панування певного смаку в якій-небудь сфері життя або культури.

Мода – це явище, що базується на мистецтві прикрашування людини.

Таким чином проходило формування зовнішнього вигляду народів.

Обмін досвідом в галузі моди між країнами спрямований на підвищення культури одягу найширших верств населення. Здійснюється він і за допомогою демонстрацій колекцій, розроблених національними будинками моделей, та проведенням виставок виробничої кооперації.

“Життєвий цикл” моди включає такі етапи: зародження, стабілізацію, згасання. На зародження моди впливає зростання матеріально-культурного рівня населення, науково-технічний прогрес, який пропонує нові матеріали, кольорові гами, оздоблення.

При розробці напрямів моди слід враховувати ступінь сприйняття її різними категоріями населення. Це означає, що мода повинна бути адресною. По-різному реагують на зміни моди чоловіки і жінки, люди різних поколінь. В цьому зв’язку можна виділити в самостійні напрямки чоловічу й жіночу моду, молодіжну, дитячу. З означених напрямків найбільш динамічна молодіжна мода. Останнім часом модельєри приділяють їй все більшої уваги.

Центром моди був і залишається Париж. Чимало зробила для розвитку мистецтва костюму XX ст. Габріель Шанель - видатний художник-модельєр для працюючих жінок.

Головним принципом творчості Шанель стало спро-щення форми одягу, її повсякденні костюми відрізнялися не лише професійною майстерністю, а й точністю пропорцій, зручністю форми, художнім смаком, простотою і чіткістю ліній. Костюми Шанель підкреслювали елегантність і демокра-тичність. Типовим було оздоблення країв деталей одягу шну-ром, тасьмою, кантом.

Досить швидко стиль «Шанель» набув небаченої популярності. Він і сьогодні домінує у багатьох видах одягу. Габріель Шанель створила міжнародний стиль, який з моменту його створення вже не виходить з моди. Для моделей одягу Шанель характерною особливістю є нормальна довжина. Вона не визнавала міні й завжди прагнула, щоб лінія плеча знаходилася на своєму місці. Габріель Шанель створила новий тип жіночої краси, який дійшов і до наших днів. Шанель була і є символом французької елегантності.

У 1947 році, відкривши свій Будинок моделей, на арену моди вийшов Крістіан Діор. Його перша колекція моделей називалася «Нью-лук» - новий стиль. Він створив новий жіночий образ - тонку талію, покаті плечі й довгу пишну спідницю, повернувши костюму жіночність, м'якість ліній. До речі, ці елементи притаманні й сучасній моді. Діор у розробці своїх моделей за основу брав статуру людини. Неабиякого значення надавав він аксесуарам і різним доповненням. Моделі Діора гарні, зручні, функціональні, вишукані.

Значний внесок у моделювання одягу вніс талановитий художник-модельєр П'єр Карден. Він не лише моделював прекрасний одяг, а й сам вміло кроїв і шив його. Основним принципом моделювання він вважав співвідношення плечей і стегон, що й відображалося у його нових пропорціях. У його моделях часто зустрічається поєднання темних і світлих тонів, асиметричність деталей костюму тощо.

Майстром французької школи моделювання називають і Андре Куррежа, який зробив жіночий костюм вільним і розкішним. Його моделі одягу не замасковували непропор-ційність статури, а викликали бажання попіклуватися про свій зовнішній вигляд. Великого значення Андре Курреж надавав кольору. Найбільш виразним вважав чорний і білий. Творчий шлях Куррежа - це постійний пошук нових видів


Сторінки: 1 2 3