У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Головні і приймально-відправні шляхи станції, кінці шляхів з 7 по 25 у пар ній горловині Сортувального парку, кінці шляхів 7 і 1 Дослідження існуючих технологій перевізного процесу залізничного вузлу “0”.

1.1 Техніко-єксплуатаційна характерістика станции Одеса-Сортувальна

Станция Одеса-Сортувальна є внеклассною сортувальною станцією. Станція обладнана електричною централізацією стрілок і сигналів. Прилягаючі до станції двоколійні перегони обладнані однобічним автоматичним блокуванням перемінного струму з локомотивами ВЛ80С и ВЛ80ДО. Станція З має два підходи з боку К и П ( станція П є станцією Вузла О).

Головні і приймально-відправні шляхи станції, кінці шляхів з 7 по 25 у парній горловині Сортувального парку, кінці шляхів 7 і 8 у непарній горловині Сортувального парку, а також прилягаючі перегони електрифіковані.

На станції мається три парка - Одеський приймально-відправний, Північний приймальний парк і Сортувально-відправний.

Одеський парк складається з 6 шляхів - і головних, 3,4,5,6 приймально-відправних. До парку примикають головні шляхи а, б, а, б. Нумерація шляхів у парке виробляється від пасажирського будинку убік Сортувального парку. Шлях 3 спеціалізований як приймально-відправний для пасажирських, людських, приміських і вантажних транзитних потягів парного і непарного напрямків; 4, 5 і 6 шляху - для людських і вантажних потягів парного і непарного напрямків; головний шлях призначений для прийому і відправлення пасажирських, людських і вантажних потягів непарного напрямку; головний шлях призначений для прийому і відправлення пасажирських, людських і вантажних потягів парного напрямку.

Північний парк складається з 6 шляхів для прийому вантажних потягів, що прибувають у розформування - 1, 2, 3 для парних і 4, 5, 6 для непарних вантажних потягів.

Сортувальний парк складається з 21 шляху. З боку гірки шляхи об'єднані в 3 пучки: - перший пучок - 5 шляхів 7, 8, 9, 10, 11; - другий пучок -7 шляхів 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18; - третій пучок - 7 шляхів 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25. Ці шляхи специализированны як сортувально-відправні і призначені для нагромадження вагонів і формування потягів на К и станції Вузла О згідно план формування. Відправлення готових потягів убік Вузла виробляється з усіх шляхів парку, а з 7 і 8 шляхів Сортувального парку передбачене відправлення на К; шлях 26 - ходової для пропуску локомотивів з Північного парку в депо, а також для виставки цистерн після промивання; 27 тупикова колія для ремонту вагонів. Спеціалізація інших станційних колій визначенаі ТРА станції.

На території станції розташоване ПТО, до станційних колій примикають шляху Промивочно-пропарювальної станції (ППС), локомотивне депо ТЧ-1, дистанція шляху, дистанція сигналізації і зв'язку, дистанція енергопостачання. До третього шляху Одеського парку примикають стрілкою № 72 під'їзні колії “Продмаш” і “ СУ-2”; у парній горловині Сортувального парку стрілкою №84 примикає під'їзна колія “Южгидроспецстрой”.

Пристрою для розформування і формування потягів. У непарній горловині Сортувального парку розташована механізована сортувальна гірка, обладнана Гірковою Автоматичною Централізацією блокової системи (ГАЦ), що має вихід на всі шляхи Сортувального парку. Шлях насування на гірку один.

Гальмування відчеплень, що спускаються з гірки, виробляється сповільнювачами типу КНП-5. Сповільнювачами обладнані перша і друга гальмові позиції:

-

перша гальмова позиція - один сповільнювач;

-

друга гальмова позиція - по двох сповільнювача в кожнім пучку;

Прицільне гальмування відчеплень виробляється на третій гальмовій позиції ручними гальмовими башмаками. Третя гальмова позиція обладнана башмакоскидачами полукрестовинного типу на всіх шляхах Сортувального парку. Гальмові башмаки розташовуються на міжколійях по всій довжині гальмового шляху й укладаються на рейки за допомогою спеціальних вилок.

Для виробництва маневрової роботи з подформированию, формуванню потягів і передач, перестановки груп вагонів зі шляху на шлях у парній горловині Сортувального парку мається витяжна колія 30.

Маневрові засоби і районування їхньої роботи. Уся маневрова робота виконується тепловозами працюючими в двох маневрових районах:

- перший маневровий район - парна сторона Одеського парку до осі пасажирського будинку - шляху І, ІІ, 3, 4, 5, 6 і парна сторона Сортувального парку - шляху з 7 по 27 включно. Витяжною колією в районі є шлях 30;

- другий маневровий район - непарна сторона Сортувального парку, шляху з 7 по 26 включно, Північний парк і непарна сторона Одеського парку - шляху І, ІІ, 3, 4, 5, 6 до осі пасажирського будинку.

У першому маневровому районі працює один маневровий тепловоз серії ЧМЭ-3, що робить операції по зміні ваги складу, перестановку складів із Сортувального в Одеський парк, подачу і збирання місцевих вагонів і цистерн на ППС.

В другому маневровому районі працює один гірковий локомотив: тепловоз серії ЧМЭ-3. Тепловоз робить розпуск складів зі шляхів Північного парку, осаджування вагонів і формування збірного поїзда.

1.2 Характеристика експлуатаційної роботи станції

Станція Одеса-Сортувальна розташована на вході у Вузол О и це багато в чому обумовлює специфіку роботи станції( Основні функції станції – переробка вагонопотоку, що випливає на станції Вузла ПРО під вивантаження й організація здебільшого порожнього вагонопотоку по регулювальних завданнях УЗ(

В Одеському парку виконується:

-

пропуск пасажирських потягів без зупинки і приміських потягів із зупинкою для посадки і висаджування пасажирів;

-

пропуск транзитних вантажних потягів без переробки зі станцій Вузла О (підхід П) на К зі зміною локомотива;

-

пропуск транзитних потягів з боку К на вузол О без зміни локомотива;

-

прийом маршрутів з К с зменшенням ваги ;

-

відправлення поїздів свого формування на К;

-

подача і збирання місцевих вагонів , що прибувають під чи вивантаження навантаження на адресу заводу “Продмаш”, “СУ-2” і ЭЧ-1.

В Північному


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17