У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





АСОЦІАЦІЯ “БІОКОНВЕРСІЯ”

04000 м. Київ, вул. Північна, 2/г, тел. (044) 467-88-42.

ЗАТ “ДОБРИЙ ГОСПОДАР”

Щоб здоровими бути, треба хімію забути

Потреби в продуктах харчування для населення Землі, яке постійно збільшується, зростають з кожним роком. Щоб задовольняти їх, за останні десятиліття все ширше використовується хімізація. Вона дає прибавку врожаїв та разом з тим впливає на здоров”я споживачів і на генетику наступних поколінь. Тому знижується здатність організмів людей протистояти різним хворобам, що призводить до зростання смертності.

А тому у передових країнах світу все більше переходять від хімізації сільськогосподарського виробництва до впровадження системи біологічного землеробства, основними факторами якого є виключення із технологій використання легкорозчинних азотних добрив, хімічних засобів захисту рослин від бур”янів, хвороб та шкідників, з одночасним стимулюванням біологічної активності грунту застосуванням органічного добрива “Біогумус”, сидеральних добрив, використання соломи, гички цукрових буряків, фіксації атмосферного азоту бульбочковими бактеріями бобових культур тощо.

За біологічним землеробством в Європі обробляється 6,3 млн. гектарів землі – 23,8 %, Австралії – 42 %, Латинській Америці – 23,5 %, Азії – 28 %. В Україні за біологічною системою землеробства працює 72 господарства з площею сертифікованих сільськогосподарських угідь 241 тис. га. Це всього-навсього лише близько одного відсотка до всієї площі сільгоспугідь. Хоча в Україні вже набуто чималого досвіду використання цієї системи. До гарячих прихильників її впровадження належу і я.

Вже третій рік на присадибній ділянці, на межі Київської та Чернігівської областей, за 60 кілометрів від столиці, я вирощую овочеві, плодово-ягідні культури, картоплю, квіти без застосування пестицидів та міндобрив. В основу біологічного землеробства на моїй ділянці покладено:

посів сидеральних культур, які знищують бур”яни;

внесення біогумусу (продукції переробки органічних відходів каліфорнійськими червоними дощовими черв”яками) до посіву або в рядки при посіві та 2-3-разове обприскування рідкими органічними добривами-біостимуляторами “Вермистим”, “Вермисапро” та ін. При необхідності для боротьби із шкідниками та хворобами рослин застосовую біологічні засоби.

Для отримання власного біогумусу я переробляю всі органічні рештки, які є в господарстві, при допомозі каліфорнійських черв”яків. Частину біогумусу я використовую в себе, а решту продаю, що приносить додатковий дохід.

Тому вже третій рік моя сім”я і знайомі споживають тільки екологічно чисті продукти, лишки їх реалізую через свій магазин, попит на них великий.

Слід разом з тим зазначити, що використання системи біологічного землеробства дає можливість підвищувати врожайність на 30-60 % , порівняно з традиційним.

А тому, рекомендую всім власникам дачних і присадибних ділянок відмовлятися від використання хімії і переходити до біологічного землеробства. Для цього раджу закупити в нас або в НВТ “Відродження” (м. Івано-Франківськ, вул. Гаркуші, 2, тел. (03422) 3-11-30; 2-24-90) маточне поголів”я каліфорнійських червоних дощових черв”яків і насіння сидератів (пелюшка, буркун, олійна редька, гірчиця, ярий і озимий ріпак, люпин та інші). І через 2-3 роки Ви забезпечите собі, дітям і внукам міцне здоров”я, довголіття та неабиякий дохід у сімейний бюджет.

А взагалі, повинен сказати, що дощові черв”яки, найпродуктивнішими з яких є каліфорнійські червоні – це гарант здоров”я та благополуччя всього живого на землі. Їх збереження і примноження у грунтах всіх угідь має стати найважливішою турботою всього людства і кожної людини. Цим самим ми зміцнюватимемо здоров”я Землі, а значить і власне та наступних поколінь.

Отримати детальну інформацію та допомогу щодо практичного впровадження біологічного землеробства можна в НВТ “Відродження” або в ЗАТ “Добрий господар”