У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ПРОГРАМА профілактики та боротьби зі злочинністю на території Надвірнянського району на 2007-2011 роки

1. Організаційне забезпечення профілактики злочинності 

Загальна частина
На виконання Постанови Кабінету міністрів України від 20.12.2006 №1767 "Про затвердження Комплексної програми профілактики правопорушень 2007-2009р.р." та програми профілактики та боротьби зі злочинністю на території Надвірнянського району здійснити наступні заходи:

1. Організація забезпечення профілактики злочинності
1.1. Згідно наявних результатів роботи за певний період проаналізувати стан правопорядку в кожному населеному пункті району, кожній адміністративній території обслуговування з урахуванням факторів, що сприяють загостренню криміногенного стану, а також місцевих особливостей. По результатах аналізу направити інформацію в районну державну адміністрацію, інші правоохоронні органи, в яких вказати причини і умови, що сприяють злочинам проти особи, в сфері громадського порядку та економіки, для вироблення спільних дій по їх профілактиці.
Начальники відділень та служб РВ УМВС
Січень, лютий кожного року.
1.2. На основі всебічного аналізу повідомлень і звернень громадян, оперативної інформації, матеріалів розгляду справ про погрози насильством, сімейно - побутові конфлікти, майнові і земельні спори визначити та облікувати соціальні групи і колективи, в середовищах яких можливе скоєння злочинів, в тому числі тяжких. Внести пропозиції в органи державної влади щодо розв'язання тривалих конфліктів на грунті майнових, земельних претензій, релігійної нетерпимості.
Заступник начальника РВ УМВС по ГБ.
По закінченню кожного кварталу.

2. Захист життя, здоров'я, честі і гідності особи, її майна від злочинних посягань
2.1. Згідно проведеного аналізу злочинності на території району з метою запобігання злочинним посяганням із застосуванням зброї та вибухових пристроїв проти особи і суспільства, зокрема, терористичним актам, здійснити спільно з СБУ заходи щодо виявлення каналів незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин.
На протязі років виконання програми організовувати та проводити на території району оперативно - профілактичні операції "Зброя" та "Вибухівка", в ході яких виявляти канали незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Посилити оперативне перекриття об'єктів, де використовується чи зберігається зброя, вибухові та отруйні предмети і речовини. Про результати проведеної роботи доповідати керівництву Надвірнянського РВ УМВС.
Відділення карного розшуку (ВКР), відділення дільничних інспекторів міліції (ВДІМ), група дозвільної системи (ДС), відділення кримінальної міліції в справах неповнолітніх (ВКМСН)
Постійно.
2.2. Посилити контроль за дотриманням умов перевезення перевізниками небезпечних вантажів автомобільним транспортом, передусім вибухових, отруйних, радіоактивних речовин тощо.
ст.інспектор з організації роботи патруль¬ної служби районного відділу внутрішніх справ (ПС РВ УМВС). Постійно.
2.3. Забезпечити недопущення фактів видачі дозволів на придбання вогнепальної зброї (особливо нарізної ) зброї особам раніше судимих за скоєння злочинів з застосуванням вогнепальної зброї та вибухівки, особам, які входять до складу відомих злочинних груп.
Дозвільна система РВ УМВС
Постійно.
2.4. Спільно зі службою у справах неповнолітніх відділу у справах сім'ї та молоді, соціальної служби молоді РДА здійснити заходи щодо проведення обліку житла ,де проживають неповнолітні, які залишились без батьківського піклування, з метою запобігання фактам знущанням над ними та незаконного відчуження житла.
Начальник ВКМСН.
2007-2011 роки.
2.5. З метою попередження квартирних крадіжок спільно з органами самоврядування, керівниками житлово-комунальних служб організувати роботу щодо встановлення кодових замків на вхідних дверях у під'їздах багатоповерхових будинків за рахунок коштів мешканців цих будинків.
Начальник ВДІМ
2007-2011роки.
2.6. Під час зустрічей з населенням та трудовими колективами проводити роз'яснювальну роботу серед громадян, з врученням пам'яток з питань профілактики крадіжок майна з квартир. Стан цієї роботи широко висвітлювати в засобах масової інформації .
Начальник ВДІМ, ВКР
2007-2011 роки.
2.7. Вжити дієвих заходів щодо покращення профілактики рецидивної злочинності. До профілактичної роботи та перевиховання осіб, схильних до вчинення злочинів, залучати громадські формування з охорони правопорядку, в тому числі громадських помічників дільничного інспектора міліції.
Начальник ВДІМ
2007-2011 роки.
2.8. Забезпечити активну участь дільничних інспекторів міліції, громадських помічників дільничних інспекторів міліції, членів громадських формувань у проведенні спільних відпрацювань сільських населених пунктів, з метою виявлення шляхів ввезення контрабандних товарів, проникнення на територію району нелегальних мігрантів, а також мешканців населених пунктів, через яких здійснюється незаконні операції з переміщення підакцизних товарів.
Начальник ВДІМ, ВКР, відділення державної служби боротьби з економічною злочинністю (ВДСБЕЗ)
2007-2011 роки.
2.9 У період збирання врожаю сільськогосподарської продукції організувати роботу мобільних груп за участю дільничних інспекторів міліції, громадських помічників дільничних інспекторів міліції, позаштатних інспекторів, членів громадських формувань щодо попередження розкрадань, виявлення зловживань у заготівельних організаціях.
Начальник ВДІМ, ВКР
 роки.

3. Протидія організованій злочинності і корупції
3.1. Згідно оперативних обліків на комерційні структури, інші суб'єкти господарювання, які підконтрольні ОЗУ, із залученням фахівців КРУ, ДПІ, інших контролюючих органів організовувати комплексні перевірки цих підприємницьких структур. Про результати проведеної роботи щодо знешкодження економічного підґрунтя ОЗУ доповідати керівництву УМВС кожного кварталу року.
Начальник ВДСБЕЗ, ВКР
Щоквартально.
3.2. Спільно з СБУ, ДПІ, прокуратурою розробити робочі заходи по припиненню протиправної діяльності злочинних груп, що діють на території району. Результати доповісти керівництву УМВС.
перший заступник начальника РВУМВС, заступник начальника РВ УМВС по слідству
2007 - 2011 роки.
3.3 Спільно з СБУ, ДПІ за окремими графіками проводити відпрацювання промислових, продовольчих ринків, а також залізничних та автобусних станцій з метою захисту суб'єктів малого, середнього бізнесу, запобігання та виявлення фактів корупції і хабарництва.
Про результати доповісти керівництву УМВС до 5 числа наступного за звітним кварталом місяця.
Начальник ВКР, ВДСБЕЗ, ВДІМ.
 роки.

4. Зменшення кримінального тиску на економічні


Сторінки: 1 2 3