У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

Зміст

стор.

Вступ.............................................................................................. 3

1. Основні завдання управління................................................... 5

2. Оцінка набутого досвіду……................................................... 8

3. Пропозиції……………………………………………………. 10

Вступ

Управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, надалі управління, є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядковується міському голові, виконавчому комітету міської ради.

Координує і спрямовує роботу управління заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради згідно з розподілом функційних обов’язків.

У своїй діяльності управління керується Конституцією України, Законами України, Указами Президента України, законодавчими актами Верховної Ради і Кабінету Міністрів України, рішеннями міської ради, обласної ради, обласної державної адміністрації, міської ради та виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, а також положенням про управління.

На другому етапі проходження стажування в управлінні економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради згідно плану стажування я брав участь у заходах які проводили усі відділи даного управління, а саме: економічного аналізу та стратегічного планування; промисловості та інвестиційного супроводу; підтримки та розвитку підприємництва, до складу якого входить Дозвільний центр; міжнародних зв’язків та туризму, до складу якого входить сектор розвитку туризму; енергозбереження та комунальних підприємств, до складу якого входить сектор сталого розвитку.

На даному етапі я ознайомився з напрямками роботи відділів даного управління, із системою організації і внутрішнього контролю за виконанням законодавчих та нормативних документів.

Діяльність управління економічного та інтеграційного розвитку досить обширна, а саме: представляє в межах наданих йому повноважень інтереси виконавчого комітету міської ради у відносинах з відповідними органами суб’єктів або адміністративно-територіальних утворень іноземних держав, а також міжнародними організаціями та установами, фізичними особами з питань зовнішньоекономічного, туристичного, міжнародного та іноземного інвестиційного співробітництва; координує та контролює в межах своїх повноважень міжнародні (прикордонні, міжрегіональні) зв’язки, діяльність структурних підрозділів виконавчого комітету у сферах зовнішніх зносин, а також бере безпосередню участь у розробленні та реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, націлених на соціально-економічний розвиток міста; здійснює підготовку проектів угод, договорів, меморандумів, протоколів зустрічей і комюніке з питань зовнішніх відносин, зовнішньоекономічної та туристичної діяльності міської ради; за дорученням міського голови бере участь у переговорах з представниками ділових кіл, установ та організацій іноземних держав з питань, що належать до його компетенції; бере участь у проведенні тендерів і конкурсів з питань, що належать до сфери економічної, зовнішньоекономічної та туристичної діяльності; сприяє проведенню переговорів з питань залучення іноземних інвестицій, створенню спільних підприємств (з іноземними інвестиціями), визначенню перспективних об’єктів та напрямків інвестування; готує матеріали з питань, що стосуються співробітництва міста до засідань робочих груп експертів для делегацій міста, що відряджаються за кордон; сприяє розвитку зовнішньоекономічної виробничої кооперації, надає суб’єктам підприємницької діяльності міста допомогу в організації, участі та проведенні міжнародних економічних та туристичних виставок, ярмарок і презентацій; розробляє Програми перебування в міській раді іноземних делегацій та забезпечує, в межах компетенції, реалізацію державної політики стосовно державної таємниці, контроль за її збереженням та ін.

Тому безпосередня участь у діяльності управління дала змогу зробити цілісні висновки про роботу органу місцевого самоврядування.

1. Основні завдання управління

На управління економічного та інтеграційного розвитку покладені такі завдання:

1. Сприяння роботі промислових підприємств, що розташовані на території міста, популяризація промислового потенціалу підприємств, координація роботи по залученню інвестицій, супроводження інвестиційних проектів.

2. Всебічне сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, створення інфраструктури малого і середнього бізнесу та координація її роботи.

3. Сприяння в створенні додаткових робочих місць для працевлаштування незайнятого населення.

4. Здійснення аналізу діяльності підприємств з метою вдосконалення їх роботи, збільшення обсягів виробництва та робіт, покращення обслуговування населення міста.

5. Сприяння розвитку промислових підприємств, удосконалення організації виробництва, структурній перебудові, підвищення ефективного використання виробничих потужностей, впровадження нових матеріало- і енергозберігаючих технологій, які забезпечують випуск конкурентноздатної продукції.

6. Сприяння створенню та здійсненню контролю за виконанням соціально-економічних міських програм.

7. Здійснення економічного прогнозування, координації та регулювання соціально-економічного розвитку міста і створення сприятливих умов для розвитку ринкових структур, проведення єдиної економічної, фінансової та податкової політики на території міста.

8. Участь у розробці стратегічного плану економічного розвитку міста та проведення моніторингу реалізації стратегічних цілей.

9. Участь у проектах міжнародної технічної допомоги.

10. Вивчення і розповсюдження передового досвіду, рекламно-інформаційних матеріалів про економіку міста, організація виставок, ярмарок, форумів, сприяння розширенню та зміцненню міжгосподарських та міжрегіональних звґязків.

11. Сприяння створенню спільних підприємств, заснованих на базі об’єднання майна різних форм власності.

12. Контроль за ефективним використанням енергоресурсів, участь у розробці та впровадження програм з енергозберігаючих технологій.

13. Аналіз стану і тенденції розвитку економічного ресурсовиробничого потенціалу підприємств промисловості та комунальної власності територіальної громади міста, визначення цілей та пріоритетів розвитку економіки, її галузевої структури.

14. Аналіз тенденцій розвитку підприємництва в місті та розробка пропозицій і механізмів підтримки підприємництва;

15. Здійснення регуляторної політики у сфері господарської діяльності.

16. Участь у розробці і здійсненні заходів щодо залучення інвестицій в економіку міста та заохочення інвестиційної діяльності.

17. Внесення в установленому порядку до відповідних органів пропозицій щодо залучення іноземних інвестицій для розвитку економічного потенціалу міста.

18.Інформування суб’єктів підприємництва та осіб, що бажають започаткувати власну справу, з питань здійснення підприємницької діяльності, порядку отримання документів дозвільного характеру та щодо об’єктів інфраструктури підтримки підприємництва.

19. Забезпечення функціонування Дозвільного центру.

20.Розробка та внесення пропозицій на розгляд органів місцевого самоврядування та виконавчої влади щодо спрощення умов ведення підприємницької діяльності, дозвільної системи.

21. Розробка проектів регуляторних актів, що стосуються підтримки та розвитку підприємництва.

22. Розробка програм підтримки підприємництва


Сторінки: 1 2 3 4