У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Гвинтові сходи
6



РЕФЕРАТ

На тему. Гвинтові сходи.

Сходи у вашому будинку!

Сходи, є потенційно небезпечною і досить рідкісною конструкцією в будинку, привертають до себе велику увагу.Сходи в будинку - це важливий архітектурний елемент. Довгі роки переважне число людей жили в одноманітних квартирах з однаковим плануванням і часто навіть схожими меблями. Але в дев'яностих роках ХХ століття ситуація стала мінятися. Все більше стали з'являтися дворівневі квартири, удома, офіси, магазини, в яких були присутні сходи. Сходи, будучи потенційно небезпечною і досить рідкісною конструкцією в будинку, привертають до себе велику увагу. Саме цей елемент, правильно підібраний, проведений і встановлений несе на собі не тільки функціональне навантаження, але естетичну, підкреслюючи оригінальне дизайнерське рішення приміщення. Виникає питання: які сходи популярні сьогодні і чому? Необхідно відзначити, що сьогодні можна знайти фірми, які виготовляють і встановлюють сходи в різних стилях. Вибір конструкції і зовнішнього вигляду сходів - справа смаку кожного. Ми ж звернемо вашу увагу лише на деякі.

Гвинтові сходи

Які асоціації виникають у вас, коли ви чуєте це словосполучення? Повітря, майже прозорі гвинтові сходи, колоритні, ажурні, оригінальні. У багатьох, при розмові про гвинтові сходи виникають картинки високих башт, маяків, середньовічних мінаретів. Гвинтові сходи займають дуже мало місця, по порівнянню, наприклад зі сходами на косоурах, і дуже зручна для тих, хто економить місце в приміщенні. Гвинтові сходи часто встановлюються між основним і мансардним поверхом і гармонійно вписуються в інтер'єр будинку. Все це так, але! Чи часто ви зустрічаєте гвинтові сходи, використовувані як основні в приміщенні? Переважна більшість з вас відповідять: «Ні, не часто». Дійсно, гвинтові сходи найчастіше використовуються як додаткові. Річ у тому, що ступені у гвинтових сходів мають клиноподібну форму. Широким кінцем ступеня кріпляться до стійки поручнів, а вузьким – до стіни. За рахунок такої нерівності, у деяких складається враження, що ступінь дуже вузький. Проте, сьогодні до виготовлення гвинтових сходів підходять особливо. Фахівці розрахували, що оптимальною шириною середини ступеня буде 20-25 сантиметрів, а широка підстава – близько 40! Такі розміри дозволять вам відчувати себе упевнено на гвинтових сходах.

Сходи на косоурах

Не Слід забувати, що гвинтові сходи – досить крута, тому звернути увагу на правила безпеки, встановлюючи її у себе. Зручна, солідна і в теж час легка, надійна, грунтовна, респектабельна – це все про сходи на косоурах. Косоура – це несуча балка, встановлена під нахилом, до якої кріпляться ступені. Найчастіше таких косоур встановлюють дві (особливо, якщо сходи широкі – більше 2-2,5 метрів), але є можливість встановити сходи на косоурах з однією несучою балкою (центральною). Сходи на косоурах, залежно від використовуваних матеріалів для будівництва і обробки, може виглядати дуже витончено, легко, і навіть легко. Проте, косоури, які найчастіше виготовляються з металу, залізобетону або деревини, не дають засумніватися в міцності і надійності конструкції. Такі сходи перевірені часом. Опис сходів на косоурах зустрічаються навіть в рукописних джерелах Давнього Єгипту часів будівництва Великих пірамід.

Сходи на больцах

Комусь вищеперелічені конструкції здадуться дуже громіздкими. В цьому випадку прекрасним вибором стануть сходи на больцах. З'явилися сходи на больцах близько ста років тому в Германії. «Kenngott» фірма-винахідник сходів такої конструкції. Майстри фірми з покоління в покоління передають секрети виробництва, що забезпечує високу якість продукцію і величезну популярність їх серед споживачів. Больц – німецьке слово, означає - болт, штир. Саме за допомогою їх ступені з'єднуються між собою. Інший же своєю стороною сходів кріпляться до стіни, а якщо її немає поблизу – до косоуре, що встановлюється в потрібному місці. Сходи, ступені яких кріпляться тільки до стіни, виглядають справді прозоро і елегантно. Сходи на больцах не сприяють затемненню приміщення, не створює відчуття перевантаженості інтер'єру. Вибір конструкції сходів – далеко не все. Ще один важливий елемент конструкції – сходові огорожі (поручні). Вони грають велику роль в оформленні приміщення. Дерев'яні сходові огорожі додають інтер'єру затишок, тепло, добротність і простоту. Та варто пам'ятати, що дерево вимагає відходу: щоб воно не міняло колір, не гнило, щоб не з'являлися інші вади, що псують зовнішній вигляд сходової огорожі. ходові огорожі з неіржавіючої сталі останніми роками сталі найбільш актуальні. Такі огорожі матеріал фактично не вимагають відходу, міцні, надійні і гармонійно вписуються практично в будь-який інтер'єр. Слід зазначити, що неіржавіюча сталь може чудово поєднуватися з багатьма матеріалами, що дає вам простір для творчості. Сочетание неіржавіючої сталі і скла Якщо ви хочете добитися легкості і прозорості конструкції, можна використовувати в сходовій огорожі поєднання неіржавіючої сталі і скла триплексу. Використовують неіржавіючу сталь також у поєднанні з пластиком і каменем. Якщо за допомогою сходів ви хочете зробити яскравий акцент в дизайні приміщення, використовуйте забарвлений за допомогою порошкового напилення метал. Крупні організації на ринку будівництва виготовляють різні сходові огорожі і пропонують широку колірну гамму для фарбування огорож (вже з 350 (!) квітів не можна не вибрати відповідний).

При замовленні сходової огорожі, варто враховувати те, хто користуватиметься сходами. Пам'ятаєте, якщо в будинку живуть діти або літні люди, а також, якщо сходи більші, ніж 3 сходинки – без сходової огорожі не обійтися! Отже, навіть однакова конструкція сходів виглядатиме абсолютно по-різному залежно від використовуваних матеріалів, самого приміщення, сходових огорож. Але, якщо вам потрібний ексклюзивний варіант сходів, краще звернутися до фахівців, які розроблять індивідуальний проект, врахують


Сторінки: 1 2