У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

Дипломна робота

Організація реклами на зовнішніх ринках і практичне її використання на прикладі зовнішньо-орієнтованого підприємства ВАТ «Концерн «Стірол».

ЗМІСТ

ПЕРЕЛІК СКОРОЧЕНЬ ТА УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ………………………3

ВСТУП……………………………………………………………….……………6

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ РЕКЛАМНОЇ КАМПАНІЇ НА ЗАКОРДОННИХ РИНКАХ……….…………..8

1.1. Реклама як основний вид маркетингових комунікацій……….………....8

1.2. Основні етапи здійснення рекламної діяльності на закордонних

ринках…………………………………………………………………...……….18

1.3. Методи оцінки ефективності рекламної кампанії на закордонному

ринку……………………………………………………………………...………26

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ТА ОЦІНКА ОРГАНІЗАЦІЇ РЕКЛАМНОЇ

ДІЯЛЬНОСТІ НА ВАТ «КОНЦЕРН «СТІРОЛ»…………………….…..…….34

2.1. Організаційно-управлінська структура та характеристика

господарської діяльності на підприємстві………………………….…….……34

2.2. Аналіз експортних операцій на підприємстві………………….…….…49

2.3. Оцінка ефективності організації рекламної діяльності підприємства

на закордонних ринках………………………………………………….………56

РОЗДІЛ 3. ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ РЕКЛАМНИХ

КАМПАНІЙ НА ЗАКОРДОННИХ РИНКАХ……………………….………...68

3.1. Напрями вдосконалення рекламних кампаній на закордонних

ринках…………………………………………………………………………….68

3.2. Шляхи вдосконалення механізму організації рекламних кампаній на закордонних ринках……………………………………………………………..74

3.3. Розробка плану та бюджету рекламної кампанії ВАТ «Концерн «Стірол»…………………………………………………………………….…….80

ВИСНОВКИ………………………………………………………….…………..89

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………….……………….94

ДОДАТКИ………………………………………………………….…………….99

ВСТУП

В сучасних умовах, коли ринок є достатньо насиченим, хай навіть не завжди високоякісними товарами, для того щоб займатися підприємницькою діяльністю та реалізовувати свою продукцію, необхідна добре підготовлена реклама. Без реклами неможливе формування широких ринків товару, перетворення потенційно існуючих потреб на попит.

Реклама продукції і діяльності підприємства - це найважливіша складова частина комплексу маркетингових заходів, своєрідний інформаційний вихід на споживача.

При правильній організації реклама дуже ефективна і сприяє швидкій та безперебійній реалізації виробленої продукції. При цьому прискорюється повернення оборотних коштів підприємств, установлюються ділові контакти виробників з покупцями і споживачами продукції, попит зростає і перевищує пропозицію, що, у свою чергу, є об'єктивною основою розширення виробництва і підвищення ефективності господарської діяльності.

Прийнятий курс на інтенсифікацію економіки, зміцнення ринкових принципів, гостра необхідність у вирішенні соціальних проблем, підвищення якості і розширення асортименту продукції, що випускається, поставили в області рекламної діяльності конкретні задачі, рішенню яких сприяє організація комплексу рекламних заходів. Організація комплексу ефективних рекламних заходів - це дуже складна задача, для реалізації якої потрібно чітка і злагоджена робота кваліфікованих фахівців торговельно-збутових, маркетингових чи спеціальних рекламних підрозділів підприємств.

Ґрунтуючись на багатому досвіді закордонних країн в області реклами, можна стверджувати, що рекламна діяльність - це особлива наука, де є свої правила і закони. Ця наука використовує пізнання психології, соціології і дослідження ринку для вирішення економічних проблем підприємства.

Спираючись на все вищесказане можна констатувати, що обрана тема бакалаврської робити є досить актуальною і цікавою до дослідження.

Метою роботи є теоретичне обґрунтування засад організації реклами на зовнішніх ринках і практичне її використання на прикладі зовнішньо-орієнтованого підприємства ВАТ «Концерн «Стірол».

Відповідно до поставленої мети в роботі необхідно вирішити наступні завдання:

?вивчити теоретичні аспекти проведення рекламної компанії підприємств;

?визначити сутність, мету, завдання та класифікацію реклами;

?розглянути основні етапи здійснення рекламної діяльності підприємства;

?провести аналіз рекламних заходів на підприємстві ВАТ «Концерн «Стірол»;

?надати пропозиції по поліпшенню організації реклами на підприємстві ВАТ «Концерн «Стірол».

Об’єктом дослідження є організація рекламної діяльності на ВАТ «Концерн «Стірол», які використовують підприємства в своїй діяльності, предметом є економічні відносини що виникають в процесі організації рекламної діяльності .

Теоретичною та методологічною основою дослідження є положення сучасної економічної теорії, наукові праці вітчизняних та зарубіжних вчених у сфері реклами: Уельс У; Берет Дж; Старостіна А.О.; Зозульов О.В. Для досягнення поставленої в роботі мети було використано методи теоретичного узагальнення та порівняння, статистичного аналізу та конкретизації.

Структура роботи : робота складається з вступу; теоретичної частини; практичної частини та висновку.

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ЗАКОРДОННИХ РИНКАХ.

1.1 Реклама як основний вид маркетингових комунікацій

Реклама - ознайомлення споживачів із товарами або послугами, що пропонує дане виробниче, торговельне, транспортне, страхове, туристичне, фінансове або інше підприємство. Реклама здійснюється у формі оголошень у пресі, на радіо, телебаченні, на плакатах тощо.

Реклама знайомить з особливостями і способами споживання товарів, їх якістю, місцем продажу тощо. Перед рекламою ставиться завдання привернути до товару увагу потенційного покупця. При цьому застосовуються такі прийоми, які є найбільш доцільними в кожному окремому випадку, з тим щоб у споживачів з'явилося бажання купити запропонований товар або послуги [18, c.128].

Перед експортною рекламою можуть бути поставлені й інші завдання: ознайомити даний ринок із фірмою та її товарами з метою одержання замовлень; підготувати ґрунт для успішної діяльності комерційного підприємства; посприяти торговельним посередникам країни збуту в просуванні товару та ін.

Залежно від конкретного завдання фірми, що здійснюють маркетингову діяльність, використовують різноманітні рекламні засоби.

Щоб пристосувати рекламну справу до кон'юнктури товарного ринку, вимагалось виготовлення рекламної продукції у великих кількостях. Це привело до створення самостійної економічної галузі - так званого ринку реклами. Сьогодні рекламна діяльність є однією з найважливіших галузей світової економіки. Вона здійснюється промисловими і торговельними фірмами самостійно, або з використанням рекламних агентств Історія реклами, що розвивається протягом тисячоріччя тісно пов'язана з процесом економічного розвитку людського суспільства. Реклама з'явилася одночасно з ринком. З латині це слово перекладається як «викрикувати». Голосний лемент людей, що запрошували в давні часи до лазень, перукарень, питних закладів та ін., - це вже рання реклама. Серед рекламних оголошень, що дійшли до нас завдяки археологам, становить інтерес єгипетський папірус, у якому оголошується про продаж раба. З появою в 1450 р. друкарського верстата на книжках стали проставлятися видавничі марки. У 1622 р. в Англії вийшла перша у світі газета «Weekly news», яка вміщувала рекламні оголошення.

Наприкінці XIX - на початку XX ст. з'являються вже справжні рекламні агентства. Ще більше значення реклами зросло внаслідок широкого розвитку в XX ст. нових засобів інформації (радіо, телебачення).


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25