У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти та науки України

Звіт

про проходження переддипломної практики

на ТзОВ «555 - ТМ»

Зміст

Вступ………………………………………………………………………………3

1. Характеристика підприємницької діяльності ТзОВ «555-ТМ»……………..4

2. Визначення товарної номенклатури на підприємстві «555 - ТМ»..……..….6

3. Організація проведення асортиментної політики на ТзОВ «555 - ТМ»……8

4. Організація господарських зв’язків з постачальниками………………..….14

5. Позиціонування товарного асортименту та номенклатури………….……..22

6. Дослідження ринку в процесі практики та його результати…………….....25

7. Основні напрямки підвищення ефективності управління формуванням асортименту товарів та на підприємстві «555 - ТМ»…..…………………..…32

Висновки та пропозиції……………………………………………………….....36

Вступ

Протягом багатьох років наша країна знаходилася за своєрідною завісою, ім’я якій "адміністративно - командна система", що охоплювала всі сфери життєдiяльностi суспільства i кожної людини. Самий яскравий відбиток даного явища, знайшовся в економiцi держави, оскільки поряд з політикою i правом вона визначає основи державного i громадського життя. В цій трiадi виявляються найбільш чiткi протиріччя i закономiрностi розвитку суспільства.

В роки незалежності Україна вступила в новий період свого розвитку, пов’язаний з переходом до ринкових відносин, удосконаленням законодавства України, розширенням можливостей повноцінної господарської дiяльностi підприємств торгiвлi i сфери послуг. Юридична i господарська самостiйнiсть пiдприємств, їхня економічна свобода i рiвноправнiсть як суб’єктів ринку, надають підприємствам широкий простір комерцiйнiй iнiцiативi, самостiйностi в прийнятті рішень з питань комерційних зв’язків, використання фінансово-кредитного механізму.

Передумовами формування i регулювання цього процесу є перехід від централізованого розподілу товарних ресурсів до вільного їхнього продажу. Перед тим, як товар переходить до кінцевого споживача, проходить певний торгово-технологічний процес: постачання товарів, організація та формування асортименту, стимулювання збуту, сервісне обслуговування. Дані операції є взаємопов’язаними і основними у комерційній роботі торгового підприємства.

Тому, на мій погляд, дослідження вищеперечислених питань є найбільш важливими для торговельних підприємств, а обрана мною тема дипломної роботи являється актуальною.

1. Характеристика підприємницької діяльності ТзОВ «555-ТМ»

ТзОВ «555-ТМ» засноване 27 вересня 2007 рокуу відповідності до Господарського Кодексу України та діє на принципах самоокупності і фінансування.

Місце занаходження підприємства: м. Калуш.

Метою діяльності підприємства є сприяння розвитку економіки України, участь в ринкових відносинах, задоволення потреб ринку в товарах народного споживання, матеріалах, послугах, здійснення комерційної діяльності та отримання прибутку, реалізація економічних та соціальних інтересів трудового колективу.

Майно підприємства складають основні та обігові кошти, а також цінності, вартість яких відображена в самостійному балансі підприємства.

Підприємство «555-ТМ» є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний баланс, розрахунковий, валютний та інші рахунки в устновах банку «Аваль», а також круглу печатку, штамп, фірмові бланки, товарний знак і емблему та інші необхідні реквізити.

Основним показником фінансових результатів господарської діяльності підприємства є прибуток (дохід).

Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків витрат на оплату праці, оплату відсотків по кредиту, податків та інших виплат і страхових зобов’язань, залишається у власності підприємства та розподіляється пропорційно розмірам часток в Статутному фонді.

Збитки, які можуть виникнути в процесі діяльності, покриваються за рахунок коштів Резервного фонду, що становить 25% від Статутного фонду.

Крім Резервного фонду на підприємстві створені фонди оплати праці і розвитку підприємства.

Підприємство самостійно визначає фонд оплати праці. Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нище встановленого законодавством України мінімального розміру. Працівники підлягають медичному та соціальному страхуванню у порядку встановленому чинним законодавством України.

Дирекція здійснює свою фінансово-господарську діяльність відповідно до планів Товариства, затверджених його вищим органом.

Дирекція сплачує податки та обов’язкові платежі відповідно до чинного законодавства та порядку, встановленого Товариством.

Контроль за фінансово-господарською діяльністю Дирекції здійснює Правління і Ревізійна комісія Товариства.

Керівництво філією на принципах єдиноначальства здійснює директор, який призначається Головою Правління Товариства за погодженням з Вищим органом. З ним укладається контракт та видається довіреність на право здійснення юридичних дій від імені Товариства.

Структура управління

2. Визначення товарної номенклатури на підприємстві «555 - ТМ»

Сукупність асортиментних груп товарів, що пропонується покупцеві є товарною номенклатурою. Наприклад, ЗАТ «Тернопільський молокозавод» виробляє молоко пастеризоване, масло, кефір, сир, вершки, йогурти і т. д., які є асортиментними групами товарної номенклатури молочної продукції на «555-ТМ».

Товарну номенклатуру зображають з точки зору її широти, насиченості, глибини та гармонійності.

· Під «шириною» товарної номенклатури розуміють загальну чисельність асортиментних груп товарів, які продаються.

· «Насиченість» товарної номенклатури характеризує чисельність її окремих товарів. Тобто дозволяє визначити загальну кількість товарів, що з них вона складається.

· Під «глибиною» товарної номенклатури розуміють варіанти розфасовок у рамках асортиментних груп, кількість пропонувань кожного з окремих видів продукції

· «Гармонійність» товарної номенклатури — це ступінь близькості між товарами різних товарних асортиментів з точки зору використання, вимог до організації виробництва, каналів дистрибуції і т. д. За допомогою показника гармонійності. оцінюється ступінь подібності товарів різних асортиментних груп за призначенням, технологією виготовлення, організацією обігу

Основні показники номенклатури дають кількісну оцінку можливостям підприємства ТзОВ «555 - ТМ» адаптуватися до змінних та не контрольованих факторів ринку.

Описані чотири характеристики товарної номенклатури можуть слугувати у якості опорних точок при розробці стратегії товару. Зокрема, у «555-ТМ». є чотири способи розширення діяльності.

· створювати нові асортиментні групи товарів і тим самим розширювати свою товарну номенклатуру. При цьому нові асортиментні" групи зміцнюють репутацію компанії відносно вже існуючих товарних груп.

· розширити вже існуючі асортиментні групи, щоб отримати статус компанії з невичерпним асортиментом.

· збільшити кількість варіантів кожного з вже існуючих товарів, тобто поглибити свою товарну номенклатуру.

· прагнути більшої (або, навпаки, меншої) гармонійності товарів різних асортиментних груп в залежності від того, чи прагнемо завоювати міцну репутацію в одній сфері або одразу в кількох.

Координація марки в межах товарного асортименту має здійснюватися з урахуванням життєвого циклу товарів. Плануючи асортимент,


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9