У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Що таке Програма Au-Pair?

Au-Pair - це молодіжна освітня програма, що дозволяє студентам та молоді прожити один рік в сім‘ї закордоном, отримати досвід роботи з дітьми, вдосконалити знання іноземної мови та познайомитися з культурою країни. Програма Au-Pair була організована в 1969 році. Спочатку в ній брали участь тільки дев‘ять країн, сьогодні ж майже всі країни світу приймають Статут програми.

Візи громадянам України по програмі Au-Pair видають головним чином Німеччина, Франція, США, Австрія, Фінляндія та Норвегія. Також є можливість поїхати як Au-Pair в Данію, Швецію та Голландію, однак запити від сімей з цих країн трапляються досить рідко. В інші країни візи по програмі Au-Pair громадянам України не видають. Більш детально про програму Au-Pair в США


Літній варіант програми для студентів на 4 місяця - діє в США

Чому країни беруть участь в програмі Au-Pair?

Передбачається, що молодь, проживши рік в сім‘ї закордоном, вивчить за цей період не тільки мову країни, але й дізнається про звичаї цієї країни зсередини, з перших рук. Au-Pair та приймаюча сім‘я стануть друзями. Окрім цього, для Au-Pair часто організуються зустрічі та інші заходи, де вони мають можливість познайомитися та подружитися
з Au-Pair з інших країн.

Що входить у права та обов‘язки Au-Pair і сім‘ї?

Сім‘я зобов‘язана надати учаснику програми Au-Pair окрему кімнату, повний пансіон, час для відвідування мовних курсів, оплачувати проїзд до місця проведення курсів та щомісячно виплачувати кишенькові гроші в розмірі від €260 до €600. Au-Pair також надається оплачувана відпустка.

Au-Pair, в свою чергу, зобов‘язаний приглядати за дітьми та виконувати легку роботу по дому, в основному пов‘язану з дітьми, як, наприклад, допомагати накрити на стіл чи розігріти обід, підтримувати порядок в дитячій кімнаті, приводити в порядок дитячі речі. В основному це теж саме, що роблять старші діти по відношенню до молодших в своїй сім‘ї.

Au-Pair повинен також класти речі в пральну машину і посуд в посудомийну машину, прасувати дитячі речі та інколи речі сім‘ї, за необхідністю пилососити чи прибрати в кімнаті.

Як і в своїй сім‘ї, Au-Pair допомагає займатися з дітьми: грати, читати, гуляти, водити дитину в кіно, на спортмайданчик, до дитячого садку, школи. Робота по дому та заняття з дітьми складають 5-6 годин на добу, максимально 30 годин на тиждень. Два-три рази на тиждень сім‘я може попросити Au-Pair побути увечері з дітьми коли відсутні батьки.

Як мені розпочати участь в програмі Au-Pair?

Якщо Ви мешкаєте в Києві, ми будемо раді зустріти Вас у нас в офісі та підписати контракт особисто. Якщо ж Ви не можете особисто приїхати, то контракт можна укласти по звичайній пошті чи по електронній пошті. Для тих, хто вже обрав країну для участі в програмі Au-Pair, . Ну а якщо у Вас є питання по програмі, то достатньо просто написати нам по e-mail . Ми вишлемо Вам всю необхідну інформацію про програму Au-Pair, а також документи для подальших дій.

Для наших клієнтів з інших місць ми хотіли б спеціально додати, що Вам не потрібно буде часто приїжджати до Києва і навіть витрачати кошти на телефоні дзвінки – ми будемо телефонувати Вам. Таким чином, ми радимо Вам звернутися до нас напряму, тому що це буде дешевше і надійніше.

Чому може навчитися Au-Pair під час участі в програмі?

Насамперед, Au-Pair може досконало вивчити іноземну мову. Звичайно учасники програми Au-Pair відвідують мовні курси двічі на тиждень по півтори-дві години. На цих курсах крім вивчення мови Au-Pair отримують можливість спілкуватися з молодими людьми та студентами з різних країн. Потрібно взяти до уваги і те, що перебуваючи в мовному середовищі, Ваші знання прогресують дуже швидко. Спілкування з дітьми також сприяє цьому, тому що діти – кращі вчителя. У США приймаюча сім‘я навіть оплачує 500 доларів за Ваше навчання на мовних курсах.

Також Au-Pair може встигнути об‘їздити всю Європу чи Америку під час вихідних та чотирьохтижневої відпустки.
Для багатьох Au-Pair програма дає можливість вступити та безкоштовно навчатися в університеті, інституті чи коледжі приймаючої країни.
Крім того, можна говорити й про розширення кругозору, тому що проживши в країні певний період, Au-Pair вивчають не тільки мову, але й культуру, історію, традиції народу, національну кухню...

Чому сім‘ї хочуть взяти до себе Au-Pair?

Дуже зручно, коли в сім‘ї є людина, до якої вже звикли діти і котра завжди може залишитися з ними, коли батькам потрібно працювати чи відлучитися через якійсь справи. Також сім‘ї раді познайомитися з AuPair з іншої країни, з його культурою та інтересами. Крім цього сім‘ї, які приймають Аu-Pair, отримують податкові пільги.

Як виглядає типова сім‘я, яка запрошує до себе Au-Pair?

Звичайно це сім‘ї середнього та великого статку, які мають 1-3 дітей. Батьки дітей найчастіше працюють неповний день. Сім‘ї в основному мешкають в пригородах крупних міст. Як правило, в сім‘ї є прибиральниця, яка тримає будинок в порядку. Сім‘ї мешкають у великих двоповерхових та триповерхових котеджах, як правило з садом, дитячими ігровими майданчиками, іноді навіть з басейном.

Що не входить до "легкої роботи по дому" для Au-Pair?

Головна задача Au-Pair – це догляд за дітьми. Але Ви також повинні підтримувати чистоту в домі. Краще, коли Au-Pair сам бачить, що потрібно зробити


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8