У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Освіта в Німеччині по програмі AuPair

Освіта в Німеччині по програмі AuPair

Багато студентів закінчать в цьому році університети та вияснять, що українська вища освіта не дає їм можливості претендувати на високооплачувану роботу. Можливо, хтось зрозуміє це раніше, на другому чи третьому курсі вузу. Вже тоді студенти починають замислюватися над тим, як зробити своє резюме більш привабливим для роботодавців, як виділитися серед інших кандидатів.

Щоб Ви сказали з приводу такої строки в своєму резюме: «2003-04. Стажування на мовних курсах в м. Франкфурт на Майні, Німеччина», або навіть «2003-06. Друга вища освіта в Кельнському Університеті. Спеціальність – Міжнародна економіка, досконале володіння німецькою та англійською мовою»? Жодний роботодавець не залишиться байдужим, прочитавши це. Думаєте, досягти цього неможливо? Думаєте, це коштує надто дорого? А як щодо програми AuPair?

Вартість участі в програмі дуже помірна: Агентство AuPair пропонує програму в Німеччині всього за 80 євро.

На протязі року перебування всі учасники обов‘язково проходять декілька курсів в німецькій Volkshochschule. Це можуть бути звичайні курси по 3 години на тиждень, а можуть бути й інтенсивні – до 40 годин на тиждень. В будь-якому випадку приймаюча сім‘я буде вітати Ваше бажання покращити свої знання німецької мови. Ви обов‘язково отримаєте проїзний до курсів та достатньо вільного часу для їх відвідування. Дуже часто сім‘ї також оплачують вартість курсів, тим паче, що ціни для AuPair установлені спеціальні – від 75 євро за семестр. Після закінчення курсів можна скласти іспит з німецької мови, який дає право на вступ до німецького університету і безкоштовне навчання, яке в Німеччині доступно всім: як громадянам країни, так і іноземцям.

Гарантії безпеки по програмі AuPair

З кожним роком все більше людей узнають про програму AuPair. Хтось бачив передачу по телевізору, хтось прочитав статтю в газеті, а у деяких знайомі вже їздили по цій програмі в Німеччину, Францію чи іншу країну і встигли поділитися своїми враженнями від поїздок.

Ні для кого вже не секрет, що AuPair – це чудовий шанс для молоді провести рік в європейській чи американській сім‘ї, покращити знання мови, подорожувати і навіть вступити до університету.

Однак через те, що більшість учасників програми дівчата, для багатьох з них серйозною перешкодою є природна боязнь нової країни, можливих проблем. Саме тому ми вирішили більш детально зупинитися на гарантіях безпеки по цій програмі.

Для початку хотілося б згадати про те, що AuPair – це офіційна міжнародна програма, яка діє по всьому світу з 1969 року. Саме тоді у французькому місті Страсбурзі була укладена міжнародна угода, в якій були визначені устав і правила програми.

Посольства кожної країни видають спеціальні візи по програмі AuPair для того, щоб молоді люди стажувалися на законних основах.

У всіх країнах учасники програми користуються всіма правами і обов‘язками громадян країни і знаходяться під захистом уряду. Не варто навіть говорити про те, що в країнах західної Європи соціальний захист – це зовсім не така абстракція, як в Україні.

Але це ще далеко не все: спеціально для програми був створений інститут Агентств AuPair. В кожній країні, яка бере участь в програмі, є одно чи декілька агентств, які служать гарантом дотримання прав учасників. Всі агентства відрізняються друг від друга, але основні критерії професіоналізму залишаються незмінними: по-перше, агентство повинно готувати майбутніх AuPair та приймаючі сім‘ї до тривалого спільного проживання, пояснювати відмінності між культурами, запобігати можливим проблемам. Саме тому Українське Агентство AuPair проводить курс семінарів, які відвідують всі учасники програми.

Другий пункт, на який потрібно звернути увагу при виборі агентства, - невисока вартість. Через те, що мета програми AuPair – вивчення мови і культури, її вартість повинна бути доступна всім. Наприклад, вартість програми AuPair в Німеччині складає всього 80 євро.

Програма LEAPS в Норвегії

Сьогодні ми хотіли б познайомити Вас з новою і поки що не дуже відомою у нас програмою LEAPS (Language Education by AuPair Stays) в Норвегії. Як випливає з назви, ця програма трішки нагадує AuPair, але на відміну від неї вона передбачає значно більш тривале перебування в країні – від трьох років і більше. Програма LEAPS призначена для дівчат у віці від 21 до 29 років, які закінчили як мінімум чотири курси в українському вузі та вільно володіють англійською мовою. Відразу ж потрібно сказати, що вартість програми складає всього 300 євро, і так же як і в інших програмах Агентства AuPair, усі клієнти, які пройшли попередню співбесіду, отримують гарантію участі.

На першому етапі учасники живуть в норвезьких приймаючих сім‘ях в якості AuPair, допомагають у вихованні дітей та вивчають мову країни. Для навчання створюються всі умови: крім інтенсивних мовних курсів кожна студентка обов‘язково відвідує різноманітні гуртки та секції, де може подружитися з місцевою молоддю та швидше вивчити мову.

Мета цього етапу - стати спеціалістом зі знанням трьох мов, які затребувані в норвезьких компаніях, – англійської, норвезької та російської. В залежності від швидкості навчання цей період займає від одного до двох років.

Після складання мовного іспиту Агентство в Норвегії визначає професійний рівень кандидата. Якщо освітній рівень виявляється недостатнім, Агентство надає безвідсотковий кредит для отримання освіти


Сторінки: 1 2 3 4