У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





31

Гра “Ведмідь і бджоли” /старші/

Мета. Удосконалювати навички підлізати під шнур і лазити по гімнастичній стінці. Виховувати увагу, кмітливість.

Хід гри. Дітей поділити на дві неперервні підгрупи. Менша підгрупа (приблизно одна третина) – ведмеді, решта – бджоли. Бджоли розміщуються недалеко від гімнастичної стінки, перед натягнутим шнуром – вуликом. Частина бджіл вилазить не гімнастичну стінку. На відстані 3-5 м від гімнастичної стінки накреслено коло – ліс, де живуть ведмеді у бар лозі. На протилежному боці – поле, луки. На слова вихователя:

Бджоли вулик залишають,

В луг квітучий поспішають

Бджоли злазять з гімнастичної стінки, інші підлазять під натягнутий шнур (на висоті 50-60 см). На слова:

Полетіли по медок,

Полетіли до квіток

Бджоли летять на луки, у поле за визначену лінію. Вихователь, звертаючись до ведмедів, проговорює:

А ведмеді у садок

А вулик лізуть по медок

Ведмеді вилазять зі свого барлога, йдуть до вулика і вилазять на гімнастичну стінку (на висоту 1,5-2 м). На слова вихователя ведмеді поспішають до свого барлога, бджоли із дзижчанням повертаються. Одна група бджіл на гімнастичній стінці відганяє ведмедів, а друге вилазить на стінку. При повторенні гри діти міняються ролями.

Вказівки до гри. Бджоли не являть ведмедів, а тільки торкаються їх.

32. Гра “Курочка і горошинки”

Мета. Удосконалювати навички бігу і підлізання. Розвивати спритність і швидкість.

Хід роботи. Обирають двох курочок і трьох-чотирьох горошинок. Наді діти стають у коло, взявшись з руки. На сигнал вихователя “Горошин покотилися” горошинки розбігаються, вбігають у коло, підлізаючи під руки дітей, і вільно вибігають з нього. Курчата намагаються спіймати горошинки. Гра закінчується, коли переловлять всі горошини. Її повторюють з новими курочками і горошинками.

Вказівка до гри. Діти в колі не затримують горошинам і курочок, коли вони біжать. Якщо курочка довго не може спіймати горошинку, гра припиниться.

33. Гра “Ми веселі діти” /старші/

Мета. Удосконалювати навички ритмічної ходьби та бігу. Виховувати рішучість та орієнтування в просторі.

Хід гри. Діти шикуються в коло, тримаючись за руки. Одна дитина стає всередині кола – “ловець”. Діти ходять по колу і проговорюють:

Ми веселі дошкільнята,

Любим бігати й гуляти,

Ану, спробуй нас доганяти.

Раз, два, три – лови!

На слово “Лови!” діти розбігаються по майданчику, а ловець ловить їх. Якщо буде зловлено двох-трьох дітей (за умовою), гар закінчується. На слова вихователя “Всі в коло!” діти шикуються в коло і гра продовжується з іншим ловцем

34. Гра “Ракетодром”

Мета. Удосконалювати навички бігу. Виховувати спритність рішучість.

Хід гри. По залу розставлені обручні – ракети. Ракет менше, ніж гравців. Ведучий каже:

Ждуть усіх швидкі ракети

Для польоту на планети,

Ми туди полетимо,

Та когось не візьмемо,

Бо один секрет у грі,

Хто, не встиг, той на Землі

Діти бігають врозтіч а після останніх слів намагаються зайняти місце в ракеті. Перемагає той, хто ні разу не залишився на Землі.

Вказівка до гри. Місце в ракеті займати після останніх слів. Займати можна любу ракету

35. Гра “Де хто живе?” /старші/

Мета. Удосконалювати навички швидкого бігу наввипередки у зазначене місце. Виховувати увагу, пам’ять, швидку орієнтацію на сигнал.

Хід гри. Діти стоять у дві шеренги на відстані 8-10 років одна від одної. Досередини між шеренгами накреслено два кола d 80-100 см (або обручі). Одне коло-двір, друге – ліс. У кожній шерензі є однакові птахи, звірі, свійські тварини. Наприклад, перші двоє дітей в обох шеренгах – зайці, другі, кошенята і т.д. Коли вихователь називає свійських тварин, діти, які мають відповідні назви швидко біжать у двір і т.д. Коли всі діти перебіжать у коло гра закінчується.

Вказівки до гри. Біжить тільки та пара, яку виклала вихователь. Удосконалюючи гру, вихователь можу зробити поле, річку відповідно до цього підібрати назви дітям: окуні, жаба, карасі.

36. Гра “Зав’яжи і розв’яжи”

Мета. Удосконалювати навички бігу. Виконувати спритність, увагу.

Хід гри. Діти поділені на 2-3 команди. Перед кожною командою стояк, до якого прив’язана стрічка на один вузлик. За сигналом перші підбігають і розв’язують стрічку, потім біжать з нею і передають іншому гравцю. Той, хто отримав, біжить до стояка і прив’язує її, повертається назад без стрічки, доторкається до плеча наступного гравця, а сам стає в кінець колонки і т.д. Виграє команда, яка швидше виконає.

Вказівки до гри. Вибігати вперед тільки після того, як попередній гравець торкнувся плеча

37. Гра “Мишоловка”

Мета. Удосконалювати навички ходьби і бігу. Виховувати витриманість, кмітливість, чесність.

Хід гри. Поділити дітей на дві неоднакові групи. Менша утворює коло – мишоловку, а більше, яка зображає мишки, розміщується за колом.

Діти, які зображають мишоловку, беруться за руки і починають ходити по колу вправо або вліво (за умовою), проговорюючи слова:

Як ці миші надоїли,

Розвелось багато їх,

Все погризли, все поїли,

Як її висловити їх!

Бережіться мишенята,

Доберемось ми до вас!

Мишоловку ми поставили,

Переловимо всіх вас

На останні слова діти зупиняються і піднімають зупиняють і піднімають зчеплені рук вгору. Миші в цей час починають швидко перебігати через мишоловку і вибігати з неї. На слово вихователя: “Хлоп!” діти швидко опускають руки мишоловка закривається. Дітей, які не встигли вибігти з кола, вважають спійманими, і вони стають у коло. Коли миші будуть спійманими, і вони стають у коло. Для мишоловки вибирають дітей, які зображали мишей.

Вказівка до гри. Миші перебігають тільки через середину кола, за колом їм бігати не дозволяється.

38. Гра “Політ на місяць”

Мета. Удосконалювати навики бігу. Виховувати спритність, увагу.

Хід гри. Діти поділені на 2-3 команди. Перед кожною командою на відстані 3-4 м лежить обруч, в


Сторінки: 1 2