У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Пральні машини
5



Пральні машини мають малі розміри, пральний бак із пропілену, ємкість 23 дм3. Розраховані на 0,75-1,5 кг сухої білизни.

Їх поділяють на: ручні, напівавтоматичні і автоматичні.

Ручні пральні машини мають циліндричний корпус, скошене дно, дисковий активатор. Також оснащений зливним насосом і самовідтьоком.

Викручування проводиться вручну обрезиновими валиками.

Напіввтоматичні машини поділяють на однобакові і двобакові. Однобакові мають перфорований барабан; менші розміри менше рветься білизна. Двобакаві машини характеризуються одним режимом прання, деякі види двома, такі як „Бош”, „Приморськ” з трьома. Автоматичні пральні машини мають командо-апарати і датчики часу, температури. терморегулятор, виконують від 12-ти до 20-ти програм.

Але не тільки пральні машини удосконалюються не стають у розвитку і холодильники. Їх принцип дії базується на штучному відведенні тепла в навколишньому середовищі.

Залежно від конструкції вони поділяються на:

І. Компресорні, 2. Абсорбційні, 3. термоелектричні

В герметичних холодильних агрегатах 1 і 2 холодильниках циркулюють спеціальні речовини (ходок) з низькою температурою кипіння – 29,8-40,80С; а в 2 – аміак з температурою кипіння – 330С.

При кипінні хладон забирає тепло з холодильної камери і передає його в навколишнє середовище.

Для здійснення теплопередачі температура хладона повинна бути вище температури навколишнього середовища, для цього хладон піддається стисненню компресором в І, І нагрівається електро і газо нагрівачем в 2.

В 3 охолодження камери проводиться за рахунок використання ефекту Пельтьє. В термобатареях із пів провідників з електронною і дирочною провідністю при проходженні постійного струму один спай поглинає тепло, а на протилежному – тепло виділяється. Вони прості по конструкції, надійні в роботі, довговічні, але великі енергозатрати і мала корисна ємність.

Будова: холодильна шафа, двері, холодильний агрегат, пускорегулююча апаратура. Шафа із листової сталі, покрита світлою синтетичною емаллю. Внутрішня камера із листової сталі, покрита емаллю або із удароміцного полістиролу. Між стінками шафи і камери є теплоізоляція (скловолокно, пенополістірол). Двері мають теплоізоляцію (гумовий, або поліхлорвініловий ущільнювач з магнітною вставкою для підвищення герметичності).

Властивості холодильників:

А) функціональні – загальна площа поличок в м2, економічність, загальні витрати електроенергії;

Б) ергономічні – зручність догляду, комфортність, відсутність запаху в камері, легкість очистки;

В) естетичні – пропорційність форми холодильної шафи, розміри, колір, оздоблення, фірмові знаки.

Класифікація:

по способу одержання холоду – компресорні К, абсорбційні А, термоелектричні Т;

по способу установки: а) наземні типу шафи Ш, типу стола С; б) вбудовані – В;

по кількості камер – однокамерні, двокамерні Д, трьохкамерні Т;

по степені комфортності – звичайні і підвищеної П;

по клімату виконання – загальнокліматичного З, з помірним і холодним кліматом ПХЛ;

по температурі у відділеннях – з низькотемпературним відділенням, з температурою не вище – 80С; з низькотемпературнм відділенням, температурою не вище – 120С; з низькотемпературним, температурою не вище – 180С.

Вимоги: температура холодильної камери від 0 до 50С; холодильний агрегат – безшумний, матеріали – нетоксичні, покриття – без подряпин, двері – щільно прилягають до шафи, елементи дверей повинні витримувати 100 тисяч циклів роботи. Термін служби – не менше 18 років; гарантійний термін – 3 роки.

Компресорні холодильники мають агрегат, який складається із: компресора, конденсатора, фільтра, випаровувача, висушувального патрону, капілярної і відсмоктуючої трубки і асинхронного електродвигунає

Принцип дії:

При включенні холодильника починає працювати двигун і компресор. Пари фреона рухаються ? ?????????????? де вони стискуються і нагріваються. Пари фреону високого тису виштовхуються в конденсатор, де охолоджуються і конденсуються в рідину, яка проходить через фільтр, капілярну трубку і випаровувач. В капілярній трубці тиск фреону знижується до тиску кипіння, у випарнику він закипає, при сому забирає тепло із холодильної камери, ????? відсмоктуючій трубці в компресор і т.д.

Елктрообладнання:

захисно-пускове реле;

терморегулятор;

лампочка підсвітки з дверним вимикачем.

Двокамерні холодильники КШД – „Орськ-9” /220 дм3/; „Ока-7” /260 дм3/; „Мінськ-15” /260 дм3/; „Світяга-4” /300 дм3/; „Днепр-5” /300 дм3/.

Верхнє відділення /у „Мінськ-5”, „Ока-7”/ об’єм – 45 дм3 з температурою не нижче – 180С застосовують для заморожування і тривалого зберігання /6-10 місяців/ продуктів.

Холодильники настінні – ємкість 160 дм3, їх можна підвішувати на стіні, або встановлювати на столі, для нього не потрібна площа. Має двоє дверей з внутрішніми нішами, які відкриваються почергово, що обмежує доступ повітря в камеру і запобігає швидкому наростанню інею у випарнику. Це холодильники КН-160 „Ліга”, „Візма”.

Вбудовані холодильники – „Снайге-4”, „Снайге-7” – можуть бути вбудовані в меблі, а по технічних показниках аналогічні до „Снайге-І” – КШС – мають прямокутну форму, холодильна камера вигтовлена з удароміцного полістіролу, на внутрішніх дверцях є полички з нішами.

Холодильники настільні шафи-столи – КС-120 „Мінськ-3”, „Ярна”, „Снайге ІМ”, мають прямокутну форму, висота 850-930 мм; верхню панель можна використовувати замість кухонного стола /вона із шаровогопластику, або удароміцного полістіролу/.

Побутові морозильники – для швидкого заморожування /-250 і нижче/ і тривалого зберігання заморожених продуктів, при температурі не вище – 180С. Мають вигляд горизонтальної лари, або вертикальної шафи. Ємкість їх 80-220 дм3 – у вигляді шафи і 320-280 дм3 – лари.

Холодильники підвищеної комфортності /П/ повинні мати атвомаичне, або півавтоматичне відтаювання; приспособлення для підтримування відповідної вологи, сигналізацію режиму роботи, приспособлене для примусового автоматичного закривання дверей; обмежування кута закривання дверей, перестановки поличок, висування поличок завантадених на 50% глибини.

Абсорбційні холодильники

Будова: агрегат – це герметична система із стальних зварених трубок. Складаються із генератора, термосифона, жарової трубки,зливної трубки, відводної трубки, теплообмінника, ректифікатор, конденсатора, випарника, газавого теплообмінника, абсорбера бачка асорбера.

Принцип дії: при включенні холодильника концентрований розчин аміаку в термрсифоні нагрівається і утворюються пари аміака, які піднімаються по термосифону і одночасно


Сторінки: 1 2