У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Роздумайте над цим - це справа життя!

Увага! Увага! Люди, будьте мудрі і пильні! Скоро прийде кінець, бо світ живе в неправді! Стережіться обману! Стережіться великого обману, що губить навіки мільйони людей! Він дуже поширений і хитро замаскований! Моліться, щоб добрий Бог зберіг вас від цього обману!

Якщо ви вірите в Бога, то повинні вірити Божому Слову - БІБЛІЇ. Це Божий лист до всіх людей. Бог знає все від початку до кінця і звіщає лю-дям, попереджує про небезпеку (Ісаї 46:9-10). Біблія натхненна Святим Духом (2Тимоф.3:15-16), тому її слова св"яті і вічні як Сам Бог.

Але, на жаль, багато людей не вірять Божому Слову - Біблії, що є єдиною і вічною правдою на землі (Івана 17:17;Псалом 89:35). І таким чином, називаючи себе віруючими, християнами, вони самі себе обманюють, бо віра походить від Слова Божого (Римлян 10:17). Невірство викриває Сам Христос (Івана 5:38-44; 8:45-46; Луки 18:8). А без віри людина не може спастися і погине навіки.

Противлячись правді Божій, Біблії, людина відкрила для себе широку дорогу неправді і обману, що походить від диявола (Римл. 1:25,28; 2Солун.2:9-10). А людині все здасться правильним (Прип. 14:12). Нікого не спасе й батьківська віра, тим більше, якщо вона основана не на Слові Божому, а на людських переданнях, що ввійшли в Церкву (Матв. 15:6-9)

Смертельний обман прийняли вже перші люди - Адам і Єва. Коли Бог сказав їм не їсти плодів з одного дерева раю, щоб не померти (Бут.2:16, 17), диявол відразу це заперечив, сказавши їм неправду: "Умерти - не вмрете/" (Бут.3:4). Це була перша брехня і перша проповідь диявола про безсмертя людини. І люди повірили йому і вірять до тепер. Але віра в ці слова "не вмрете" не дала безсмертя, а навпаки смерть, так як говорив Господь.

Для прикриття і правдоподібності свого обману цей ворог Бога і людей пізніше підкидає людям іншу брехню: "То тільки тіло вмирає, а душа - ні, душа безсмертна." Людям страшно навіть думати про смерть, хочеться жити, і вони вхопились за цей обман, як рятівну соломинку, представляючи його у вигляді правди Божої. Щоб цьому повірили, у людській книзі "Катехизм" записали до пункту "Шість правд віри": "Людська душа є безсмертна". О, як радів тоді сатана і його злі ангели. "Тепер всі люди мої"- підсумовував князь тьми.

Тим часом Біблія говорить про душу більше 1600 разів, але ніде нема й натяку на якесь безсмертя душі. Навпаки, сказано: "Душа, що грішить вона помре" (Єзекиїля 18:4, 20). А коли говориться, що "всі згрішили" (Рим. 3:23), то значить всі мають померти, бо "заплата за гріх - смерть" (Рим.6:23). Біблія ясно виявляє обман про безсмертя душі, кажучи, що Христос "єдиний, що має безсмертя"(1Тим.6:16).

Тепер ви розумієте, як важливо знати Біблію. Вона є живою і вічною правдою, але диявол її ненавидить і намагається закрити від людей або хоч змішати з неправдою, бо правда в Ісусі і вона спасає людей (Івана 14:6; 8:31-32). Біблія виявляє підступність самого диявола: "Він був душогуб споконвіку і вправді не встояв, бо правди нема в нім..., він неправдомовець і батько неправди" (Івана 8:44).

Цей душогуб сам не має безсмертя і буде знищений навіки за повстання проти Бога і Його правди (Єзекиіля 28:18-19). Так само будуть навіки знищені всі, хто повірив йому і приєднався до бунту проти Божого прав-ління (Малахії 4:1,3; 2Солун.1:9; Об'явл.21:8; Пс.92:8).

Це буде вічна або друга смерть (Об"явл.21:8). А першу смерть Бог називає сном, бо з неї ще всі розбудяться, тобто воскреснуть: одні на вічне життя, а інші - на вічну погибель (Дан. 12:2; Івана 5:28-29). Навіть в пер-шій смерті люди нічого не знають, а спочивають в гробах, як порох (Екл 9:5-6,10; Йов. 14:10,21-22; Псалм. 6:6; 88:11-12; 146:4; Ісаї 38:18-19).

Якби Душа була безсмертною, то існували б вічні муки грішників. Але хіба милосердний Бог міг би на таке дивитись і слухати вічні прокляття від неспасенних? Тоді Бог був би жорстоким, гіршим від людей, що не можуть дивитись на короткі муки важкохворого, кажучи: " Краще б він вже помер". Саме жорстокий диявол хоче таким представити Бога, але "Бог є любов" (І Івана 4:8; Івана 3:16). А любов хоче тільки добра і милосердя. Тому друга смерть непокаяних грішників, так само, як і спасіння покаяних є ознакою Божого милосердя ( Єзекиїля 18:32; 2Петра 3:9).

Віра в безсмертя душі є дуже небезпечною, бо при цьому люди недбають про своє спасіння при житті, а моляться за померлих. А після смерті спасіння вже немає: в якому стані людина померла, в такому й воскресне (Івана 5: 28-29). До того ж, це навіть гріх молитись за померлих (Повт. Закону 18:10-12), бо тоді люди фактично звертаються не до Бога, а до диявола (який і придумав ідею про безсмертя), порушуючи третю Заповідь (Вихід 20:7).

Душі померлих нікуди не приходять, а лежать в гробах, як порох (Бут-тя 3:19). Це під їх виглядом приходять демони - ангели диявола, чи то в сні, чи у видінні, привидах, щоб лякати, мучити і вбивати. Вони можуть говорити і хочуть, щоб з ними спілкувались (це зветься спірітизм, " спіріт" - дух).

Другий смертельний обман диявола


Сторінки: 1 2