У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Ісус Христос
24



Ісус Христос

Ісус Христос

Ісус Христос ( йщет, скор. йще, Єшуа Мошіях, ?зуп?т Чсйуфьт; Ісус з Назарету) ( — або ) — одна з центральних фігур у , син : за вченням загальновизнаного християнства, одна з трьох осіб , Спаситель або Відкупитель людства з ярма гріха. в розумінні. називає Його . Ім'я Ісус походить з грецької мови Іесоус, що в свою чергу є транслітерацією з єврейської Єшуа, або Йошуа, або ще Єгошуа і означає " є спасінням".

[] Пророцтва

Про Його народження, прихід та розп'яття пророкували та заповідали Мойсей та старозавітні пророки. У Старому Заповіті є близько 300 пророцтв про перше пришестя Христа і яких із 500 про другий прихід — всі написані сотні років до . П'ята книга (), авторство якої традиційно приписуєтся що жив і творив між 1500 і 1300 рр. до народження Христа, містить далекосяжне пророцтво про Христа Месію:

Поставлю Пророка для них з-поміж їхніх братів, Такого, як ти, і дам Я слова Свої в уста Його, і Він їм говоритиме все, що Я накажу. І станеться, кожен, хто не слухатиме слів Моїх, що Той Пророк говоритиме Моїм Ім'ям, Я покараю того.

. Пізніш із кінцем 8 ст. до народження Христа, за царювання пророк знову провіщав про Нього:

Направду ж Він немочі наші узяв і наші болі поніс, а ми уважали Його за пораненого, ніби Бог Його вдарив поразами й мучив...А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено! Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу, і на Нього Господь поклав гріх усіх нас!

. Потім , що жив і пророкував в Єрусалимі у 520 - 518 до Різдва Христового, за царювання , теж предвіщав про розп'яття Христа:

І будуть дивитись на Мене, Кого прокололи, і будуть за Ним голосити, як голоситься за одинцем, і гірко заплачуть за Ним, як плачуть за первенцем.

.

[] Різдво у Віфлеємі

Ісус народився від , яка не знала чоловіка, із . З Марією одружився з царського роду Давида. Виявивши, що вона вагітна, хотів таємно відпустити (по закону блуд карався побиттям камінням), але вночі йому явився ангел і сказав "... не бійся прийняти Марію, дружину твою, бо Народившийся в ній є від Духa Святого". Йосип послухався. Месія Ісус народився в яслах у , в , як предвіщав , за часів правління юдейського царя і римського імператора що правив у - . Малюка назвали Ісусом, як заповідав ангел. Ісус до 30 років був на послуху батьків і жив разом з ними в у , чому Його часто називають Ісус Назарянин.

Мати Ісуса Христа, по непорочному зачатті і народженні Ісуса, народила з Йосипом , Симона, Йосипа та Юду (які згадуются в ). Один з них відомий як Яків Праведний, був першим Єрусалимським єпископом і вважаєтся автором в . Інший ймовірно є автором короткого новозавітнього .

"Воскресіння Лазаря",

[] Служіння, учні, дивовижні діла та Нагорна Проповідь

З цього часу почалося Його служіння. Він прийняв водне хрещення від Іоана Хрестителя і оселився в на березі , що у північній частині сучасної держави . Відбув 40 днів у пості в пустелі, де був спокушуваний від диявола, але устояв. Зібрав 12 учнів (Cимон і його брат , та його брат , і , й митник , , , , та , що й видав Його і котрого замінив ). В Об'явленні Івана говорится що 12 учнів Христа судитимуть 12 племен Ізраїля. Ці ж 12 апостолів розповсюдили Благу вість про Христа по землі (один з них проповідував в Скифії (теренах України). Ісус Христос учив народ, на горі , зціляв хворих, виганяв бісів, воскресив .

Нагорна Проповідь Христа, , 19те cт.

Ісуса Христа заклала основи християнського вчення з його двома найбільш важливими постановами: любові Бога — і любові ближнього як самого себе. У Нагорній Проповіді Ісус закликав до прощення і ворогів:

Ви чули, що сказано: Люби свого ближнього, і ненавидь свого ворога. А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує.

. У Нагорній Проповіді Ісус теж промовив знамениті 9 . Він також застерігав проти всякої та лицемірства.

Перед смертю Ісус Христос заповів своєму ученику Петру що на ньому Він збудує Церкву й ворота пекельні її не подолають () а також ствердив: «Небо і земля минуться, а слова мої не минуться» ().

[] Розп'яття та Самопожертва Христа

Правляча церква (юдеї) від заздрощів хотіла вбити Його, проте не знаходила в Ньому вини. Один із його учнів за 30 срібняків зрадив Його (деякі течії вважають, що він носив при Христі касу і крав з неї. Свій гріх Іуда не сповідав, тому мав доступ сатани й загинув — гріх його не простився).

Понтій Пилат та полоненний Ісус перед юрбою євреїв ()

Ісуса схопили й бичували. , не знайшовши вини, вирішив розіп'яти Ісуса на вимогу народу: Його розп'ято на горі між двома розбійниками, під час правління римського імператора (26 - 37 н.е.). Кості залишилися цілі, поховано Його у гробі багатого. Смерть Ісуса Христа супроводжувалась надприродніми


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7