У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Особливості бухгалтерського обліку перукарських послуг

Особливості бухгалтерського обліку перукарських послуг

ЗМІСТ

Особливості бухгалтерського обліку перукарських послуг

сутність, функції, мета та особливості бухгалтерського обліку

Особливості надання перукарських послуг та їх оподаткування

Оподаткування перукарських послуг

Особливості оподаткування приватних підприємців, які надають перукарські послуги

Особливості бухгалтерського обліку перукарень на прикладі ПП “Студія стрижки Наталії Майко”

Формування та облік запасів

Облік основних засобів

Амортизація основних засобів

Поняття та класифікація витрат

Облік витрат від реалізації перукарських послуг

Калькулювання собівартості послуг

Форми оплати праці та види заробітної плати

Поняття та визнання доходу

Особливості обліку на прикладі перукарні “Студія стрижки Наталії Майко”

Аудит перукарні на прикладі ПП “Студія стрижки Наталії Майко”

Планування аудиту

3.1.1 Оцінка загального рівня компетентності керівництва підприємства

3.1.2 Оцінка роботи бухгалтерської служби

3.1.3 Попереднє ознайомлення з системою внутрішнього контролю

3.1.4 Характеристика облікової політики, що застосовується ПП “ Студія стрижки Наталії Майко ”

3.1.5 Ризик і суттєвість. Оцінка аудиторського ризику та його складових

3.1.6 Визначення основних завдань аудиторської перевірки

3.1.7 Типові порушення в системі контролю, веденні бухгалтерського обліку та відображенні об’єкта аудиту у фінансовій звітності

3.1.8 Аналітичні процедури для визначення основних тенденцій стану та руху об’єкту дослідження

3.1.9. Програма аудиторської перевірки

Оцінка системи внутрішнього контролю

3.2.1 Основні завдання системи внутрішнього контролю розрахунків з бюджетом, які можна застосовувати щодо об’єкта перевірки

3.2.2 Оцінка системи внутрішнього контролю ПП “ Студія стрижки Наталії Майко ”. Опис ведення обліку та контрольних процедур

3.2.3 Перелік та короткий опис основних первинних документів та реєстрів синтетичного та аналітичного обліку і звітності, що використовуються для ведення обліку та контролю кредиторської заборгованості

3.2.4 Проведення тестів узгодженості. Процедури контролю повноти даних

3.2.5 Процедури контролю точності даних

3.2.6 Процедури контролю за дотриманням законності господарських операцій

3.2.7 Складання висновку щодо ефективності системи внутрішнього контролю

Перевірки по суті

3.3.1 Перевірка правильності визначення бази оподаткування при сплаті єдиного податку

3.3.2 Перевірка правильності нарахування податку з доходів фізичних осіб

3.3.3 Перевірка своєчасності сплати податків

Завершення аудиторської перевірки

3.4.1 Протокол виявлених помилок і порушень

3.4.2 Пропозиції щодо виявлених помилок і порушень

3.4.3 Визначення суттєвості відхилень

3.4.4 Аудиторський звіт

Перелік посилань на джерела

Додатки

 

ВСТУП

Сфера послуг є однією з найважливіших і швидкозростаючих складових світової економіки. В умовах глобалізації світової економіки сфера послуг стає одним із впливових чинників, від яких залежить зростання економіки, підвищення конкурентоспроможності країни на світових ринках, покращення добробуту населення.

Актуальність теми обраної для написання роботи зумовлена тим фактом, що становлення економіки України як цілісної системи відбувається за умов розвинутого ринку послуг. Трансформаційні процеси, що відбуваються в Україні, об'єктивно вимагають узгодження національної економічної політики, ринкових перетворень зі світовою системою економічних координат у сфері послуг, а тому дослідження цієї проблематики носить практичний і актуальний характер. У країні є потенціал для розвитку сфери послуг.

Міжнародна торгівля послугами є комплексом різнорідних видів економічної діяльності. Історично економісти намагалися з'ясувати сутність послуг та їхню роль, виходячи з різних аспектів. Чіткого загальноприйнятого наукового визначення відповідним економічним категоріям поки що немає.

Особливість послуги в тому, що її не можна побачити, почути, спробувати на смак, торкнутися перед тим, як придбати. Людина, яка вирішила зробити зачіску в перукарні, не може побачити результат до придбання послуги. Висновки щодо якості послуги споживачі зазвичай роблять на підставі місця, персоналу, ціни, обладнання і способу надання послуги. Постачальники товарів намагаються додати їм більше невідчутних якостей (після продажне обслуговування, швидкість доставки), а постачальники послуг намагаються зробити їх відчутнішими.

Також послуги не можна відокремити від їхнього джерела незалежно від того, надає цю послугу людина чи машина. Людина, яка надає послугу, вважається частиною послуги. Оскільки під час виробництва послуги завжди присутній покупець, якість кінцевого продукту – послуги залежить і від постачальника, і від покупця.

Непостійність (мінливість) якості послуги означає, що якість послуги може суттєво змінюватися залежно від того, хто, коли, де і як її надає. Якість послуги, яку надає навіть один і той самий майстер, може змінюватися залежно від його фізичної форми та настрою під час спілкування з різними клієнтами.

Послугу не можна зберігати для наступного продажу або використання. Якщо попит на послугу схильний до різноманітних коливань, компанія, що її надає, може мати проблеми. Такі компанії використовують різні стратегії усунення невідповідності між попитом і пропозицією. Наприклад, встановлення низьких цін на проживання в готелях у курортних містах у “мертвий сезон”.

РОЗДІЛ 1 ОСОБЛИВОСТІ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ПЕРУКАРСЬКИХ ПОСЛУГ

1.1 Сутність, функції, мета та особливості бухгалтерського обліку

Бухгалтерський облік дає інформацію для багатьох інших видів обліку, для аналізу, контролю та прийняття управлін-ських рішень, оскільки він ведеться безперервно і відображує всю господарську діяльність підприємства. Бухгалтерський облік тісно пов'язаний з іншими економічними науками — аналізом господарської діяльності, статистикою, галузевими економіками, фінансами, податковим обліком, менеджментом, маркетингом тощо. Роль і можливості бухгалтерського обліку в суспільстві настільки підвищилися, що бухгалтер повинен бути не тільки обліковцем, а й екаунтером, тобто не тільки форму-вати інформацію, а й активно її використовувати.

У сучасному суспільстві інтеграція економіки набула таких розмірів, що стала необхідною уніфікація бухгалтерського об-ліку для того, щоб звітність одних держав була зрозумілою в інших державах. З цією метою в 1979 р. створено Комітет із міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (КМСБО) і розпочато розробку міжнародних стандартів бухгалтерського об-ліку (МСБО) — IAS (International accounting standards). В 1999 р. в Україні розпочалося реформування бухгалтерського обліку згідно з МСБО і національними Положеннями (стандар-тами) бухгалтерського обліку (П(С)БО). З 2000 р. бухгалтерсь-кий облік в Україні ведеться відповідно до П(С)БО та нового Плану рахунків .

Бухгалтерський облік є видом господарського обліку, який виник у


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27