У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Резюме

У даному бізнес-плані міститься опис, аналіз і планування діяльності ТОВ “Колосок“ по виробництву і реалізації хлібобулочних виробів. Для здійснення даного проекту нами буде узятий банківський кредит у розмірі 10000 $ під 15 % річних на 12 місяців.

Головною задачею фірми в перші роки свого існування буде зміцнення своїх позицій на споживацькому ринку за рахунок випуску якісної і доступної для споживача продукції.

Продуктивність хлібопекарні буде досить висока, що дозволить випускати великий об'єм хлібобулочних виробів. Об'єм продажів в перші 8 місяців складе 270000 одиниць в місяць, потім проводитиметься поступове збільшення виробництва і досягне 318000 одиниць в місяць.

Таким чином за перший рік існування виручка від продажу товару складе 171200 $. Очікувані витрати на виробництво складуть 113054 $, а що стосується чистого прибутку, то вона буде рівна 24554 $.

II. Суть передбачуваного проекту

Наша хлібопекарня-магазин проводитиме і реалізовуватиме на місці широку гамму борошняних виробів. Спочатку виробництво грунтуватиметься на випічці тільки декількох видів хліба, батонів і булочок. Але надалі асортимент поступово збільшуватиметься, і десь до кінця третього місяця нашої діяльності наша хлібопекарня почне працювати в повну потужність. Налагодиться випічка 4-5 видів булочок, 3-х видів батонів і 2-х видів печення. Почне свою роботу стіл замовлень, де будь-який покупець зможе розмістити своє замовлення на виготовлення того або іншого виробу, зокрема тортів.

Тут слід зазначити, що вся вироблювана продукція буде найвищої якості і відповідати найвищим стандартам.

Приміщення для магазина передбачається узяти в оренду. Магазин розташовуватиметься в центрі міста, щоб забезпечити великий потік відвідувачів. Зразкова площа пекарні-магазина складе 50 м2. Після придбання приміщень буде зроблений капітальний ремонт, який обійдеться в 3000 $. Платня за оренду приміщення складе 1250 $ в місяць. Весь інвентар необхідний для виготовлення продукції доведеться купувати.

Відповідно буде потреба в працівниках наступних спеціальностей:

кондитер; пекар; продавець; касир; бухгалтер; вантажник; прибиральниця.

Приблизна ціна на нашу продукцію буде наступна:

Батон “колосок” – 0,058 $.

Батон “любительський” – 0.054 $.

Булочка з корицею – 0.0375 $.

Булочка з маком – 0.041 $.

Очікувані витрати на виробництво (за 1 місяць, в у.о.):

III. Аналіз стану справ в галузі

На даний момент часу стан справ у фірм, що займаються виробництвом хлібобулочних виробів, цілком хороші. Про це свідчать наступні факти:

за останні 2-3 роки в цій галузі виникло близько 80 нових підприємств і майже кожна з них знайшла своє джерело реалізації продукції. всі їх продажі в основному триматися на одному і тому ж рівні, причому варто відзначити, що це рівень беззбитковості, де всі витрати виробництва окупаються.

Але у багатьох майбутніх моїх конкурентів є слабкі сторони, які полягають у сфері послуг і швидкості доставки продукції до покупця. А саме, що більшість з виробників, після виготовлення хлібобулочних виробів, здійснює доставку на суспільні крапки, продовольчі ринки, на що йде багато часу. В слідстві чого хлібобулочні вироби остигають і стають не тій свіжості, що раніше. Адже покупцю набагато приємніше купувати хліб або булочки, коли вони тільки що були випечені і не встигли втратити свої первинні якості: свіжість, ароматність. Крім того, людина, привернута запахом свіжої здоби, є потенційним покупцем всіх продуктів.

І нарешті: сервіс. Багато в чому успіх будь-якої справи залежить саме від сервісу, від способу обслуговування покупця. Про який сервіс може йти мова, коли хлібобулочні вироби реалізуються на відкритих суспільних місцях, де іноді не дотримуються багато санітарних норм.

Тому, щоб уникнути подібних помилок, ми организовываем пекарню-магазин, де вся продукція після випічки зразу ж поступатиме в продаж і де сервіс буде на найвищому рівні, що на даному етапі забезпечить нам найшвидший шлях на споживацький ринок.

Таким чином круг покупців біля мого магазина буде на багато ширше, ніж у моїх конкурентів. А це найголовніше!

IV. План маркетингу

Реалізація продукції не складе в нашому випадку особливих труднощів. Це пояснюється великим і різноманітним потоком відвідувачів нашого магазина, оскільки будь-який хлібобулочний виріб є невід'ємною частиною щоденної покупки кожної людини. В середньому розмір покупки складе: 1 батон і 2-3 булочки.

Щоб принести популярність нашій пекарні-магазину і її продукції проводитиметься активна реклама, за допомогою найпопулярніших радіоканалів міста. Цій акції буде відведено біля 2-х тижнів і виділено приблизно 200 $.

Виробнича потужність пекарні буде задоволено солідна і складе приблизно 2000 батонів і 2500 булочок в день. Частина продукції реалізовуватиметься безпосередньо в нашому магазині, а інше поступатиме на продаж в магазини, з якими у нас укладені контракти. Ці магазини так само знаходяться в центрі міста, що забезпечить стабільний попит на нашу продукцію. Надалі ми добиватимемося постійного зростання об'ємів продажів за рахунок розширення районів збуту.

Ціни на наші товари ми визначатимемо залежно від середніх, вже існуючих, цін на дану продукцію.

Що стосується ціноутворення, то воно проходитиме в наступному порядку:

Щоб всі витрати були розподілені рівномірно на кожний вид продукції буде відведено 25% всіх витрат.

(розрахунки узяті за місяць, в біля. е.)

V.Производственный план

Структура виробничого процесу така:

Закупівля всіх продуктів, що вимагаються для випічки хлібобулочних виробів, буде проводиться на оптових базах міста або районних центрів. Замовлення на придбання робитиметься наперед, щоб виключити всі можливі причини недоставляння сировини в строк. Його перевезення проводитиметься на транспорті продавця.

Види необхідної сировини:

мука цукор сіль масло дріжджі маргарин яйця мак кориця

Після доставки потрібних продуктів в пекарню проводитиметься їх розподіл залежно від терміну їх зберігання. Частина берегтиметься на складі, інше в холодильних камерах. Очевидно, що всі продукти з коротким терміном зберігання вироблятимуться зразу ж, щоб виключити їх


Сторінки: 1 2