У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Маркетинг-план
8



Маркетинг-план

1 Маркетинг-стратегія

Основна мета нашої фірми- розширення збуту товару на ринку. Це довгострокова стратегія , розрахована на те, що збільшення попиту компенсує зниження ціни. Реалізація маркетингової стратегії здійснюється прийняттям конкретних оперативних рішень по різноманітних питаннях, що можна назвати тактикою маркетингу.

Концепція маркетингу- це загальний підхід підприємства щодо досягнення своєї мети на ринку. Відомі 5 концепцій маркетингу: виробнича,продуктова, комерційна, індивідуального і соціального маркетингу.

Наше підприємство буде керуватися продуктовою концепцією. її специфіка полягає у тому, що основна увага акцентується на покращенніспоживчих параметрів товару, їх конструктивних, експлуатаційних показників, підвищення якості і завдяки цьому забезпечується відповідний збут продукції.

Від цінової політики залежить результат діяльності фірми. У той же час розгляд цінової політики є можливим лише з погляду цілей, що ставить перед собою фірма.

Важливим елементом стратегії і тактики маркетингу є встановлення цін на продукцію.

Ціноутворення - складний процес,на який впливає ряд динамічних чинників:

- реальні витрати;

- цінність для споживача;

- можлива реакція конкурентів ;

- еластичність попиту на продукцію фірми;

- ціна конкурентів на аналогічну продукцію.

У нашій діяльності більше усього підходить метод визначення ціни за схемою „с/в + прибуток". Також п-во використовує ціноутворення по динамічних рядах, тобто порівнюються ціни конкурентів на аналогічну продукцію.

Цінова політика буде змінюватися в залежності від життєвого циклу товару, кон'юнктури, що склалася на ринку і зміни стратегії фірми.

3.2 Реклама та просування товару на ринку

Реклама- це цілеспрямований інформаційний вплив посереднього характеру на споживача для просування товару на ринку збуту.

Ціль нашої реклами - це повідомлення інформації про фірму та продукцію, що випускається.

AT „ Комфорт" рекламуватиме шкільну форму для дівчаток на ярмарках та виставках, користуватиметься звичайними засобами реклами , такими як радіо, поширення листівок, участь у телевізійних передачах, де подається опосередкована рекламна інформація. Крім того наше підприємство активно співпрацює з школами Івано-Франківська. Представники п-ва відвідують

навчальні заклади, пропонують власну продукцію. Часто спеціалісти беруть участь в батьківських зборах, де проводять анкетування, визначають терміни ношення форми, досліджують відгуки батьків. Для того, щоб про наш товар дізналися за межами міста чи країни необхідно дати потрібну рекламу.

3.3 Сервісне та гарантійне обслуговування

Наше підприємство надаватиме такі сервісні послуги:

- доставка в межах нашої країни;

- виготовлення шкільної форми під замовлення,враховуючи кольорову гаму та розмір;

- надаватиметься знижка 5% при покупці партії товару більше ніж 10 000 штук.

Гарантійного обслуговування п-вом не передбачено. Бюджет витрат на рекламну діяльність фірми та маркетингові дослідження складає 2 000 гривень в рік.

3.4 Конкуренти

Завжди потрібно пам"ятати, що на ринку виграє той, у кого товар або дешевший, або у нього висока якість. Тому необхідно враховувати можливість появи конкурента.

AT „Комфорт" має декілька серйозних конкурентів, які також спеціалізуються на виготовленні шкільної форми для дівчат старших класів, а саме: підприємство „Діана", яке знаходиться в Києві, Івано-Франківська швейна фабрика „Галичанка", та AT „Ексклюзив"- у Львові.

Проведемо порівняльний рейтинг нашого п-вата конкурентів:

Фактори | Ваг.коеф. | АТ'Комфорт" | Підп."Діана"

Рейт. | 2*3

Наше п-во буде застосовувати такі методи боротьби за ринок як зниження с/в продукції, сертифікати якості, рекламу, постійне розширення асортименту, які дадуть п-ву можливість одержувати конкурентні переваги, зменшувати фінансовий ризик та небезпеку.

Даний товар має такі переваги над своїми конкурентами: висока якість виготовлення, відносно невисокі закупівельні ціни на матеріали, товар розроблений в досить новому дизайні, можливість розширення асортименту. Але поряд з перевагами, AT „ Комфорт" має і певні недоліки, а саме: фірма

недостатньо відома на ринку, не великий асортимент, ускладнений вихід на ринки інших країн.

3.5 Ринки збуту продукції

Розглядаючи виріб, що виготовляє наша фірма -- шкільну форма для дівчат старших класів, ми можемо визначити контингент споживачів. Це в свою чергу та кількість населення як міського, так і сільського, яка має дітей- дівчат віком від 13 років. Як видно, ринок споживачів нашої продукції з першого погляду обмежений, але в подальшому фірма планує розширити коло споживачів, співпрацюючи також із зарубіжними країнами.

Оскільки ринок не дуже насичений аналогічною продукцією, то нам визначена більша величина збуту. Це спрощує наші дії по зайняттю визначеного положення на ринку. Але усе ж необхідно прийняти до уваги той факт, що наша фірма тільки починає свою діяльність, і про якість нашої продукції нікому не відомо, або відома вузькому колу осіб, тому спочатку необхідно завоювати визнання.

Наше п-во має власну збутову мережу у вигляді двох магазинів, проте обидва магазини знаходяться на великій відстані один від одного, що значно збільшуватиме ефективність їх роботи. Також фірма буде надавати свою продукцію під реалізацію великим магазинам з оплатою після продажу. Іншим магазинам продукція відпускатиметься з 50 % передоплатою. Це в свою чергу заохотить велику кількість клієнтів до співпраці з нашим п-вом.

AT „ Комфорт" застосовуватиме в своїй діяльності стратегію „впровадження на ринок", оскільки воно встановлює низькі ціни на товар порівняно з домінуючим її рівнем на ринку. Це вважається своєрідною платою за проникнення на ринок. Такий підхід є бажанням підприємця збільшити свою частку на ринку і привернути якомога більше споживачів до свого товару. Фірма досягне більш максимального ефекту лише тоді, якщо конкуренти не зможуть швидко прореагувати на ціни і суттєво їх знизити на свої вироби.

Спеціалістами відділу збуту ведеться робота з торгівлею, яка надає корисну інформацію про те, що зараз користується попитом, які тенденції намітились, як покупці реагують на ціни.Постійно відслідковуються різні течії в моді,


Сторінки: 1 2