У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Бізнес-план товариства з обмеженою відповідальністю — ТОВ «Спарта»

1. Резюме.

Практична реалізація підприємницької ідеї щодо створення то-вариства з обмеженою відповідальністю — ТОВ «Спарта» — має бути здійснена започаткуванням діяльності пекарного цеху серед-ньої потужності на базі приміщення колишнього магазину "Барвінок" на вул. Об’їзна у м. Івано-Франківську. ТОВ «Спарта» є заново створюваною фірмою у сфері виробниц-тва хлібобулочних виробів з метою задоволення потреб населення в якісному продукті харчу-вання. Основними видами продукції нового підприємства мають стати хліб білий формовий і хліб український, попит на які в цьому районі не задовольняється повністю. Тому ринкову нішу для такого товару можна вважати перспективною. У майбутньому можливі оп-товий продаж хліба торговельній мережі району та виїзна торгівля хлібом.

Конкурентними перевагами пропонованих для внутрішнього рин-ку виробів можна вважати швидку адаптацію до зміни кон'юнктури ринку, використання спеціальної паперової упаковки і постійну на-явність у торговельній мережі, що обслуговуватиметься ТОВ «Спарта». До цього важливо додати, що нові види продукції є про-дуктами підвищеної якості, оскільки вироблятимуться з екологічно чистих і висококалорійних компонентів. На виробництво та продаж виробів ТОВ «Спарта» отримано ліцензію місцевого органу влади. Сформований статутний фонд ТОВ «Спарта» є основним джерелом власних коштів, які будуть використані для придбання комплекту технологічного устаткування та необхідної кількості сировини. Оскільки власних коштів не вистачає, виникає потреба в кредиті для купівлі устаткування. Прийнятний процент плати за кредит мас становити не більше 20%, а термін повернення кредиту — не менше одного року. Необхідна сума грошового кредиту становить 30000 гривень.

За перші два тижні функціонування ТОВ «Спарта» має вийти на беззбитковий рівень виробництва. На кінець першого року господа-рювання чистий прибуток очікується в сумі майже 117 000 гривень. За такого рівня прибутковості виробництва строк окупності інвес-тиційних ресурсів разом з платою за кредит становитиме приблизно п'ять місяців.

2. Хлібопекарне виробництво, ТОВ «Спарта» та його продукція

Важливим чинником, що негативно впливає на економіку хлібопекарного виробництва, є стрімке та в багатьох випадках еко-номічно необґрунтоване зростання цін на борошно й готові хлібобулочні вироби. За 2003 рр. оптові ціни на борошно в Україні зросли в 27300 разів, а роздрібні ціни — у 46300 разів. Саме це призвело до підвищення роздрібних цін на хліб та хлібобулочні вироби за останні п'ять років у 44100 разів, а за один тільки 1996 р. — у середньому в 1,4 раза.

У галузі розпочався процес структурної перебудови виробництва. Якщо до 2003 р. хлібопекарна промисловість України була пред-ставлена в основному великими державними підприємствами-хлібозаводами й хлібокомбінатами, то за останні два-три роки в по-рівняно широких масштабах здійснюється акціонування різногалузевих підприємств, у тому числі й хлібопекарних. Окрім того, майже в усіх населених пунктах України започатковується діяльність при-ватних мініпекарень, хлібопекарних цехів та інших невеликих підп-риємств такого профілю. Основною передумовою їх створення є стійкий попит на хлібобулочні вироби, який зараз повністю не задо-вольняється.

Виходячи з такої економічної ситуації, було прийнято рішення про заснування товариства з обмеженою відповідальністю «Спарта» у вигляді хлібопекарного цеху середньої потужності, місією котрого є задоволення потреб населення у високоякісних і різноманітних хлібобулочних виробах. При цьому ТОВ «Спарта» у своїй виробничій і торговельній діяльності має намір ураховувати окремі важливі результати ситуаційного ана-лізу. По-перше, наявні виробничі потужності з випікання хлібобу-лочних виробів завантажені в середньому на 45%. По-друге, на хлібопекарних підприємствах погіршується структура та якість хлібобулочних виробів, спрощується товарний асортимент; в переважна кількість хліба випікається з борошна першого і другого сортів, без застосування молочної сироватки, модифікованого крохмалю, зба-гаченого білками та вітамінами.

У початковий період свого функціонування хлібопекарний цех ТОВ «Спарта» буде випікати переважно хліб білий формовий і хліб «Український», на який існує сталий попит населення. На випікання й реалізацію цих видів хліба отримано ліцензію від 15 травня 2003р. Існує також запатентований оригінальний товарний знак для цих виробів. У перспективі передбачається значно розши-рити асортимент продукції ТОВ «Спарта». При цьому зону обслуго-вування споживачів також буде розширено.

До основних конкурентних переваг продукції ТОВ «Спарта» на-лежать: добре розроблена та узгоджена за всіма елементами марке-тингова система; спеціальна оригінальна упаковка для тривалішого збереження свіжості хліба; унікальні смакові та абсолютно безпечні для здоров'я споживачів властивості продукції, які забезпечуються використанням у процесі виробництва екологічно чистих і високо-калорійних компонентів, включаючи воду та різні вітамінні добав-ки; помірні відповідно до рівня якості ціни на пропоновані для про-дажу види хліба.

3. Дослідження ринку

Створювана фірма (ТОВ «Спарта») сподівається, що основними потенційними покупцями її продукції, будуть споживачі, які прожи-вають і працюють на вул. Об’їзна частково на прилеглих вулицях. Загальна їх кількість становить приблизно 10000 осіб. Для вивчення свого сегмента ринку хлібобу-лочних виробів використаний метод анкетування, яке проводилося з 1 лютого по 1 березня 2003 року. Потенційним покупцям було запропо-новано відповісти на сукупність запитань, наведених у таблиці.

Опрацьовані результати анкетування покупців щодо обсягу та якості споживаних хлібобулочних виробів дають змогу зробити такі висновки:*

середньодобове споживання хлібобулочних виробів пе-ресічною сім'єю в районі опитування становить: чорного хліба — 0,5 кг; білого хліба — 0,8 кг;*

більшість споживачів віддає перевагу купівлі хліба та інших хлібобулочних виробів у магазинах (торговельних точках), що розміщені в місцях проживання або на транспортних лініях з місця роботи додому;*

покупці більше задоволені якістю продукції місцевих хлібозаводів (хлібокомбінатів), ніж продукцією приватних фірм (індивідуальних підприємців), батонами «Турецькими» і «Французькими»


Сторінки: 1 2 3 4 5 6