У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Реклама як засіб забезпечення споживачів відомостями про товар та послуги

Вступ

Від звичайних інформаційних рекламні повідомлення відрізняються тим, що вони виконують функцію свідомого впливу на людину з метою спонукати його придбати ті або інші товари (послуги). Тому здатність реклами впливати на людину і створювати попит на товари дозволяє використати її для виховання розумних потреб, естетичних смаків і запитів населення. Реклама становить частину маркетингу, задача якого забезпечити безперебійний збут виробленої продукції.

Реклама повинна точно і правдиво інформувати споживача про якість, властивості, асортимент, правила користування (експлуатації) і споживання товарів, а також повідомляти інші відомості про товари і послуги. Недопустимо використовувати в рекламних повідомленнях перебільшені дані про якість товарів або, більш того, обманювати споживачів, видавати фальсифікований товар за повноцінний, звертатися до низовинних схильностей людини та інших негативних мотивацій. Оформлення реклами повинно відповідати сучасним естетичним вимогам, а витрати на її організацію не повинні перевищувати розумних (раціональних) розмірів.

Реклама є найважливішою частиною цілеспрямованої роботи по збуту товарів і формуванню попиту покупців.

Із світового досвіду відома сила і роль реклами. Передусім реклама несе в собі інформацію, яка, як правило, представлена в стислій, художньо вираженій формі, що забезпечує, проте, доведення до свідомості і уваги потенційних покупців найбільш важливих фактів і відомостей про товари і послуги. При цьому потрібно зазначити, що, якщо реклама завжди інформація, то інформація – не завжди реклама.

Реклама, з одного боку, доводить до споживачів різні відомості, необхідні для покупки і використання товарів, з іншого, поєднуючи свою інформаційність з переконливістю і сугестивністю, чинить на людину емоційно-психічний вплив.

Як відмічалося, торгова реклама займає провідне місце серед інших видів реклами. Однак, і інші види реклами мають важливе значення для життя людей. У всьому світі здавна широко використовується, а у нас тільки віднедавна, політична реклама, що застосовує своєрідні засоби і методи агітації за певних політичних діячів, політичні програми, ідеї, погляди. Знову в нашому суспільстві відроджується релігійна реклама, що ніколи процвітала, також здійснювана за допомогою своїх власних методів і прийомів. Але є щось загальне, що об'єднує різні види реклами – призначення будь-якого рекламного повідомлення, яке завжди зводиться до спонукання людей до конкретної дії: вибору товару або послуги, голосуванню за кандидата, що пропонується, участі в певній культовій акції і т.д. Головним змістом рекламного послання є сукупність практично цінної соціальної інформації та "іміджу" – рекламного образу об'єкта, що рекламується. Мета досягається тим успішніше, чим повніше враховує автор рекламного повідомлення психологічні особливості своїх адресатів.

Однак, у всіх випадках реклама повинна бути добросовісною, тобто не повинна вводити споживачів реклами в оману або завдавати шкоди здоров'ю громадян, майну громадян або юридичних осіб, навколишньому середовищу або шкодити честі, достоїнству або діловій репутації вказаних осіб, а також зазіхати на суспільні інтереси, принципи гуманності і моралі.

Розділ 1. Характеристика торгового підприємства

У цей час у Волинській області практично використані всі варіанти перетворення підприємств державної торгівлі в різні форми власності: індивідуальну, колективну, спільні підприємства з використанням капіталу іноземних інвесторів, малі підприємства, державні і муніципальні організації змішаної форми власності, акціонерні товариства, передбачені в Цивільному кодексі України.

Організацію господарських зв'язків з постачальниками в курсовій роботі простежимо за даними Закритого акціонерного товариства "Гастроном №4" (підприємство роздрібної торгівлі продовольчими товарами).

Місце положення Закритого акціонерного товариства "Гастроном №4":

Юридична адреса: Волинська область, місто Луцьк, вул. Рівненська 109;

Поштова адреса: Волинська область, місто Луцьк, вул. Рівненська 109;

"ЗАТ Гастроном №4" має розрахунковий рахунок по основній діяльності, має круглу печатку, інші штампи і печаті, інші реквізити.

Правове положення "ЗАТ Гастроном №4" (його правоздатність) визначається Цивільним кодексом України, Законом про акціонерні товариства, Статутом, установчим договором, іншими нормативними документами.

"ЗАТ Гастроном №4" має у власності відособлене майно і відповідає за своїми зобов'язаннями цим майном, має самостійний баланс, може від свого імені придбавати і здійснювати майнові і особисті немайнові права, бути позивачем і відповідачем в суді.

Засновниками "ЗАТ Гастроном №4" виступають фізичні особи, громадяни України: Котляренко Л.А., Вершиніна О.В., Єршова Л.В., Сапунов С.Л. "ЗАТ Гастроном №4" є підприємством, що працює з метою отримання прибутку і задоволення суспільних потреб.

Предметом діяльності товариства є: торгова діяльність, в тому числі: роздрібна і комісійна торгівля товарами і продукцією, включаючи створення магазинів і інших торгових точок і здійснення зовнішньоекономічної діяльності, а також інші, визначені в Статуті "ЗАТ Гастроном №4"

Статутний капітал "ЗАТ Гастроном №4" становить 10000 (десять тисяч) гривень і розділений на 200 акцій рівної номінальної вартості. Номінальна вартість однієї акції становить 50 (п'ятдесят) гривень. У формуванні статутного капіталу беруть участь: Л.А.Котляренко – 80 акцій, О.В.Вершиніна – 40 акцій, Л.В.Єршова 40 –акцій, С.Л.Сапунов 40 – акцій.

Організаційна структура підприємства наведено в додатку 7.

"ЗАТ Гастроном №4" самостійно визначає напрямки і порядок використання прибутку, керуючись засновницькими документами і чинним законодавством.

Резервний фонд товариства становить 20% Статутного капіталу і призначений на покриття збитків. Розмір щорічних відрахувань в резервний фонд становить 10% від чистого прибутку.

Витрачання резервного фонду проводиться за рішенням Дирекції "ЗАТ Гастроном №4" і не може використовуватись для інших цілей.

Дивідендом є частка чистого прибутку, що розподіляється серед засновників "ЗАТ Гастроном №4" пропорційно числу акцій, що знаходяться в їх власності. Розмір дивіденду з розрахунку на одну акцію визначається загальними зборами засновників за пропозицією Дирекції

Вищим органом акціонерного товариства є загальні збори акціонерів, які розглядають звіти по діяльності товариства, встановлюють розмір


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10