У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Загальна характеристика підприємства.

Відкрите акціонерне товариство Івано-Франківськцемент створене на базі колективного підприємства „Івано-Франківський цементно-шиферний комбінат” на підставі протоколу № 1 від 5 січня 1999 року.

У зв’язку з бурхливим розвитком промисловості і цивільного будівництва в 50-60-х рр. на виникла гостра потреба в підприємстві будівельної індустрії, особливо цементної промисловості. Найбільш сприятливим місцем для розташування цементного заводу визначена Івано-Франківська область, багата покладами вапняку і мергелю, основної сировини для виготовлення цементу.

В 1961 році інститут „Південь Ді Проект” видав технічну документацію на будівництво цементного заводу, в основу якого прийняте максимальне використання вже побудованих об’єктів. В 1961 році вже розпочате будівництво і в 1964 році завершене будівництво заводу. Проектна потужність – 160 тон портландцементу на рік.

В березні 1963 року прийнято рішення про реконструкцію цеху будівельного гіпсу на цех по виготовленню мед. гіпсу.

За проектом московського „ПДІ Азбестоцемент” в першому кварталі 1973 року розпочато будівництво азбестоцементного заводу потужністю 200 млн. уп. шиферу і 2760 км труб в рік. Разом уже з діючим цементовим і гіпсовим, новий завод склав цілий комплекс, названий згодом в 1975 році Івано-Франківський цементно-шиферний комбінат.

В січні 1977 року вступила в дію лінія по випуску плоского шиферу, в 1978 році розпочато будівельно-монтажні роботи по виробництву азбестоцементних виробів методом екструзії потужністю 629 погонних метрів на рік.

В 1986 році введено в дію лінію по будівництву каменів бетонних стінових, а в 1992 році освоєно ще один вид продукції – камені стінові гіпсові.

З 1984 року почав працювати санаторій-профілакторій на 100 місць, в 1992 році на базі профілакторію створено діагностично-оздоровчий центр.

Сьогодні ВАТ „Івано-Франківськцемент” – це потужний і складний виробничий організм, в структурі якого тепер колишній завод залізобетонних виробів і радгосп „Ямницький”. Без урахування орендованих під сільськогосподарське виробництво земель його площа (разом з кар’єрами вапняку, мергелю і щебеню) становить біля 200 гектарів. Розгалужена сітка під’їзних залізничних колій складає біля 8 км, сітка автодоріг – більше 14 км.

Слід також додати, що дане підприємство займає вигідне стратегічне положення. Зокрема, знаходиться за 7 км від обласного центру – міста Івано-Франківська. ВАТ „Івано-Франківськцемент розташоване майже в центрі умовного півкола з відстанню 150 км до кордону з Польщею, 200 км – до Словацького та Угорського кордонів, 150 км – до Румунського та Молдавського кордонів, а це дає змогу активно співпрацювати з даними країнами.

1.2. Основні складові виробничого процесу ВАТ „Івано-Франківськцемент” та предмет його діяльності.

ВАТ „Івано-Франківськцемент – це багатогалузеве підприємство, основним видом діяльності якого є виробництво будівельної продукції, такої як: цемент, шиферні листи, азбестоцементні труби, карбонатна порода та інші види продукції. Дане підприємство є найбільшим виробником азбестоцементних труб (42,8 %) та шиферу (48,9 %), а також займає досить значне місце в виробництві цементу (7 %) і клінкеру (7,3 %) в галузі. ВАТ „Івано-Франківськцемент” використовувало в 2003 році власні потужності на 82,3 %, що є досить високим показником в порівнянні з іншими підприємствами цементної галузі України.

Для детальнішого ознайомлення з діяльністю ВАТ „Івано-Франківськцемент” розглянемо характеристику основних виді в продукції:

Цемент.

Портландцемент використовують для бетонів збірних і і монолітних конструкцій, виробів, будівель і споруд різного призначення. Підприємство випускає портландцемент на основі портландцементного клінкеру нормованого мінералогічного складу.

Гіпс будівельний і медичний.

Гіпсові в’яжучі будівельного призначення використовуються для виготовлення гіпсових будівельних виробів усіх видів, тонкостінних будівельних виробів і декоративних деталей; сухих гіпсових штукатурок; різноманітних високохудожніх деталей, які використовуються для оздоблення фойє, квартир, фасадів будинків.

Гіпсові в’яжучі медичного призначення використовуються для виготовлення моделей в зубному протезуванні для виготовлення моделей у фарфорово-фаянсній та інших галузях промисловості.

Листи азбестобетонні хвилясті.

Листи азбестоцементні хвилясті призначені для влаштуванні покрівель будівель і споруд.

Листи азбестоцементні плоскі.

Листи азбестоцементні плоскі використовуються для виготовлення стінових панелей, плит покриття, підвісних стель і т. п.

Труби азбестоцементні.

Труби азбестоцементні виготовляються для:

водопровідних і меліоративних систем;

укладання телефонних і телеграфних кабелів;

обсадки артезіанських свердловин у сільській місцевості.

Порода карбонатна.

Порода карбонатна – природній вапняковий камінь класу А і Б середньої твердості з границею міцності на стиск від 30 до 60МПа, призначена для виробництва вапна, вапняковий камінь – для цукрової промисловості.

Порода карбонатна і амінь вапняковий випускаються двох фракцій:

Фракція 0 ... 60 мм використовується для:

виробництва цементу;

як заповнювач для виготовлення стінових бетонних каменів .

Фракція 60 ... 160 мм класів А і Б використовується для:

виготовлення вапна 1 .. 3 сорту;

очистки хлоромістких газів виробництва магнію.

Бинти медичні гіпсові.

Бинти використовуються для виготовлення пов’язок медичного призначення. Упаковка бинтів проводиться на імпортному обладнанні в поліетилено-целафанові пакети.

Залізобетонні вироби.

Плити перекриття залізобетонні багатопустотні шириною 1,5 м виготовляються всіх типорозмірів. Плити виготовляються з бетону класу 15 і призначені для несучої частини перекриття будинків і споруд різного призначення.

Продукція ВАТ „Івано-Франківськцемент” сертифікована та відповідає усім вимогам держстандартів.

Таблиця 1.1.

Короткий опис основних продуктів підприємства або продуктових груп.

№ | Назва продукту | Опис продукту | Максимальна виробнича потужність на рік

1 | 2 | 3 | 4

1 | Портланд-цемент | Використовується для бетонів збірних і монолітних конструкцій виробів | 661 тис. грн.

2 | Листи азбе-стоцементні хвилясті | Листи призначені для влаштування покрівель будівель і споруд (ДСТУ БВ.2.7-53-97) | 299 млн. ум. пл.

3 | Листи азбе-стоцементні плоскі | Використовуються для виготовлення стінових панелей плит покриття, вентиляційних шахт і т. п. (ДСТУ БВ.2.7-52-97) | 24,5 млн. ум. пл.

4 | Труби азбестоцементні | Використовуються для водопровідних і меліоративних систем, для укладання телефонних і телеграфних кабелів | 748 укл.

5 |


Сторінки: 1 2 3 4