У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Маркетинг
16



Маркетинг

Що таке маркетинг?

Еволюція орієнтації покупців

Важливість маркетингу на фірмі

Основа маркетингових зусиль на фірмі

Американські підприємства прислухаються до покупців?

Загальна якість менеджменту

Маркетингові відносини

Рівні маркетингових відносин

Партнерство з покупцями

Технологія створення відносин та партнерства

Маркетингові відносини та сила продажу

Чого вартий продавець?

Ключ до успіху.

Householder – домовлаcник

Декілька роеів тому Ларрі Канінгем (який надав цю інформацію) започаткував Еджіленд Скрін Прінтінд (ЕСП) в коледж Стаймні, Техас. ЕСП випускає та продає такий товар як футболки, светри, кепки, жакети. Він закінчив Техаський університет із ступенем бакалавра у сфері архітектури. Оскільки Ларі був чудовим діячем, він вирішив відкрити свій власний бізнес. Протягом першого року Ларрі наймав чотирьох працівників, які працювали неповний робочий день, для обслуговування обладнання. Браян-Коледж Стаймн налічував 100000 жителів плюс 43000 студентів, які навчалися у Техаському Університеті. Ларрі відчував, що це добре добре місце для бізнесу, не зважаючи на те, що він мав 10 конкурентів.

Торгівля йде повільно, тому Ларрі змушений або покинути, або продати свій бізнес. Ларрі подобається сам процес створення у бізнесі, яле варто зазначити, що він нічого не знає про маркетинг. Якби ви були на місці Ларрі Канінгема, що б ви зробили?

Що таке маркетинг?

Щоб сьогодні мати успіх на конкурентно спроможному ринку, бізнесмени розуміють, що спочатку їм необхідно визначити потреби та бажання людей, а потім виробляти товар і послуги для їх задоволення. Компанія, чи це Форд Мотор Компані чи дрібний торговець і снує, щоб створити товар та послуги для задоволення потреб їхніх клієнтів. У сьогоднішньому конкурентному середовищи бізнесу, успіх товарів та послуг визначається кількістю покупців, які купують їх. Товари та послуги, які не задовільняють покупців, зникають з ринку, з часу як покупець перества їх купляти. Яку роль відіграє бізнес в економіці? Згідно правил, бізнес має дві головні функції: виготовлення товарів або створення послуг та продаж цих товарів і послуг.

Якщо ви спитаєте у людей, що значить термін маркетинг, багато скажуть що він означає продаж. Продаж означає рекламу та безпосередній збут

Визначення маркетингу

Є кілька визначень маркетингу. Ця книжка подає визначення Американської Маркетингової Асоціації.

Маркетинг визначається як процес планування та виконання понять, оцінювання, заохочення та збут товарів та послуг, введення змін, які задовільняють індивідуальні та загальні цілі.

Це визначення найбільш широко вживається маркетологами.

Маркетинг включає різні види діяльності спрямованих на широкий ряд товарів, послуг та ідей. Ці діяльності включають розвиток, ціну, збут товарів та послуг, які задовільняють смаки покупців. Більше того діяльність маркетингу дуже важлива як для окремих компаній так і для економіки вцілому.

Маркетинг не обмежується бізнесом

Коли ви намагатимитися переконати когось зробити щось – дати пожертву на Сальватійську армію, зробити тихіше музику під час навчальних годин у гуртожитку, проголосувати за вашого кандидата, піти з вами на побачення (або може навіть й одружитися з вами) – ви використовуєте діяльність маркетингу.

Так звані безприбуткові організації, які не думають про себе так як бізнесмени. Їхнім продуктом може бути: соціальні причини або ідеї, які вони хочуть вирішити, такі як “не пий за рулем”; або установи які треба б було відвідувати, такі як церква, школа, зоопарк.

Обмін та ведення справ, договори

Визначення маркетингу означає, що люди мають потреби і бажання і можуть оцінити товар. Коли люди вирішують задовільнити потреби та бажання за допомогою обміну, вони використовують маркетинг. Обмін – це визначене поняття, яке лежить в основі маркетингу. Обмін означає дію отримання бажаного товару від когось, пропонуючи дещо у відповідь.

Обмін має місце між двома частинами. Коли проходить обмін, укладається договір, оскільки договори – це основні одиниці обміну. Договір – це торгівля цінністю між двома частинами; форма відносин між продавцем і покупцем. Тільки-но відбувся договір, обмін завершено. Продаж проводиться чи він включає покупку стерео чи голосування за політичного кандидата.

Еволюція орієнтовності покупців

Американський бізнес пройшов крізь багато змін філософії і напрямку. Ці зміни були здебільшого спричинені необмеженою реалізацією, яка має бути спрямована на покупця.

Але це не завжди було точкою зору бізнесу. До сьогоднішнього орієнтовного відношення покупців існувало декілька основних фаз маркетингу, у яких клієнт не брав участі.

Поняття виробництва

До Великої Депресії у 1980-х рр. загальним висловом було “Зробіть кращу мишеловку і світ протопче стежку до ваших дверей”. Компанії зосереджували увагу на орієнтовному виробництві. “Ми знаємо, що люди хочуть – вони хочуть нашу продукцію” або “Мені подобається цей продукт тож сподобіється й інші” ці фрази часто використовувалися призедентами корпорацій.

В той час дуже мало фірм мали маркетингові відділення, а деякі не мали навіть формального відділу продажу. Інженер розробляв продукт, відділ виробництва виготовляв його, а потім просто вносили його до каталогу і чекали на людей, щоб запропонувати цей продукт. Виробництво та інженерія формувала задачі та плани компаній.

Продукція продавалася за ціною визначеною виробничою і фінансовою владою. Наприклад, Генрі Форд сказав що клієнти могли мати будь-який колір автомобіля, який хотіли так довго поки він був чорним. Автомобіль був новою продукцією, яку потребували покупці.

Поняття продажу

На початку 1940-х рр. стало ясно, що відношення і потреба покупців змінилися. Військові потреби Другої світової війни створили дефіцит товарів та послуг. Ця нестача протягом воєнного часу дала результати після війни у вигляді сильного попиту.

Таблиця 2.1 – різниця між продажем та маркетингом

Продаж | Маркетинг

1. Зосереджується на товарі | 1. Зосереджується на бажаннях покупця

2. Компані спершу виробляє продукт, а потім вирішує як його продати


Сторінки: 1 2 3 4