У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Аналіз фінансового стану підприємства “Загвіздянський кахельний”

Аналіз фінансового стану підприємства “Загвіздянський кахельний”

Аналіз фінансового стану підприємства постійною необхідністю, бо не можна вести без аналізу його доходів і витрат. Щоб забезпечити правильне ведення потрібно постійно аналізувати фінансовий стан.

Фінансовий стан підприємства – це показник його фінансової конкурентоспроможності, тобто кредитоспроможності, платоспроможності, виконання зобов’язань перед державою.

Фінансовий аналіз – це засіб оцінки і прогнозування фінансового стану господарства на основі його бухгалтерської звітності. Інформаційною базою аналізу фінансового стану є бухгалтерська звітність, тобто система показників, які відображають майновий і фінансовий стан на конкретну дату. Склад, зміст, вимоги та інші засадні основи бухгалтерської звітності регламентовано:

Законом України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” № 996-XIV від 16.07.1999 р.

Наказом Мінфіну України “Про затвердження Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку” № 88 від 24.05.1995 р.

Наказом Головного Державного казначейства України “Про затвердження Плану рахунків бухгалтерського звіту бюджетних установ та Порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ” № 144 від 10.12.1999р.

Основне завдання фінансового аналізу – своєчасно виявити і усунути недоліки у фінансовій діяльності, знайти управлінські рішення для поліпшення фінансового стану підприємства та його платоспроможності. Основні напрямки фінансового стану – вивчення причин, які негативно чи позитивно позначаються на фінансовому стані, підготовка проектів управлінських рішень щодо підвищення фінансової стабільності та платоспроможності підприємства, розробка заходів для оптимізації структури фінансових ресурсів і їх ефективного використання.

Внутрішній аналіз здійснюється фінансовими господарствами на основі нормативів, що застосовуються на підприємстві, і виконується способом порівняння цих нормативів з фактичними параметрами фінансової діяльності підприємства.

Згідно з цими Законами бухгалтерська звітність складається із взаємозв’язаних форм, на основі яких здійснюється аналіз фінансового стану підприємства.

Баланс

Звіт про фінансові результати

Звіт про рух грошових коштів

Звіт про власний капітал

Розрахунок збору за забруднення навколишнього середовища

Звіт про нарахування страхових внесків та витрачання коштів фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві – 2,38 %

Звіт про безробіття – 1,9 %

Розрахунок збору за геологічні роботи виконані за рахунок державного бюджету

Розрахунок збору за спеціальне використання водних ресурсів

Комунальний податок

Забруднення навколишнього середовища (фактичні обсяги викидів, обсяги використаного пального)

ПДВ – 20 %

Податок по прибутку – 25 %

Пенсійний фонд – 32 %

Соціальне страхування – 2,9 %

Підприємство має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах, банків, круглу печатку, кутовий штамп із своїм найменуванням. Взірці круглої печатки, кутового штампа Підприємства затверджуються головою правління Товариства.

Держава не відповідає за зобов'язаннями "Підприємства", а "Підприємство" не відповідає за зобов'язаннями держави

Підприємство" здійснює свою діяльність на основі господарського розрахунку, самооокупності і самофінансування.

"Підприємство” для досягнення встановленої мети своєї діяльності, має право від свого імені укладати угоди, контракти, набувати майнові та особисті немайнові права, відповідати по зобов’язаннях, бути позивачем і відповідачем в судах. Всі угоди, які укладає підприємство, підлягають попередньому розгляду та реєстрації в юрисконсульта Товариства.

Основу діяльності "Підприємства" складають угоди з юридичними та фізичними особами на виконання робіт виробництво та збут продукції, надання послуг у відповідності з метою своєї діяльності.

“Підприємство” від свого імені має право відкривати рахунки в установах банків.

“Підприємство” має право отримувати кредити в установах банку, юридичних та фізичних осіб, якщо це ні суперечить чинному законодавству. Умови страхування і кредиту попередньо погоджуються з головою правління Товариства.

“Підприємство” подає Товариству пропозиції щодо найму, розстановки і переміщення ним усіх інженерних працівників і за попереднім погодженням з головою правління Товариства, встановлює з межах розрахункового фонду оплати праці, форми, системи і розміри оплати праці працівників, здійснює заходи, щодо моральною і матеріального стимулювання праці найманого персоналу, встановлює інші види доходів працівників.

"Підприємство" може відряджати по території України своїх працівників, а за її межі, в інші організації і установи, які виконують для Підприємства роботи і послуги з попереднього дозволу голови правління Товариства.

"Підприємство" має право залучати і використовувати в своїй діяльності за переднім погодженням з головою правління Товариства інвестиції та субсидії (в тому числі числі) у вигляді коштів, майна, обладнання, передових технологій, ноу-хау, тощо.

"Підприємство" з метою виконання статутних цілей, попередньо погодивши з головою правління Товариства може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність.

"Підприємство" не відповідає по зобов'язаннях "Засновника", а "Засновник" не відповідає по зобов’язаннях їх "Підприємства", крім випадків передбачених чинним законодавством.

У своїй діяльності "Підприємство" керується чинним законодавством України, розпорядженнями Товариствам.

МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ «ПІДПРИЄМСТВА»

1. Основною метою діяльності «Підприємства» є отримання прибутків і задоволення на основі інтересів «Засновника», а також економічних та соціальних інтересів трудового колективу "Підприємства на основі виробничої та іншої діяльності.

2. Предметом діяльності «Підприємства» є:

3. Виготовлення виробів кераміки і будівельних матеріалів , виробів із природнього каменю, товарів народною споживання, надання послуг населенню та організаціям.

3.1 Здійснення лабораторних випробувань будівельних матеріалів і екологічних заміна в па виробництвах, а також виготовлення проектно-контрольної і нормативно-технічної документації.

3.2 Заготівля та реалізація матеріалів, обладнання, електропроводної продукції на замовлення інших підприємств та організацій нашої та інших галузей.

3.3 Розробка корисних копалин (глини Загвіздянського глиняного кар’єру) для виробництва виробів кераміки.

3.4 Ведення ремонтно-будівельних робіт.

3.5 Надання транспортних послуг у перевезенні вантажів та пасажирів.

3.6 Виготовленню металовиробів для власного використання, на замовлення підприємств і організацій та населення.

3.7 Реалізація взаємовигідних контрактів на комерційних засадах з українськими та шрубіжними партнерами з усіх сферах статутної діяльності.

3.8 Послуги громадського харчування

3.9 Торгово-закупочні операції з організаціями, підприємствами та окремими особами, прийняття участі і організації торгів, конкурсів та аукціонів.

4. У випадках, передбачених чинним законодавством «Підприємство» одержує ліцензію


Сторінки: 1 2