У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти та науки України

РОЗРОБКА БІЗНЕС-ПЛАНУ РЕАЛІЗАЦІЇ КОМЕРЦІЙНОЇ ІДЕЇ

КУРСОВА РОБОТА

з дисципліни “Основи підприємництва”

Зміст

1Резюме

2 Галузь, підприємство та його продукція (послуги)

2.1 Опис характеристик продукції

2.2 Опис послуги фірми.

2.3 Товарна політика фірми. Розробка товарної гами продукції

2.4 Розробка упаковки як елемента комунікації, сервісна політика

3 Дослідження ринку

3.1 Загальна характеристика ринку продукту.

3.2 Цільовий ринок бізнесу

3.3 Місцезнаходження фірми

3.4 Оцінка свого конкурентного статусу і фірм-конкурентів

4 Маркетинг – план

4.1 Визначення цілей маркетингової діяльності

4.2 Розробка маркетингової стратегії (вибір каналів збуту, політики ціноутворення, реклама).

4.3 Розробка бюджету маркетингу.

4.4 Прогноз обсягів продажу товарів.

5 Виробничий план.

5.1 Виробничі приміщення.

6. Організаційний план

6.1 Форма організації бізнесу

6.2 Потреба в персоналі

6.3 Дані про власників (партнерів, акціонерів) та управлінський персонал.

6.4 Організаційна схема управління.

6.5 Кадрова політика та стратегія

6.6 Функціональні обов'язки робітників

7 Оцінка ризиків та страхування

7.1 Перелік можливих ризиків і проблем

7.2 Шляхи мінімізації ризиків.

8 Фінансовий план

8.1 Розрахунок собівартості одиниці продукції

8.2 Необхідність у фінансуванні

8.3 Умови отримання і повернення інвестицій

ВСТУП

Вступаючи в ринкові відношення підприємець чи фірма повинні подумати про кінцеві результати своєї діяльності. В країнах ринкової економіки стало правилом: без бізнес-плану не можна розпочинати виробничий або комерційний бізнес.

Бізнес-план виключає можливість допущення помилкових рішень через некомпетентність підприємця, з’єднує в єдину систему функціонування: виробництво, реалізацію товару і розвиток бізнесу; заповнює відсутність досвіду в бізнесі і оберігає від грубих помилок, зв’язаних з поспішністю прийняття управлінського рішення, формує риси ділового характеру бізнесмена, що володіє мистецтвом бізнесу і етикою бізнесмена.

Бізнес-план починається з визначення кінцевої мети підприємця, із з’ясування головного питання бізнесмена: що я отримаю від реалізації своїх можливостей і які будуть кінцеві фінансові результати моєї діяльності.

В бізнес-план включаються компоненти, що роблять фірму конкурентоспроможною: це прагнення до поновлення продукції, технології, організації і управління виробництвом, готовність іти на розумний ризик, уміння зіставляти витрати з результатами і створювати умови процвітання фірми.

РЕЗЮМЕ

Фірма "Валдіс" є товариством з обмеженою відповідальністю, контрольна квота якого, 65%, належить Коваленку А.В., а інші 35% розподілені між акціонерами. Статутний капітал фірми складає 512.6 тис. гр.

Фірма займається виробництвом чоловічого взуття, різних моделей і модифікацій, які виділяються як оригінальністю так і зручністю водночас.

Товар, з яким фірма виходить на ринок спроможний зайняти свою нішу на ринку, оскільки він виготовляється зі зручних матеріалів і має гарний естетичний, стильний вигляд. Ще однією перевагою даного товару є те, що він є вітчизняним, а значить дешевшим порівняно з іноземними аналогами.

У виробництві продукції застосовуються сучасні технології і досягнення провідних виробників, що дозволили додати нашій продукції додаткову привабливість і зручність. Торгівля не потребує великих енергетичних затрат, а також потрібна невелика кількість робітників.

У майбутньому фінансовому році підприємство планує досягти наступних показників господарської діяльності:

Виручка від реалізації 1 900 000 грн.

Рівень рентабельності 33,6% .

Прибуток у розпорядженні 359 289 грн.

Чисельність персоналу 46 чол.

Статутний фонд 600 000 грн.

Необхідний кредит 250 000 грн.

Фірма має великі перспективи на ринку України. Планується залучення все ширшого асортименту товару.

2 Галузь, підприємство та його продукція (послуги)

2.1 Опис характеристик продукції

“Валдіс” відрізняється насамперед, високою якістю і зручністю, які є досить важливими факторами. Відчуваючи себе комфортно у гарному та стильному взутті нашої фірми чоловіки перебуватимуть у гарному настрої. Добре розроблені моделі, оригінальне їх оформлення та помірні ціни дозволяють прекрасно конкурувати на ринку з подібною продукцією.

2.2 Опис послуги фірми

Фірма не надає гарантійних зобов’язань щодо часу експлуатації або зношуваності виробленого нею товару, тобто чоловічого взуття, але гарантує високу якість матеріалів і пошиву.

2.3 Товарна політика фірми. Розробка товарної гами продукції

Товар, що продається нашим підприємством, є товаром широкого вжитку. Крім того величезна увага приділяється зручності і естетичному оформленню продукції.

На сьогоднішній день фірма продає багато різних моделей взуття. Наша продукція запатентована та перевірена медичними лабораторіями, вона є неодноразовою учасницею конкурсів.

Надалі планується розширити товарну гаму продукції, впровадженням нових розробок співробітників фірми і розширенням виготовлення продукції для підлітків.

2.4 Розробка упаковки як елемента комунікації, сервісна політика

Наша продукція відноситься до товарів попереднього вибору, тобто в процесі вибору і придбанні споживач порівнює різні варіанти по якості, ціні і зовнішньому оформленню. У зв'язку з цим особливу увагу приділено розробці зовнішнього вигляду продукції і її упаковки.

І якщо, незважаючи на всі явні переваги нашої продукції , покупець не упевнений , чи варто її купувати, наша упаковка переконає його в одному можливому правильному рішенні - "брати".

На кожній упаковці є товарний знак фірми та етикетка (ярлик, маркування), що міс-тить рекламні матеріали, назву продукції, її склад, інструкції для увімкнення і експлуатації звукових і світлових ефектів.

3 Дослідження ринку

3.1 Загальна характеристика ринку продукту.

Основними потенційними споживачами нашого товару є чоловіки України із середнім доходом. Завдяки досить широкій гамі продукції кожний чоловік зможе вибрати взуття для себе взуття і “по-карману” і по вподобаннях. Споживачі з високим рівнем доходу, також можуть придбати взуття на свій смак, можливі персональні замовлення (з відповідною оплатою!). Попит на дану продукцію буде коливатися в залежності від сезонних розпродажів та появі імпортних і вітчизняних конкурентів.

3.2 Цільовий ринок бізнесу

У цьому розділі будуть показані можливості для підприємства досягти поставлених цілей.

Отже, як ринок збуту ми вибираємо ринок України. Потенційними споживачами нашого товару є чоловіки України. Причому з усіх чоловіків України варто виключити людей з дуже високим і дуже низьким доходом. Таким чином, потенційними покупцями є чоловіки України.

Через великі витрати на транспортування, а отже і непомірного зростання ціни, ми не будемо продавати


Сторінки: 1 2 3 4 5