У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти та науки України

Відкриття власної справи Салон краси O&T&O

Салон краси “ O&Т&О ”

1. Характеристика підприємства

Ми пропонуємо відкрити власний салон краси. Ми зупинилися на такому виборі, бо прагнемо зробити наших жінок, а іноді і чоловіків, ще гарнішими. Ми підтримуємо таку думку, що жінка повинна завжди займатися собою, піклуватися про свою зовнішність, підтримувати своє волосся, руки і шкіру в найкращому стані. Але не кожна жінка має кошти для цього, тому що в наш час практично всі салони є дуже дорогими. Ми виявили бажання допомогти середньому класу населення, зокрема жінкам. Будемо намагатися зробити салон краси з послугами найвищого рівня за невелику плату.

Перший наш салон ми розташуємо десь поблизу до центру міста. Потім, якщо справа піде добре, наших салонів буде багато по м. Києву і в інших містах України.

Згідно з Господарським кодексом України, підприємство може бути утворене за рішенням власника майна, за рішенням вищих органів або шляхом примусового поділу діючого суб’єкта на окремі підрозділи. Установчими документами підприємства є рішення про його утворення або засновницький договір, а у випадках, передбачених законом, статут (положення) підприємства. Статут підприємства повинен містити відомості про його найменування і місцезнаходження, мету і предмет діяльності, розмір і порядок утворення статутного та інших фондів, порядок розподілу прибутків і збитків, про органи управління і контролю, їх компетенцію, а також інші відомості, пов’язані з особливостями організаційної форми підприємства, передбачені законодавством.

Підприємство підлягає державній реєстрації, крім випадків, встановлених Господарським кодексом. Для державної реєстрації подаються такі документи:

рішення власника майна або уповноваженого ним органу у випадках, передбачених законом;

установчі документи, передбачені законом для відповідного виду юридичних осіб;

рішення Антимонопольного комітету України про згоду на створення підприємства;

документ, що засвідчує сплату засновником внеску до статутного фонду підприємства в розмірі, встановленому законом;

реєстраційна картка встановленого зразка;

документ, що засвідчує сплату коштів за державну реєстрацію.

Державна реєстрація здійснюється у строк не більше 10 днів з дня подання документів. На печатках і штампах підприємства повинен зазначатись ідентифікаційний код, за яким це підприємство включено до державного реєстру суб’єктів господарювання.

СТАТУТ

“Салон краси O&T&O”

Статут приватного підприємства

(основні положення)

Загальні положення

Приватне підприємство (надалі – “Підприємство”) створене та здійснює свою діяльність на підставі Законів України, “Про підприємництво”, “Про власність”Господарського Кодексу України та інших нормативних актів, діючих на території України, а також цього Статуту.

Власником приватного підприємства є громадянка України Грушова Тетяна Леонідівна (надалі – “Власник”).

Підприємство створено на основі приватної форми власності.

Підприємство є юридичною особою з моменту його державної реєстрації, має самостійний баланс, обігові кошти, розрахункові та інші рахунки в банках, в тому числі і валютні, має печатку, штампи і бланки зі своїм найменуванням, та інші реквізити і діє на основі повної самостійності та самофінансування. Має право від свого імені укладати угоди, набувати майнові і особисті немайнові права, брати на себе зобов’язання, виступати в суді.

Підприємство здійснює свою діяльність по всій території України та за її межами.

Предмет та мета діяльності підприємства

Підприємство створено з метою здійснення виробничої і комерційної діяльності, розробки та виробництва конкурентоспроможних промислових та побутових товарів, здійснення посередницької та торговельної діяльності, надання різноманітних послуг та фізичним особам, та отримання прибутку.

Предметом діяльності підприємства є: надання побутових послуг населенню;створення та експлуатація магазинів, салонів та інших закладів торгівлі та надання послуг.

Ліцензування окремих видів діяльності Підприємства буде проводитися в порядку, встановленому чинним законодавством України.

Права і господарська діяльність підприємства

Підприємство самостійно вибирає шляхи досягнення поставлених задач, планує і здійснює свою діяльність. Підприємство здійснює свою господарську та фінансову діяльність на підставі планів. Плани (виробничі програми) господарської та фінансової діяльності розробляються на кожний календарний рік директором Підприємства та затверджуються Власником Підприємства.

Реалізація послуг проводиться по роздрібним, договірним та фіксованим цінам у встановленому порядку.

Основні засоби, матеріали, інші матеріально-технічні ресурси, готову продукцію та товари Підприємство набуває у фізичних та юридичних осіб по оптовим, роздрібним, договірним та фіксованим цінам у встановленому порядку, в т. ч. і за готівку.

Підприємство, за нормами, що діють в Україні, здійснює бухгалтерський облік результатів своєї діяльності, веде статистичну звітність, несе відповідальність за їх достовірність та подає державним органам згідно з установленими формами та строками.

Результати фінансово-господарської діяльності, встановлені на основі бухгалтерського обліку, відображаються у самостійному балансі Підприємства та подаються на розгляд Власника.

Майно, кошти та прибуток підприємства

Для забезпечення діяльності підприємства за рахунок внеску Власника створюється статутний фонд в розмірі 200 (двісті) гривень.

За рішенням Власника підприємства розмір статутного фонду може збільшуватись за рахунок прибутку Підприємства або додаткових внесків Власника, або зменшуватись.

Майно Підприємства становлять основні фонди та оборотні кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі Підприємства.

Підприємству належить: майно, передане йому власником; одержані доходи, а також інше майно придбане на протязі діяльності Підприємства, на підставах, не заборонених чинним законодавством. Підприємство несе ризик випадкової загибелі належного йому майна.

Прибуток (доход) Підприємства є основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності. Прибуток утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З балансового прибутку Підприємства сплачуються відсотки по кредитах банків та по облігаціях, а також вносяться передбачені чинним законодавством України податки, збори та інші обов’язкові платежі до бюджету.

Управління діяльністю підприємства

Для організації діяльності Підприємства в його структурі створюються наступні органи управління:

вищий орган управління – Власник Підприємства;

виконавчий орган управління – директор Підприємства.

Рішення Власника є


Сторінки: 1 2 3