У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Характеристика виробничо-господарської діяльності ЗАТ “Прогрестехбуд” та її управлінське забезпечення

Зміст

Вступ ..............................................................................................................................3

1. Загальні відомості про ЗАТ “Прогрестехбуд”............................................................4

2. Виробнича і організаційна структура ЗАТ “Прогрестехбуд”....................................8

3. Характеристика виробничо-господарської діяльності ЗАТ “Прогрестехбуд” та її управлінське забезпечення..............................................................................................16

4. Інформаційний менеджмент.......................................................................................26

5. Контролінг(управлінський облік)..............................................................................28

6. Операційний менеджмент...........................................................................................34

7. Огляд законодавчо-нормативної бази ЗАТ “Прогрестехбуд”.................................35

Висновки та пропозиції...............................................................................................42

Список використаної літератури................................................................................44

Додатки.........................................................................................................................45

Вступ

Метою практики є засвоєння студентами теоретичних знань щодо сучасних методів і форм орнанізації виробничої, підприємницької, економічної діяльності підприємства (організації), формування в них на базі одержаних у навчальному закладі теоретичних знань професійних умінь і навичок для прийняття самостійних управлінських рішень у процесі виконання своїх функцій в реальних виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Завданням виробничо-управлінської практики є: по-перше, ознайомитись з діючими нормативно-правовими документами, згідно яких здійснюється виробничо-підприємницька діяльність, правилами та процедурами створення виробничих підприємств, їх організаційною та виробничою структурою, специфікою організації виробничих процесів. По-друге, проаналізувати можливості застосування своїх теоретичних знань у діяльності конкретних функціональних служб підприємства (управління виробничою діяльністю, управління інноваційною діяльністю, управління фінансами тощо). По-третє, зібрати і узагальнити відповідні матеріали для виконання бакалаврської роботи.

У процесі проходження практики студенти повинні грунтовно вивчити функції менеджера у виробничому підрозділі та в управлінських структурах підприємства, ознайомитись з основними принципими і методами організації виробничих процесів; вивчити досвід прийняття оптимальних управлінських рішень, вміти аналізуватиадаптацію виробничої системи до змін внутрішнього і зовнішнього середовища, ефективно реалізовувати свої професійні знання і творчі здібності, набути навички організаційно-управлінської роботи в сфері менеджменту.

Місце проходження практики – ЗАТ “Прогрестехбуд”, яке знаходиться за адресою Україна, м. Стрий, вул. П. Мирного, 1/8. Керівник практики від підприємства – фінансовий консультант – Дзюбіна А.В.

1.Загальні відомості про підприємство

ЗАТ “Прогрестехбуд” створене у відповідності із законодавством України, що регулює підприємницьку діяльність, згідно з рішенням Установчих зборів (Протокол №1 від 15.12 2000 року) шляхом перетворення ТзОВ “Прогрестехбуд” в ЗАТ. ЗАТ з моменту його державної реєстрації у відповідності з рішенням Зборів учасників ТзОВ “Прогрестехбуд” (Протокол №2/00 від 23.12.2000 року) виступатиме в повному обсязі єдиним правонаступником ТзОВ “Прогрестехбуд” (код ЄДРПОУ 22424901), зареєстрованого 13.03.1996 р. згідно розпорядження голови Стрийської міської ради народних депутатів за №55. Місцезнаходження ЗАТ “Прогрестехбуд”: Україна, м. Стрий, вул. П. Мирного, 1/8. Із збільшенням кількості замовників у 1997 році було прийняте рішення про відкриття філіалу у Львові.

ЗАТ в установленому порядку бере участь у зовнішньо-економічній діяльності і здійснює експортно-імпортні операції як в Україні, так і за її межами, може створювати дочірні підприємства, філії, представництва. ЗАТ має право залучати кошти для фінансування статутної діяльності в будь-якій незабороненій законом формі, включаючи емісії власних цінних паперів, а також набувати цінні папери інших юридичних осіб.

Висока фахова підготовка спеціалістів дозволяє виконувати повний комплекс будівництва від проектування до оздоблювальних робіт. ЗАТ “Прогрестехбуд” має досвід в будівництві АЗС, виробничих заводських площ, житлових приміщень та сучасних офісів. Виконує: загальнобудівельні, гідроізоляційні, внутрішні та зовнішні роботи, а також встановлює та запускає в експлуатацію внутрішні ті зовнішні інженерні мережі.

Фахівцями фірми постійно вивчаються та впроваджуються в роботу новітні технології та матеріали. Виробничі потужності фірми дозволяють виготовляти розчини та бетони різних марок, залізобетонні вироби, металоконструкції навісів, опор, дахів, перекриттів, алюмінієві столярні вироби за сучасними технологіями, надаються послуги по сушці деревини. Результати досвідченої роботи “Прогрестехбуду” можна зустріти у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Тернопільській областях.

Предметом діяльності ЗАТ “Прогрестехбуд” є:

Проектування будинків, будівельних споруд.

Проведення ремонтних робіт будівель, споруд, їх реконструкція.

Виконання науково-дослідних конструкторських робіт, розобка науково технічної документації.

Виробництво будівельних матеріалів згідно встановлених стандартів.

Надання транспортних послуг, ремонт та продаж автотранспортних засобів, техніки.

Холдингова діяльність шляхом вкладанняя грошових коштів у різні види цінних паперів.

Для забезпечення діяльності ЗАТ створено статутний фонд у розмірі 1 265 219,01 грн, який поділено на 126 521 901 просту іменну акцію, номінальною вартістю 1 коп. кожна.

Майно Товариства утворюється за рахунок внесків засновників (акціонерів), доходів від реалізації продукції, робіт, послуг, поступлень від випуску акцій та інших цінних паперів, інших джерел не заборонених чинним законодавством.

Серед клієнтів, які довірили зат “Прогрестехбуд” вирішення будівельних задач, є такі відомі підприємства як “ПУМБ”, “Промінвестбанк”, ЗАТ “Єврокар”, ЗАТ “Карпатбуд”, “Експресбанк”, мережа автозаправних станцій WOG, LUKoil, ОККО. За високу якість робіт в 2000 році ЗАТ “Прогрестехбуд” було нагороджено Дипломом Державного комітету будівництва, архітектури і житлової політики України.

Фінансові взаємовідносини на ЗАТ “Прогрестехбуд” умовно можна поділити на чотири блоки, які наведені нижче.

Основними постачальниками ЗАТ “Прогрестехбуд” є ТзОВ “Комфорт-Сервіс” (бетонні розчини), ЗАТ “Карпатбуд” (залізо-бетонні, бетонні, металеві, дерев’яні вироби та конструкції), ТзОВ “Магік” (тротуарна плитка), та інші. Всі розрахунки проводяться в безготівковій формі.

Серед покупців (замовників) –ВАТ “Банк “Універсальний”, ВАТ “ПУМБ”, ЗАТ “Терра-Петроліум”. Платежі здійснюються в безготівковій формі, вид розрахунку визначається згідно договору купівлі-продажу.

Фінансові взаємовідносини з будівельними фірмами здійснюються на умовах оренди в двосторонньому порядку (ЗАТ “Нафтасервіс” та ВАТ “Агрошляхбудсервіс”).

Фінансові взаємовідносини із працівниками здійснюються через карткову систему (АППБ “Аваль”).

Між філіями, відділами фінансові взаємовідносини здійснюються через бухгалтерію центрального офісу.

З бюджетами розрахунки здійснюються через мережу банківських установ, з якими співпрацює ЗАТ “Прогрестехбуд” (АППБ “Аваль”, ВАТ “Банк ”Універсальний”, АКБ “Промінвестбанк”).

Майно ЗАТ застраховане у страхових компаніях СК “Універсальна”та СК “UTICO”.

2.Виробнича і організаційна структура підприємства

Щоб описати систему менеджменту, яка функціонує на підприємстві, потрібно зобразити організаційну структуру(органіграму) ЗАТ “Прогрестехбуд”. Що таке організаційна структура?

Органіграма це схематичне відображення структури управління, всіх зв’язів,які існують між підрозділами, службами та


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11