У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





санація підприємства (банкрутство)

Санація Підприємства (Банкрутство)

Компанія надає послуги з супроводу санації підприємств (банкрутство), що знаходяться у стадії розпорядження майна, управління санацією і ліквідації. Наш арбітражний керівник (ліц.МЕзПЄІУ АВ №30796 від 04.04.07) супроводжує процедури банкрутства підприємств, що ліквідовуються власником, відсутнього боржника, на вимогу кредитора, сільськогосподарського підприємства і фермерського господарства.

Нерідко банкрутство власники використовують для ліквідації підприємства, що має заборгованість або для підприємства, що мало раніше значні обороти, коли немає бажання проходити перевірку або аудит податкової інспекції. Банкрутство підприємства також може бути використане для реструктуризації активів, а також для захисту від кредиторів.

На період проведення банкрутства можуть бути змінені засновники і директор. Ліквідатором може виступати як співробітник підприємства - член ліквідаційної комісії, так і людина, що не знаходиться в трудових відносинах з підприємством. Ліквідатором може бути і арбітражний керуючий. Для того, щоб ліквідатор мав законне право на підпис фінансових і інших документів, договорів, зокрема на продаж, оренду майна необхідно змінити статутні документи. Права керівника в цьому випадку переходять до ліквідатора. Це також обов’язково проводиться у разі призначення розпорядження майном і для того, щоб була виконана санація підприємства (банкрутство).

Підставою банкрутства по ст.51 «За рішенням власника» є наявність суми кредиторської заборгованості більше суми наявних грошових коштів на підприємстві і його активів і, відповідно, неможливість своєчасної сплати за поставленим товаром і наданим послугам. Ліквідація підприємства за рішенням власника переходить у процедуру банкрутства. Голова ліквідаційної комісії подає заяву до суду про визнання підприємства банкрутом. Далі термін банкрутства залежить тільки від швидкості ухвалення рішень судом: спочатку про визнання банкрутом, а далі про виключення з держреєстру.

Суд може запитати для підтвердження фінансово-господарського стану підприємства висновок незалежного аудиту, а також інші документи, наприклад, інвентаризаційну відомість.

Сума заборгованості при банкрутстві за рішенням власника може бути будь-якою. Власник підприємства у такому разі сам призначає членів ліквідкомісії і ліквідатора і має повну ініціативу дій.

санація підприємства (банкрутство)

За статтею 52 «Відсутній боржник» ініціатором банкрутства виступає кредитор. При цьому з підприємством-боржником не повинно бути ніяких зв’язків: воно відсутнє за фактичною і юридичною адресою, підприємство в перебігу року не здавало звіти і так далі. Сума фактичної заборгованості при цьому також не має значення (важливо, що підприємство-банкрут не має у власності нерухомого майна, земельних ділянок, грошей на рахунках в банках і автотранспорту).

Власники підприємства повинні мати на увазі, що останнім часом податкова активно цікавиться підприємствами, які знаходиться в процедурі банкрутства, намагаючись виявити ознаки фіктивного банкрутства. Міністерство економіки визначає ознаки фіктивного банкрутства як надання третім особам, а саме банкам, державним установам, постачальникам і покупцям, свідомо недостовірної інформації про фінансове положення підприємства. Крім того, ознакою фіктивного банкрутства є можливість виявлення причинного зв’язку між наданою недостовірною інформацією і збитками, які понесла третя сторона.

Спеціальний порядок можливий при визнанні банкрутом підприємства, кредиторська заборгованість якого підтверджується векселем. Дану процедуру можна здійснити як по 51, так і по 52 статтям Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Специфіка банкрутства по векселю полягає в тому, що факт кредиторської заборгованості підтверджується державною виконавчою службою – після отримання виконавчого підпису нотаріуса на векселі можливе примусове стягнення по векселю виконавчою службою. В цьому випадку державний виконавець надає кредиторові документи, підтверджуючі нездатність боржника розрахуватися по боргах. Цей факт і буде підставою для визнання боржника банкрутом.

У разі потреби може бути підготовлено мирові угоди для затвердження їх судом.

Послуги компанії «PROXIMA» з супроводу процесу санації підприємства (банкрутство) складають від 9999 грн., у Києві від 11999 грн. На вартість впливає наявність і види майна боржника, географія його розташування, кількість і географія поточних рахунків підприємства, які необхідно закрити, а також деякі інші чинники.






Наступні 7 робіт по вашій темі:

Визнання підприємства, установи, організації (далі – підприємство) банкрутом - Реферат - 10 Стр.
Управління формуванням асортименту товарів в торговельному підприємстві на основі маркетингу" (на матеріалах ПВКФ "БМВ-Імпекс" м. Галич) - Дипломна робота - 81 Стр.
Загальна характеристика ТзОВ «БУТ» - Дипломна робота - 58 Стр.
Аспекти обліку і аналізу виробничих запасів відповідно до чинного законодавства у будь-яких галузях господарювання в цілому і зокрема на ВАТ «Харчосмакова фабрика» - Дипломна робота - 111 Стр.
Теоретико-методологічні аспекти дослідження персоналу організації як об’єкта управління - Дипломна робота - 121 Стр.
Розробка бізнес-плану МПП «СОФ» (торгівля та сфера розваг) - Дипломна робота - 86 Стр.
Теоретико-методологічні аспекти дослідження персоналу організації як об’єкта управління. Організаційна сутність та оптимізація організаційно-правової структури управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації - Дипломна робота - 104 Стр.