У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ДИПЛОМНА РОБОТА

ДИПЛОМНА РОБОТА

на тему:"Управління формуванням асортименту товарів в торговельному підприємстві на основі маркетингу" (на матеріалах ПВКФ "БМВ-Імпекс" м. Галич)

З М І С Т

Вступ 3

1. Місце та роль маркетингу в підприємницькій діяльності
торговельних підприємств 9

1.1 Значення і цілі маркетингу в діяльності торговельних
підприємств 9

1.2. Сучасна концепція маркетингу та її застосування 19

2. Аналіз і оцінка комерційної діяльності приватної
виробничо-комерційної фірми "БМВ-Імпекс" 27

2.1. Організація господарських зв’язків з постачальниками 27

2.2. Організація проведення асортиментної політики 37

2.3. Організація проведення і стимулювання збуту товарів 46

3. Шляхи підвищення ефективності управління формуванням
асортименту товарів на приватній виробничо-комерційній
фірмі "БМВ – Імпекс" 53

3.1. Аналіз динаміки обсягу та асортиментної структури

роздрібного товарообороту 53

3.2. Основні напрямки підвищення ефективності управління
формуванням асортименту товарів 68

Висновки та пропозиції 72

Список використаної літератури 76

В С Т У П

Протягом багатьох рокiв наша країна знаходилася за своєрiдною завiсою, iм’я якiй "адмiнiстративно-командна система", що охоплювала всi сфери життєдiяльностi суспiльства i кожної людини. Самий яскравий вiдбиток даного явища, знайшовся в економiцi держави, оскiльки поряд iз полiтикою i правом вона визначає основи державного i громадського життя. В цiй трiадi виявляються найбiльш чiткi протирiччя i закономiрностi розвитку суспiльства.

В роки незалежностi Україна вступила в новий перiод свого розвитку, пов’язаний з переходом до ринкових вiдносин, удосконаленням законодавства України, розширенням можливостей повноцiнної господарської дiяльностi пiдприємств торгiвлi i сфери послуг. Юридична i господарська самостiйнiсть пiдприємств, їхня економiчна свобода i рiвноправнiсть як суб’єктiв ринку, надають пiдприємствам широкий простiр комерцiйнiй iнiцiативi, самостiйностi в прийняттi рiшень iз питань комерцiйних зв’язкiв, використання фiнансово-кредитного механiзму.

Передумовами формування i регулювання цього процесу є перехiд вiд централiзованого розподiлу товарних ресурсiв до вiльного їхнього продажу. Перед тим, як товар переходить до кінцевого споживача, проходить певний торгово-технологічний процес: постачання товарів, організація та формування асортименту, стимулювання збуту, сервісне обслуговування. Дані операції є взаємопов’язаними і основними у комерційній роботі торгового підприємства.

Тому, на мій погляд, дослідження вищеперечислених питань є найбільш важливими для торговельних підприємств, а обрана мною тема дипломної роботи являється актуальною.

Мета даної дипломної роботи полягає у поглибленні знань з питань управління формуванням асортименту товарів в процесі маркетингової діяльності, розробці перспективних шляхів асортиментної політики ПВКФ "БМВ-Імпекс", направлених на корінні зміни в організації і управлінні маркетингової діяльності підприємства.

Предметом дослідження є процес управління формуванням асортименту товарів в підприємстві.

Об’єктом дослідження вибрано ПВКФ "БМВ-Імпекс" м.Галич.

Для досягнення поставленої мети в дипломній роботі вирішені такі завдання:

встановлено значення та цілі маркетингу в діяльності торговельних підприємств; визначено сучасну концепцію маркетингу та її практичне застосування; проведено аналіз і дана оцінка комерційної діяльності підприємства; зроблено висновки і запропоновані рекомендації по удосконаленню процесу управління формуванням асортименту товарів в підприємстві.

Теоретичною, методологічною та практичною основою роботи послужили періодичні публікації провідних вітчизняних та зарубіжних економістів, практиків комерційної справи, законодавчі та нормативні матеріали комерційних підприємств, контракти, специфікації, закони та декрети Уряду України, статистично-звітна документація ПВКФ "БМВ-Імпекс".

Головним змістом роботи є обгрунтування та захист розроблених шляхів удосконалення процесу управління формуванням асортименту товарів в ПВКФ "БМВ-Імпекс".

В першій главі відображаються значення і цілі маркетингу в діяльності торговельних підприємств. Приводиться практичне застосування сучасної концепції маркетингу.

В другій главі глибоко аналізуються і оцінюються організація господарських зв’язків досліджуємого підприємства з постачальниками, проведення ним асортиментної політики, стимулювання збуту товарів.

В третій главі визначається динаміка обсягу та асортиментної структури роздрібного товарообороту, основні розрахунки якої проводились із застосуванням ПЕОМ. Вказуються основні напрямки підвищення ефективності управління формуванням асортименту товарів.

В заключенні зроблено висновки та внесено конкретні пропозиції, направлені на удосконалення процесу управління формуванням асортименту товарів в ПВКФ "БМВ-Імпекс" м. Галич на основі маркетингу.

Приватна виробничо-комерційна фірма "БМВ-Імпекс" м.Галич (надалі фірма "БМВ-Імпекс") зареєстрована 30 грудня 1991 року, рішенням виконкому Галицької районної Ради народних депутатів згідно Законів України "Про підприємства в Україні", "Про підприємництво", "Про власність".

Фірма заснована на приватній власності громадян Бродович В. Ф. та Бродович М. Ф. і керується у своій діяльності Статутом, приведеним в додатку 1.

Предметом діяльності фірми є:

виробництво та реалізація товарів народного споживання, будівельних матеріалів, меблів та їх ремонт; здійснення гуртово-роздрібної торгівельної діяльності промисловими, продовольчими товарами по договірним цінам, організація комісійної торгівлі; створення магазинів, об'єктів громадського харчування; проведення комерційної, маркетингової, брокерської, посередницької, консультацйної діяльності; виробництво, заготівля та переробка сільськогосподарської продукції, випуск та реалізація продуктів харчування; надання кваліфікованих медичних послуг населенню; надання транспортних послуг юридичним та фізичним особам; проведення лізінгових операцій; здійснення зовнішньо-економічної діяльності.

Дана фірма є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий рахунок N 467608 в АПБ "Україна" м. Галич, МФО 336031, печатку зі своєю назвою, кутовий штамп, зареєстрований фірмовий знак, який приводиться в додатку 2.

Управління фірмою здійснюють засновники: Бродович В.Ф. та Бродович М.Ф. до їх компетенції входить:

внесення пропозицій про зміни в Статуті, статутному фонді; контроль за фінансовою діяльністю; призначення директора фірми та інших посадових осіб; затвердження річних результатів діяльності фірми; визначення умов оплати праці посадових осіб фірми; прийняття рішення про припинення діяльності фірми.

Безпосередньо управляє фінансово-виробничою, комерційною діяльністю, призначений засновниками, директор. Ним являється один із засновників фірми – Бродович В. Ф. До його компетенції входить:

затвердження внутрішнього розпорядку та системи оплати праці; керування господарською діяльністю фірми; представлення фірми у всіх установах та організаціях; розпорядження майном фірми; укладання угод та видання доручень; відкриття в банку рахунків; прийняття та звільнення працівників.

Вищими посадовими особами фірми являються: комерційний директор – Бродович О. В. і головний бухгалтер – Михайлів М. В. Штат працівників фірми нараховує


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Загальна характеристика ТзОВ «БУТ» - Дипломна робота - 58 Стр.
Аспекти обліку і аналізу виробничих запасів відповідно до чинного законодавства у будь-яких галузях господарювання в цілому і зокрема на ВАТ «Харчосмакова фабрика» - Дипломна робота - 111 Стр.
Теоретико-методологічні аспекти дослідження персоналу організації як об’єкта управління - Дипломна робота - 121 Стр.
Розробка бізнес-плану МПП «СОФ» (торгівля та сфера розваг) - Дипломна робота - 86 Стр.
Теоретико-методологічні аспекти дослідження персоналу організації як об’єкта управління. Організаційна сутність та оптимізація організаційно-правової структури управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації - Дипломна робота - 104 Стр.
Приклад статута підприємства - Реферат - 2 Стр.
Страхування в сільському господарстві - Реферат - 12 Стр.