У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Ознайомлення із сільськогосподарським підприємством (об’єднанням).

Коротка історія м’ясокомбінату.

ВАТ "Івано-Франківський м'ясокомбінат" - одне із найстаріших підприєм-ств м'ясної промисловості області.

Станіславська бойня була збудована магістром міста в 1909 році. Вона складалася з 7 приміщень: для забою великої рогатої худоби, забою свиней, хо-лодильника, котельні з двома паровими котлами та компресорною дільницею з обладнанням для виготовлення холоду.

Крім цих приміщень на території бойні знаходились два господарських приміщення для утримання великої рогатої худоби та свиней перед забоєм та невелике житлове приміщення для постійного проживання сторожа бойні.

Штатних працівників на бойні працювало 19 чоловік, де одноразово пере-роблялось 12 голів великої рогатої худоби та 12 свиней. Ковбасні вироби не ви-готовлялись.

Переробка м'яса на міській бойні проводилась горизонтальним способом, вручну. Штучний холод для холодильника виготовлявся за допомогою вуглекис-лотного компресора. В холодильнику були окремі приміщення для зберігання м'яса приватними особами. За користування холодильником приватні особи сплачували магістру певну суму грошей.

Крім того, на бойні виготовлявся штучний лід в кусках, який продавався літом господарям приватних магазинів.

Всі ці дані взяті з польських документів, які зберігаються в обласному дер-жавному архіві /1935 рік/. З цих же документів відомо, що прибуток міської бойні в 1933-1934 бюджетному році складав 192 тисячі злотих.

В 1939 році всі приміщення бойні були передані новоствореному м'ясоком-бінату.

В 1945 році на Станіславському м'ясокомбінаті працювало 39 чоловік. Крім переробки м'яса великої та дрібної рогатої худоби, свиней була організова-на переробка м'яса свійської птиці та кролів, а також розпочалось виробництво ковбасних виробів. Асортимент ковбасних виробів становив 22 вида.

За весь 1945 рік м'ясокомбінатом вироблено 490 тон м'яса і субпродуктів І категорії, 44 тони ковбасних виробів. Загальний об'єм валової продукції, вироб-леної у 1945 році, складав - 808 тисяч карбованців (сума в оптових цінах введе-них в дію у 1967 році).

До 1957 року переробка худоби проводилась вручну. Худоба оглушалась молотом. Обезкровлювання, зняття шкури, виймання нутрощів проводилось в горизонтальному положенні туші.

В жировому відділенні витопка харчових жирів проводилась у відкритих двостінних котлах. В субпродуктовому відділенні обробка всіх груп субпродук-тів, в основному, проводилась вручну. Всі шерстні субпродукти оброблялися па-яльними лампами.

Переробка домашньої птиці та кролів було передано створеному птахоком-бінату.

У післявоєнний період швидкими темпами розвивалося сільське господар-ство, особливо тваринництво. Для забезпечення переробки швидкоростучого по-голів'я худоби виробничі дільниці м'ясокомбінату протягом 1945 - 1965 років реконструювалися декілька разів.

Інтенсивний розвиток тваринництва в області викликало необхідність роз-ширення виробничих приміщень.

З 1965 року була проведена реконструкція Івано-Франківського м'ясоком-бінату на додатково виділеній території, був побудований новий холодильник на 1200 тон одночасного зберігання м'ясопродуктів, була проведена реконструкція старого холодильника на 400 тон м'яса, побудований новий компресорний цех з установкою аміачних компресорів, які постачають холод камерам заморожуван-ня м'яса (від -ЗО до -35 градусів Цельсія) та камери зберігання м'ясопродуктів (від -18 до-20 градусів Цельсія).

В 1970 році побудована та здана в експлуатацію м’ясо жирова дільниця по-тужністю ЗО тон м'яса за зміну з відділеннями: база перед забійного утримання худоби, забійне відділення, субпродуктові відділення, кишечне відділення, жи-рове відділення, шкірозасолювальне відділення та цех технічних фабрикатів по-тужністю 1,8 тон сухих кормів за зміну. Крім того була побудована санітарна бо-йня, ізолятор та приміщення для миття автотранспорту.

Забезпечення водою проводиться через два міські водопроводи та введено в дію два артезіанські колодязі.

Для очистки стічних вод побудовано комплекс очисних споруд.

Для обслуговування на комбінаті працюють механічна, енергетична та бу-дівельна дільниці, є автогараж, в якому нараховується понад 80 одиниць транс-портних засобів.

На підприємстві приділяється велика увага соціальним питанням.

В 1987 році побудовано здоров пункт, в 1988 році - адміністративний бу-динок, їдальню та актовий зал, в 1989 році - прохідну, в 1994 році побудовано 3-х поверхове побутове приміщення.

У 1998 році введений в дію консервний цех.

У цьому ж році зданий в експлуатацію 35-ти квартирний житло-вий будинок по вулиці Хіміків, 17а.

Сільське господарство

В травні 1991 р. на базі Тисменицького малого підприємства по прийманню худоби в держресурси від населення створене Тисменицьке підсобне госпо-дарство Івано-Франківського комбінату(наказ № 123 від 15.05.1991 р.) для виро-бництва сільськогосподарської продукції.

За Тисменицьким малим підприємством по прийманню худоби в держресу-рси від населення залишилась заготівля худоби від населення.

В 1993 р. Тисменицьке мале підприємство по прийманню худоби в держре-сурси від населення ліквідоване (розпорядження представника президента в Тисменицькому районі від 22.06.1993 р. № 292) і його функції передані приймальному пункту по заготівлі худоби підсобного господарства Івано-Франківського м'я-сокомбінату (наказ № 137 від 11.06.1993 р.)

З 1 листопада 1999 р. Тисменицьке підсобне господарство перейменоване в Тисменицький аграрний цех.

За Тисменицьким аграрним цехом закріплено 100 гектарів землі, відгодо-вуються свині та ВРХ, вирощуються овочі, картопля, зернові культури, вирощу-ються хутрові звірі.

З метою забезпечення реалізації аграрної політики, прискорення реформування та розвитку аграрного сектора, забезпечення підприємства сировиною для переробки в с. Долина Тлумацького району створено аграрний цех "Долинський", в с. Довгий Войнилів Калуського району - аграрний цех "Довго-Войнилівський", в с. Підлісся Тисменицького району - аграрний цех "Підлісся", які займаються відгодівлею худоби і свиней та вирощуванням сільськогосподарської продукції.

Режим роботи підприємства

Працюють : 8.00 – 16.45

Перерва :13.00- 13.45

Вихідний день: субота, неділя.

РозділII. Документаційне забезпечення діяльності сільськогосподарського підприємства (об’єднанням).

Документ-засіб закріплення різними засобами на спеціальному матеріалі( папір, кіноплівка, фотоплівка, магнітна стрічка та ін.) інформації про факти, події, явища, об’єктивну дійсність, розумову діяльність людини.

Класифікація документів. Документи класифікують за змістом інформації, походження, призначенням, місцем упорядкування, назвою та іншими ознаками.

За змістом документи діляться на адміністративні, планові, оперативні, бухгалтерського обліку, щодо


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12