У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Бізнес-план
8



І Резюме

 

І. Резюме

ІІ. Характеристика підприємства

ІІІ. Опис послуг

IV. Прогноз збуту

V. План маркетингу

VI. Оцінка конкуренції

VII. Організаційний план

VIII. Виробничий план

IX. Фінансовий план

X. Оцінка ризику

І. Резюме

Як відомо кожен, хто започатковує власну справу, обирає вид діяльності, який для нього є найбільш вигідним і прибутковим. І дуже часто виявляється, що власник чи директор підприємства не є спеціалістом у даній галузі і не знайомий з усіма вимогами, які, на основі Закону України, ставить перед ним державний орган, що контролює провадження його виду діяльності. В цьому випадку власник чи директор підприємства потребує кваліфікованих консультацій з даних питань. І в цей момент я, приватний підприємець Гавриляк Наталія Петрівна готова прийти йому на допомогу. Мною швидко, якісно і без проблем будуть надаватися інформаційно-онсультаційні послуги щодо ліцензійних умов та оформлення документів, які подаються до відповідного органу для одержання ліцензії.

Головна мета моєї роботи – забезпечити можливість мого клієнта працювати в обраній ним галузі, та виконувати всі роботи на достатньо якісному рівні.

Головна моя власна мета у реалізації даного проекту – вивчати, досліджувати, аналізувати підприємницьку діяльність, можливо, навіть десь експериментувати на окремій його частині для подальшого розвитку своєї діяльності. Здобутий досвід і інформація будуть служити основою для подальшого, більш широкого і багатогранного бізнесу у сфері ділових послуг.

ІІ. Характеристика підприємства

Приватний підприємець

Галузь бізнесу – надання консультацій щодо ліцензійних умов провадження ліцензованого виду діяльності. Оформлення комплекту документів для подачі до органу, що видає ліцензії.

Адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 41.

Планую працювати з 9.00 до 18.00 щодня, крім суботи та неділі.

За довідками звертатися по телефону 8 097 472 2745

ІІІ. Опис послуг

На сьогоднішній день 43 види підприємницької діяльності вимагають одержання ліцензій у відповідних органах. Цими органами є міністерства, відомства й установи уповноважені видавати такі дозволи. Кожне відомство – ліцензіар готує свої окремі інструкції щодо умов та правил впровадження певного виду бізнесу і вміщує додаткові вимоги.

Суб’єкт господарювання, який має намір провадити певний вид підприємницької діяльності що ліцензується, особисто, чи через уповноважену ним особу, звертається до відповідного органу ліцензування із заявою про видачу ліцензії. До заяви додається комплект документів, визначених Законом України “Про ліцензування певних видів діяльності”.

В даному випадку я, приватний підприємець Гавриляк Наталія Петрівна, буду виступати уповноваженою особою, через яку суб’єкт підприємницької діяльності подає комплект документів до органу, що видає ліцензії. Мною будуть надаватися інформаційно-консультаційні послуги щодо ліцензійних умов та оформлення документів, а також мною буде виконуватися і саме їх оформлення та комплектація.

Основна робота буде проводитися безпосередньо на підприємстві замовника, де мною будуть вивчатися та організовуватися умови роботи, які повинні відповідати певним організаційним, кваліфікаційним та технологічний вимогам, яких вимагає орган що видає ліцензію, і яких повинен дотримуватись суб’єкт господарської діяльності. Це дасть мені змогу правильно оформити і укомплектувати документи для подачі на розгляд комісії, яка вирішує спроможність об’єкта виконувати ліцензійні умови, і доцільність видачі ліцензії.

IV. Прогноз збуту

Потенційними клієнтами є приватні підприємці, дрібні приватні підприємства м. Івано-Франківська та Івано-Франківської області, які здійснюватимуть свою діяльність в межах області. Особливо цікавими мої послуги будуть для суб’єктів підприємницької діяльності, які знаходяться в районах, значно віддалених від обласного центру, оскільки вони будуть мати можливість одержати ліцензію без значних затрат часу і зусиль, не відволікаючись від основного виду своєї діяльності.

V. План маркетингу

Надання допомоги у одержанні ліцензій буде виконуватися якісно, швидко, правильно, у потрібні суб’єкту підприємницької діяльності терміни. Планується в процесі роботи створити базу даних клієнтів, які користувалися даними послугами, і при повторному одержанні ліцензії, чи при одержанні ліцензій на декілька видів діяльності розробити систему знижок і окремих цін.

Ціна на послуги визначається об’ємом виконаної роботи.

Планується розміщення реклами в місцевих засобах масової інформації, в місцях реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності.

VІ. Оцінка конкуренції

В галузі запропонованого бізнесу конкуренція відсутня.

VІІ. Організаційний план

Організаційно-правова форма здійснення підприємницької діяльності – приватний підприємець.

Всі роботи з надання описаних вище послуг буду виконувати сама. В подальшому планую залучити до свого виду діяльності оператора персонально комп’ютера, який одночасно буде виконувати обов’язки секретаря-референта та кур’єра.

VІІІ. Виробничий план

Для надання інформаційно-консультаційних послуг та послуг з одержання ліцензій не потрібно спеціальних дозволів.

Для організації даного виду бізнесу планується використовувати власне приміщення в центрі м. Івано-Франківська, яке буде використовуватися як офіс. Дане приміщення обладнане всіма необхідними комунікаціями, його загальна площа складає 12м2. Також для роботи необхідні: персональний комп’ютер з програмним забезпеченням та підключенням до мережі Інтернет, копіювальний апарат, офісні меблі, дрібні канцелярські приладдя.

Х. Оцінка ризику

Реалізація будь-якого підприємницького проекту передбачає певний рівень ризику, пов’язаний з одержанням меншого ніж передбачалось прибутку. Робота з даного виду діяльності не передбачає великого ризику, оскільки економічна ситуація в нашій країні сприяє розвитку підприємництва, малого і середнього бізнесу, що проявляється у створенні нових суб’єктів господарської діяльності, а також розширенні та розвитку вже існуючих. Як наслідок, з’являються люди, які потребують консультацій щодо організаційно-технічних заходів на своїх підприємствах та умов і вимог державних органів щодо провадження ліцензованого виду діяльності.

Найбільш відчутним негативним явищем, що може суттєво вплинути на прибуток від мого виду діяльності, можуть бути різкі зміни у законодавстві України, криза у економіці чи ситуація в країні, яка буде перешкоджати існуванню та роботі будь-якого виду підприємств.

ІХ. ФІНАНСОВИЙ ПЛАН за перших 12 робочих місяців

№ | Найменування показників | 1 міс. | 2 міс. | 3 міс.


Сторінки: 1 2