У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Форма організації бізнесу
39



Зміст

Зміст

1. Форма організації бізнесу | 3

1.1. Мета та предмет діяльності | 3

1.2. Юридичний статус та права товариства | 4

2. Зовнішньоекономічна діяльність Товариства | 5

3. Майно, фінанси, фонди Товариства. | 5

4. План виробництва і реалізації продукції | 6

5. Планування трудомісткості виробничої програми і пропускної спроможності устаткування. | 9

6. План по праці і заробітній платі

6.1. Баланс робочого часу одного робітника на 2004 рік. | 14

6.2. Планування кількості працівників | 15

6.3. Планування зростання продуктивності праці працівників у І кварталі. | 19

6.4 Розрахунок фондів заробітної плати персоналу. | 22

7. Планування собівартості продукції | 27

7.1 Планування постійних витрат підприємства на І квартал 2004 року. | 27

7.2 Розрахунок калькуляції методом величини покриття | 32

8. Планування прибутку підприємства на І квартал 2004 року. | 35

9. Фінансовий план підприємства

9.1 План прибутків і збитків

9.2 План (прогноз) руху коштів

9.3 Розрахунок безбитковості підприємства

Висновок

1. Форма організації бізнесу

Акціонерне товариство “Машбуд”, яке далі називається «Товариство», засноване на підставі погодження, яке вироблене за рішенням зборів установчого комітету, укла-деного “27” серпня 2003 р. у м. Дніпропетровськ

за участю таких засновників: Качур Олег Дмитрович, Рубчак Ігор Олегович.

Товариство створюється і діє на основі Закону Украї-ни «Про господарські товариства», Закону «Про цінні папери і фондову біржу».

Взаємовідносини засновників, порядок розподілу та відшкодування збитків, які виникли до і в процесі створен-ня Товариства, регулюються угодою, укладеною засновниками на момент утворення товариства.

Місце знаходження Товариства: м. Дніпропетровськ, вул. Токарська, 3

Назва Товариства (повна): Акціонерне товариство “Машбуд”.

Скорочено: АТ “Машбуд”

Учасниками Товариства є його засновники, а також особи, які придбали акції Товариства у власність (далі мають назву «Акціонери»).

1.1.Мета та предмет діяльності

Метою створення Товариства є:

об'єднання матеріальних, трудових та фінансових ресурсів акціонерів для здійснення господарської діяльності і одержан-ня прибутку;

участь у прискореному формуванні ринку товарів та послуг;

сприяння найповнішому задоволенню споживачів у това-рах та послугах, а також випуску експортної продукції та послуг;

поширення номенклатури та якості послуг, які надаються населенню та підприємствам;

вивчення перспективного попиту;

інші цілі, які не суперечать діючому законодавству.

1.2. Юридичний статус та права Товариства

Товариство — юридична особа, яка діє на основі За-кону «Про підприємство» та інших законодавчих актів України.

У процесі своєї діяльності Товариство володіє повним обсягом прав юридичної особи. Воно має право здійснювати господарську, зовнішньоекономічну та іншу діяльність, здій-снювати необхідні в процесі такої діяльності юридичні акти, якщо це не суперечить діючому законодавству України, набувати майнові та власні немайнові права, нести обов'язки.

Товариство здійснює свою діяльність на незалежній і самостійній основі, на принципах господарського розрахунку, веде самостійний бухгалтерський облік і відкриває банківські рахунки на своє ім'я в Україні та за її межами.

Товариство має право самостійно володіти, використо-вувати та розпоряджатися майном, яке йому належить, у від-повідності з метою своєї господарської та іншої діяльності, а також за призначенням майна.

Товариство має право відкривати у встановленому по-рядку свої філії, представництва та відділення, в тому числі за кордоном, а також бути засновником інших підприємств, у тому числі і спільних, випускати цінні папери, здійснювати гос-подарську та зовнішньоекономічну діяльність, яка забезпечує фінансування предмету діяльності Товариства.

Товариство відповідає по своїх зобов'язаннях тільки своїм майном, на яке може бути звернуте стягнення у відпо-відності з діючим законодавством. Товариство не відповідає по зобов'язаннях своїх засновників та акціонерів, а заснов-ники та акціонери не відповідають по зобов'язаннях Товариства.

Товариство має власний товарний знак. Володіє, вико-ристовує та розпоряджається патентами, ліцензіями та науко-во-технічними винаходами, які йому належать.

2. Зовнішньоекономічна діяльність Товариства

Здійснюючи зовнішньоекономічну діяльність, Това-риство вступає у стосунки з підприємствами, організаціями, асоціаціями та іншими особами зарубіжних країн у відповід-ності до статутної мети та предмету -діяльності. Товариство діє на принципах, які не суперечать діючому законодавству.

Товариство експортує товари та послуги, зроблені са-мостійно чи при безпосередній участі Товариства.

Товариство імпортує товари та послуги для власної діяльності, інше майно, а також побутові товари та медичну техніку на потребу членів трудового колективу.

В процесі зовнішньоекономічної діяльності Товариство користується повним обсягом прав юридичної особи та діє у відповідності з діючим законодавством.

3. Майно, фінанси, фонди Товариства

Власністю Товариства є засоби виробництва та інше майно, яке йому належить, необхідне для здійснення статутних завдань і сформоване господарською діяльністю. Товариству належать будинки, споруди, машини, обладнання, транспортні засоби, цінні папери, інформація, наукові розробки, інше майно.

Кошти Товариства створюються господарською та зовнішньоекономічною діяльністю, включаючи прибутки від користування, володіння та розпорядження власним майном.

Товариство здійснює повний облік підсумків своєї

діяльності, веде оперативну, бухгалтерську та статистичну звітність обігу, які необхідні для забезпечення обліку і збе-рігання власності та грошових коштів, а також достатні для складання й виконання прибутково-витратного кошторису та проведення фінансово-економічного аналізу діяльності Товариства.

Товариство може використовувати кошти резервного фонду на додаткові та непередбачені витрати, які виникли в процесі діяльності, на покриття втрат від уцінки, продукції (послуг), а також на інші потреби, пов'язані з покриттям ви-трат, включаючи використання коштів резервного фонду на оплату праці.

4. План виробництва і реалізації продукції

На підставі прогнозу збуту на І квартал 2004 року були вста-новлені такі показники плану продажу в заданій номенклатурі про-дукції, дані подано в табл. 1 (графи 1, 2, 3).

За даними табл. 1 розрахуємо наступні показники: 1) виручку від реалізації продукції без ПДВ:

РП(без ПДВ) =

де РПі – обсяг продажів і-го виробу, од.;

Ці – ціна і-го виробу, грн.

РП = 12070 240 + 5020 300 + 8100200 = 6022,8 тис.грн.

Таблиця 1 План продажу (реалізації) продукції в І квартал 2004 року

Наймену-вання продукції


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8