У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





4

Бізнес-план меблевої фабрики « Маркет Плюс «

ВИКОНАВЧЕ РЕЗЮМЕ

Даний бізнес-план представляє приватне підприємство« Маркет Плюс « потенційним інвесторам із метою залучення капіта-лу в розмірі 150 тис. грн., що дозволить організувати вигідну реалізацію елітних меблів.

КОНЦЕПЦІЯ ПРОЕКТУ

ПП "Маркет Плюс" працює зі своїми покуп-цями за традиційно сформованою схемою. Спочатку фор-мується портфель замовлень під одне постачання. Потім клієнти відповідно до укладених договорів виплачують аванс у розмірі 30% вартості замовлення. Остаточна оплата прово-диться по факту розміщення меблів за місцезнаходженням покупця. У річному масштабі підприємство повинно здійсни-ти по 8 постачань побутових і офісних меблів. Обсяги поста-чань розглядалися у розділі 3. Взаєморозрахунки з італійсь-кими фірмами-постачальниками виконуються на попередніх умовах.

ПІДПРИЄМСТВО

ПП "Маркет Плюс" є юридичною особою за законодавством Ук-раїни, користується правами і виконує обов'язки, пов'язані з її діяльністю, має відособлене майно і самостійний баланс,

рахунки в установах банку і круглу печатку, штампи і блан-ки зі своїм найменуванням, товарний знак.

ПОТЕНЦІАЛ РИНКУ

На сьогоднішній день на українському ринку меблів:*

завершується поділ ринку на сегменти відповідно до основних товарних груп: побутові меблі, меблі для офісу, спеціальні меблі. Разом із тим, з ряду об'єктивних причин, стримується розвиток такого сегмента ринку як дачні меблі;*

кожний з основних сегментів ринку орієнтується на про-позицію певного асортименту; найбільш висока насиченість пропозиції (і, як наслідок, конкуренція) - у столиці, вели-ких промислових центрах і значно нижче - на периферії;*

намітилася стійка тенденція росту попиту на комплек-ти меблів.

Зараз на українському ринку меблів представлено до 70 найменувань і понад 3000 артикулів товарів. Співвідношен-ня найменувань по товарних групах приблизно таке: більш 20 найменувань офісних товарів (1200-1300 артикулів), 35-40 найменувань побутових меблів (1100-1300 артикулів) і 10-15 найменувань спеціальних меблів (500-700 артикулів).

Якщо вітчизняний ринок порівняти з європейським за кількістю артикулів практично неможливо, то за кількістю найменувань український ринок наближається до нього і пропонує до 80% українського асортименту меблів. Тому здивувати вітчизняного споживача чимось абсолютно новим дуже складно.

Ринок меблів, так само як інші українські ринки, про-йшов у своєму розвитку ряд етапів.

До 1987 року на ринку меблів майже відсутні були сегмен-ти офісних і спеціальних меблів. Сфера ринкових відносин обмежувалася, в основному, побутовими меблями, а поста-чання для установ і організацій мали планово-розподільний характер.

У сегменті побутових меблів були представлені близько 30 найменувань товарів із загальною кількістю артикулів 300-400 одиниць. В основному це були меблі вітчизняного виробництва (до 80% пропозицій) і виробництва країн РЕВ.

Важливим фактором розвитку попиту в цей період була можливість планування покупок, чому сприяв стабільний рівень життя населення. Крім того, високий ступінь задо-волення попиту забезпечувався повсюдним використанням кредиту.

Характерною рисою цього періоду була широка пропози-ція порівняно недорогих меблів мінімального рівня якості. Разом із тим, придбання якісних вітчизняних та імпорт-них меблів утруднювалось. Обмеження були викликані ма-лою питомою вагою якісних меблів у загальній кількості пропозицій.

ЗАГАЛЬНИЙ ОПИС ПІДПРИЄМСТВА

ПП "Маркет Плюс" є юридичною особою. Згідно з законодав-ством України воно користується правами і виконує обо-в'язки, пов'язані з її діяльністю, має відособлене майно і самостійний баланс, рахунки в установах банку і круглу печатку, штампи і бланки зі своїм найменуванням, товар-ний знак.

Основною діяльністю підприємства є насичення ринку то-варами і послугами, розширення їхньої номенклатури і підви-щення якості, одержання на цій основі прибутку, розвиток ділового і культурного співробітництва як усередині держа-ви, так і за кордоном, а також створення додаткових робо-чих місць для використання праці громадян, не зайнятих у суспільному виробництві.

Підприємство здійснює організацію оптової торгівлі, відкриття торгових домів, магазинів, салонів, організацію виставок-продажів.

Для здійснення торгової діяльності промис-ловими товарами має ліцензію Івано – Франківської держав-ної адміністрації.

Підприємство дотримується Порядку занять торговою діяльністю і Правил торгового обслуговування населення, а також має необхідні документи, що свідчать про якість і безпеку товарів.

У зв'язку зі зміною кон'юнктури ринку, ростом потреби в нових товарах і послугах підприємство вправі самостійно розширити номенклатуру й асортимент послуг і товарів у рам-ках видів діяльності, дозволеної законодавством України.

ПРОДУКЦІЯ

Найбільш раціональна класифікація меблів за її функціо-нальним призначенням - меблі для побуту і для роботи.

Побутові меблі можна умовно розділити на домашні і дачні. В даний час формування сегмента дачних меблів стри-мується.

Розподіл меблів для будинку на відповідні підгрупи не викликає труднощів: меблі для кухонь, спалень, віталень, їдалень, дитячих, прихожих, ванних кімнат.

Трохи складнішою є ситуація з меблями для роботи. Найбільш чітко виділені сегменти меблів офісних і торго-вих. У той же час меблі для готелів, кафе, банків є, швидше за все, симбіозом різних напрямів побутових, офісних і тор-гових меблів.

Ринок офісних меблів у сучасному розумінні - наймолод-ший сегмент українського меблевого ринку. Вік його такий, як основного споживача даного товару - приватного бізнесу. Тому розвиток ринку офісних меблів визначається на сьо-годні такими основними факторами:

¦ по-перше, без особливих зусиль держави, бізнес у нашій країні все-таки розвивається. А це означає, що створюються нові фірми, відкриваються офіси, представництва, тобто ро-сте потенційна ємність цього ринку;

¦ по-друге, офісні меблі, на відміну від побутових, мають набагато менший часовий ресурс. А це означає, що навіть при незмінній місткості ринку виникає необхідність у пост-ійному їх відновленні.

Із цих причин у розвинутих країнах термін використання офісних меблів - 2-3 роки. Для вітчизняних офісів ця циф-ра, за деякими оцінками, складає на сьогоднішній день біля чотирьох років.

Якщо на ринку побутових меблів попит та пропозиція визначаються, в основному, фінансовими можливостями по-купців, то на ринку офісних меблів


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8