У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Дипломна робота

на тему

“Організація коктейль-бару на 30 осіб посадкових місць”

1.1. ХАРАКТЕРИСТИКА БАРІВ

Бар – це підприємство громадського харчування, де обслуговують відвідувачів, це проводиться за барною стойкою. В залежності від асортименту реалізованих напилків і закусок бари діляться на пивні, винні, молочні, коктейль бари. В пивному барі до пива подаються підходячі холодні і гарячі запуски. Обслуговують відвідувачів офіціанти: допускається самообслуговування. В винному і коктейль-барі подають фрукти – до змішаних напоїв, кондитерські вироби, спеціальні закуски.

Розміщають бари в адміністративно-культурних центрах, при ресторанах, гостинницях.

Бари категорії люкс і винні відрізняються високим рівнем художнього оформлення залів, технічним обладнанням.

Зустрічають і обслуговують відвідувачів в барах висококваліфіковані метрдотелі, офіціанти, бармени.

Бари поділяються на категорії І-ІІ і категорія люкс.

І. В барах першої категорії бармени і офіціанти пропонують відвідувачам фірмові страви і змішані напитки.

ІІ. Бари ІІ категорії обслуговує бармен за барною стійкою. Меню печатають і кладуть на барну стійку.

Бари категорії люкс і ви ще проводять естрадні концерти і дискотеки. Всі бари повинні мати аудіо апаратуру, а абри вище першої категорії, крім того, телевізори, ігрові автомати. А також площадки для танців.

Диско-бари в денну зміну працюють як кафе, по вечорам в них регулярно проводяться дискотеки.

Відвідувачам пропонують бутерброди, і кондитерські вироби. Обов’язково в таких закладах повинні бути охолодженні напої і легкі закуски.

В пивних барах подають гарячі і холодні закуски: бутерброди і продукти, які підходять до пива - солена, копчена риба, раки, креветки.

Вищі бари або коктейль бари відкривають зазвичай при готелях, ресторанах і кафе. Тут відвідувачі можуть прийняти легкий оператив. Із закусок пропонують бутерброди канапе, тартинки, блінчики з ікрою, кондитерські вироби.

Гриль-бари розташовують чаще всього в старій центральній частині міста, де розташовані самі різноманітні магазини, в містах масового віддиха при ресторанах. Тут можна швидко перекусити.

Відвідувачам пропонують курчата, н вертилі, шашалики, біфштекси, сосиски, тартинки, картопля фрі, причому блюда готовляться на очах клієнтів. Тут бармен робить ще й за повара – готовить блюда із напівфабрикатів.

Відвідувачі можуть розміщуватися або за столиками, або на високих барних стільчиках.

Підприємницька діяльність пов’язана з дією багатьох інших факторів. Зокрема невдало вибраний час для початку діяльності, викликаний сезонним коливанням або іншими особливостями ринкової ситуації, здатний суттєво знизити ефективність розпочатого бізнесу.

1.2. ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ПІДПРИЄМСТВА

Підприємство – самостійно господарюючий установчий суб’єкт, що має права юридичної особи і здійснює виробничу, науково-дослідну і комерційну діяльність з метою отримання прибутку.

Механізм створення власної справи.

І.Вибір ідеї та виду діяльності.

Створення власного підприємства - це завжди надзвичайно складна справа та величезний ризик. Все це вимагає великої сили воли затрат енергії, цілеспрямованості...Людина, яка вирішила зайнятись власний бізнесом повинна проаналізувати не тільки свої можливості, а і відповідальність за функціонування та розвиток свого підприємства.

Вихідною точкою, з якої починається власна справа, є Ідея, яка закладена в її основу. Це може бути ідея нового продукту(оригінальна),так і традиційна. Джерелами нових ідей можуть бути: досвід у цій сфepi батьків, родичів, знайомих; думки споживачів, відвідувачів, конкурентів, публікації в пресі; відвідування ярмарок, виставок.

Якщо ідею знайдено, починається процес вибору виду діяльності. Класифікація видів діяльності відображає різну cферy виробництва, в якій є можливість зайнятися бізнесом. Існують такі види підприємницької діяльності:

виробництво-продукції, товарів, продуктів харчуванні, будівельних матеріалів, різноманітного обладнання, електроприладів, сировини, упаковки тощо;

послуг - громадське харчування; побутове обслуговування, транспортні, навчальні, лікувальні, туристичні, страхові послуги та інші;

ідей -винаходи, технології, рецептури; комп'ютерні програми, літературні та художні твори;

комерційна діяльність, роздрібна та оптова торгівля, біржова діяльність, аукціонний продаж, торгівля на дому;

зовнішньоекономічна діяльність-створення філій, представництв, спільних підприємств; експортно-імпортні операції.

Заздалегідь треба знати хто може здійснювати власну справу, а кому забороняється. Крім того слід бути обізнаним з існуючими обмеженнями у здійснені підприємницької діяльності.

Знайти ідею та визначити вид діяльності - це ще не все необхідно підібрати форму організації а також вирішати такі завдання:

-знайти своє місце на ринку;

-встановити спеціалізацію підприємства;

-зафіксувати форму (індивідуальну чи колективну)

-проаналізувати ресурсну базу;

-вибрати технологію виробництва;

-провести аналіз конкурентів та споживачів;

-сформувати тип збутової політики;

-налагодити рекламу;

Отже проектуючи власне підприємство, вибравши вид діяльності, визначивши форму організації, можна переходити дo наступного етапу-розробки засновницьких документів.

1.3 ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Правове регулювання діяльності підприємництва визначальною проблемою сучасного та майбутнього економічного життя країни

Правова база підприємницької діяльності - це сукупність законів, нормативних актів та інших документів, які визначають порядок створення та діяльності суб'єктів підприємництва.

Для зайняття підприємницькою діяльністю доцільно ознайомитись з -законодавчими актами, звернути увагу на заборонені види діяльності на ті сфери організація бізнесу в яких пов'язана з певними обмеженнями ліцензуванням, отриманням спеціального дозволу. Це дасть змогу уникнути зайвих витрат часу та зусиль.

З 01.01.2004 року набрали чинності нові Цивільний та Господарський кодекси України, а з 01.07.2004 року Закон „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб підприємців.

Дані нормативні акти суттєво вплинули на порядок створення та процедуру державної реєстрації юридичних та фізичних осіб.

У конституції України записано, що „кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом (ст.42). Тобто підприємці мають право без обмежень приймати рішення і здійснювати будь-яку діяльність, що не суперечить законодавству. Разом з тим законодавчими актами передбачено обмеження у здійсненні підприємницької діяльності, зокрема, законодавче встановлено перелік видів діяльності, підприємництво в яких не передбачено.

Також варто згадати такий нормативно-правовий акт, як Кодекс України про працю, який регулює трудові відносини всіх працівників.

В Конституції України записано, що: «Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею,


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9