У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Вступ…………………………………………………………………

Розділ 1 Загальна характеристика підприємства.

Характеристика продукції (робіт, послуг) і умов функціонування підприємства…………………………………

1.2 Аналіз внутрішнього середовища …………………………….

1.3 Аналіз зовнішнього середовища……………………………….

Розділ 2 Теоретичні та методологічні аспекти підвищення конкурентоспроможності підприємства

2.1 Економічна суть підвищення якості та конкурентоспроможності продукції…………………………….

2.2 Умови конкуренції в Україні…………………………………..

2.2.1Інші заходи щодо підвищення конкурентоспроможності підприємств, які проводить держава…………………………..

Розділ 3 Аналіз рівня якості та конкурентоспроможності продукції ТзОВ “ФІРМА”НАДІЯ”

3.1 Показники діяльності підприємства……………………….

3.2 Цінова політика ТзОВ “Фірма”Надія”…………………….

Розділ 4 Рекомендації та пропозиції щодо покращення конкурентоспроможності підприємства………………………..

Висновки……………………………………………………………

Список використаної літератури………………………………..

ВСТУП

Процес трансформації економічної системи, який переживає сьогод-ні Україна, супроводжується серйозними проблемами і труднощами. Більшість з них вимагає суттєвих макроекономічних змін і зрушень. Ра-зом з тим, подолання цих труднощів при однозначно визнаному пріоритеті макроекономічних умов потребує також і значних змін на мікроекономічному рівні. Багато українських підприємств вже зіткнулося з конкуренцією — якщо не з боку вітчизняних, то з боку іноземних підприємств. Очевидно, що ця конкуренція й надалі посилюватиметься, а відтак уміння вигравати в конкуренції стає одним з важливих факторів успішної життєдіяльності підприємств в умовах ринку. Саме такому важливому питанню як підтримання конкурентоспроможності підприємства я вирішив приділити увагу в своїй курсовій роботі, адже на даному етапі розвитку нашої молодої держави це є досить актуальним.

Розв'язання проблеми підвищення рівня конкурентоспроможності продукції українських підприємств безперечно вимагає вирішення ком-плексу техніко-організаційних питань. Разом з тим, ця проблема має і важливий методичний аспект. Суть його полягає в тому, що підвищення рівня конкурентоспроможності товару суттєво утруднюється через від-сутність сьогодні конкретної, відносно простої та зручної для практич-ного використання методики оцінки даного рівня.

У своїй курсовій я намагався показати і висвітлити де-які методи підвищення конкуренції і втримання кокурентних переваг підприємством на прикладі ТзОВ “Фірма “Надія”, яке функціонує і розвивається в Західному регіоні України. Для цього я дав коротку характеристику діяльності ТзОВ “Фірма”Надія”, проаналізував його внутрішнє, зовнішнє середовище, дослідив його сильні і слабкі сторони, проаналізував стан конкурентоспроможності підприємства та дав де-які рекомендації щодо покращення конкурентоспроможності підприємства і втримання лідируючих позицій фірми. Ця робота мені дуже сподабалась і дала багато знань в галузі “конкуренція”.

Розділ 1 Загальна характеристика підприємства

Характеристика продукції (робіт, послуг) і умов функціонування підприємства

Колективна Міжгалузева фірма “Надія” була створена в грудні 1990 року на базіготельного господарства міста, після приватизації в 1996 році була перетворена в закрите акціонерне товариство “Фірма “Надія”, в грудні 2003 року перереєстрована в ТзОВ “Фірма “Надія”.

В даний час ТзОВ “Фірма “Надія” – це багатофункціональний майновий комплекс, який включає в себе: готель на 300 місць, ресторани, конференц-зал, автостоянку, перукарню, магазин “Делікатес”, цех по виробництву кондитерських виробів та виробів із дріжджового тіста, міні-цех по виробництву ковбасних виробів, кулінарний цех, аграрний цех, фасувальний цех, туристично-інформаційну агенцію, бізнес-центр, парфумерний магазин.

Восьмиповерховий готельний комплекс “Надія” на 300 місць з рівнем обслуговування відповідно до європейських стандартів гостинно відчинений для гостей області та іноземних туристів.

Ресторани “Україна” та “Надія” з вишуканими стравами вітчизняних кухарів та стравами європейської кухні, банкетна зала та конференц-хол приємно здивують та створюють затишну атмосферу відвідувачам фірми. В листопаді 2004 року директор фірми “Надія” запросив до івано-Франківська відомого в кулінарному світі Канади, США й багатьох країн інших світу шеф-кухаря П’єра Брісбуа. Відомий кухар протягом місяця передавав кулінарам фірми свій багатий досвід, навчаючи їх готувати смачні страви багатьох зарубіжних країн світу. Планується приїзд пана Брісбуа і цього року в Івано-Франківськ. Всі ці заходи керівника ТзОВ “Фірма “Надія” Мирослава Бойка спрямовані на підвищення професійності власних кухарів, та конкурентоспроможності фірми.

Міні-цех та аграрний цех фірми забезпечує випуск понад 100 видів м’ясних та ковбасних виробів із застосуванням іноземних технологій, нових видів сировини та власних розробок. Продукція виготовлена власним виробництвом користується неабияким попитом у нашому регіоні та інших областях України.

В цеху по виробництву кондитерських виробів виготовляється більше 250 назв продукції. З метою розширення асортименту застосовуються нові технології, нові види сировини вітчизняного виробництва. Щоденно від населення приймаються замовлення на виготовлення тортів та кондитерських виробів неповторного смаку відповідно до наданого каталогу.

Супермаркет “Делікатес” площею 400 кв.м (самообслуговування із застосуванням штрих кодів) задовольняє всіїх без винятку покупців. Тут можливо купите все для потреб сім’ї, святкового столу, пікніків: свіжоспечені хлібобулочні та кондитерські вироби на будь-який смак, торти на замовлення, шинки, ковбаси, м’ясні рулети, паштети, пельмені, вареники, голупці, найвибагливіші салати, приправи, свіжі овочі та фрукти і багато інших найсмачніших продуктів.

Товарне поповнення магазину в основній масі складається з високоякісної продукції власного виробництва ТзОВ “Фірма “Надія”.

Одночасний розвиток виробничих галузей та сфери послуг сприяв розвитку товариства в цілому. Так із введенням нового супермаркету суттєво збільшився обсяг реалізації продукції власного виробництва.

Середньооблікова чисельність штатних працюючих ТзОВ “Фірма “Надія” 323 чоловіки.

Збут власної продукції та послуг здійснюється в основному через структурні підрозділи фірми.

Для збільшення обсягів реалізації власної продукції та послуг використовуються різні методи. В першу чергу – це постійне оновлення асортименту власної продукції, дотримання високоякісної технології та послуг. Серед заходів стимулювання збуту виважена цінова політика, проведення дегустацій власної продукції, участь у виставках на регіональному та загально-українських рівнях, проведення рекламних акцій.

У фірмі вчасно виплачується заробітна плата, відсутня заборгованість по заробітній платі, вчасно сплачуються податки в бюджет держави.

Товариство з обмеженою відповідальністю “Фірма ”Надія“ визнано одним з кращих підприємств серед готельних комплексів країни, а роботу працівників фірми та керівника відмічено вищими органами державної влади.

ТзОВ “Фірма “Надія”


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13