У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Тема: Теоретично-методичні засади курсу політ. маркетингу.

Основні цілі і завдання курсу. політ. макркет.

Основні функції курсу. політ. макркет.

Основні методологічні засоби курсу.

Понятійно-категоріальний апарат курсу політ. макркет.

Політичний маркетинг – це сукупність форм, методів, технологій дослідження, проектування, регулювання та впровадження в суспільно політичну практику тих чи інших настанов суспільної свідомості з метою завоювання та утримання контролю за ринком влади.

Дослідження суспільно-політичної структури політ. соціологічної і правової культури сусупільства інформаційного банку ???? проводиться з метою виокремлення, описування, класифікації та аналізу політ. соціал. псих., настанов електорату політичної та правлячої еліти суспільства.

Ґрунтуючись на базових характеристиках ринку (дем-го, тот-го) виокремлюють п.м. демократичного тоталітарного суспільства.

Функції п.м.

1. Формування інформаційного банку, про склад з даних статистики, різних форм урядової і неурядової звітності резул. дослідж. у галузі економ. і пол-ки псих. демократії.

2. Розроблення методів аналізу та обробки даних інформаційного банку, виокремлення ключових показників, що найповніше характеризують об’єкт та суб’єкт політики.

3. Оцінювання й аналізування умов політичного ринку, маркетингового середовища (мікро і макро).

4. Аналізування ринкових можливостей ПП, суспільних інституцій, ідей, особистостей.

Розроблення оцінних і прогнозних моделей політичного попиту, життєвого циклу об’єктів і суб’єктів політики. (ПП, програм, ідей, лідерів) і політичної поведінки останніх.

Аналіз ефективності ПМ коригування обраних форм і методів політичної діяльності.

Виходячи з типології політичних об’єктів і суб’єктів виокремлюються ПМ політичних держав та інших інституцій окремих організацій, політичних лідерів, ідей, програм, концепцій, доктрин.

Складові ПМ

Дослідження політичного ринку (через вивчення громадської думки).

Виборча інженерія і політичне рекламування, які є важливими інструментами пол. боротьби за будь-які умов і політичних режимів.

Політичний ринок та його основні складові елементи.

Сутність політичного ринку.

Характеристика основних складових елементів цивілізованого політичного ринку.

Дослідження політичного ринку України 90 – х рр. ХХ ст.

Порівняльний аналіз результатів президентських та парламентських виборів в Україні та Росії.

Вивчення громадської думки.

Найважливішою складовою ПМ є вивчення особливостей функціонування ринку влади в певному суспільстві (демократія, тоталітаризм).

Різниця в боротьбі за владу полягає в рівні цивілізованості змагань та наявності певних правил гри загальноприйнятих у цьому суспільстві.

Дослідження ринку влади передбачає вивчення та аналізу ПК суспільства, рівня розвитку партійно-політичної структури, політичних лідерів, політичної та управлінської еліти, суспільної свідомості. Всі чинники досліджуються методом політичного аналізу, тільки стереотип суспільної свідомості можна вивчити тільки дослідження і вивчення громадської думки.

Опосередковані канали висловлення громадської думки.

ЗМІ;

документи засідань органів влади, суспільно-політичних організацій;

матеріали державних органів управління статистики, спецслужб, органів внутрішніх справ, армії.

Прямі канали висловлювання громадської думки.

особисті контакти працівників органів правління з населенням на мітингах, зборах, митув.

Спеціалізовані канали висловлення громадської думки є найнадійнішими оскільки одержують інформацію за допомогою соціологічних досліджень адекватну інформацію широкого кола питань.

Формування громадської думки: минуле і сучасне (на прикладі України)

Перші документи в яких зафіксована громадська думка це “Повчання дітям” В.Мономаха.

національно визвольні змагання Б.Хмельницького;

дипломатична служба Б.Хмельницького;

Козаччина;

Участь народу у суспільно-політичному житті.

Вплив громадської думки на обрання перших керівників.

Конституція П.Орлика;

Києво-Могилянська І Острозька академії.

Конституція П.Орлика мала значення для формування громадської думки про наміри, напрямки діяльності в між народ. пол. про структуру побудови суспільних відносин в державі Україна, про народ України.

національно визвольні змагання 1917-19?0 р.р. український народ знову заявляє про свою державність і демонструє свої можливості у побудові незалежної держави: утворення УР., 4 уневерсали, 18.10.1918 р. оголошення ЗУНР, Левицький, президент ЗУНР.

Західна і Східна Україна на початку ХХ ст. Демонструє свою готовність створити Українську державу з політичними інститутами, системою народовладдя, з миролюбною зовнішньою політикою. Готовність до територіальної цілісності (Акт злуки).

Чи необхідно враховувати громадську думку при формуванні політики;

Чи спроможні рядові члени суспільства сприймати політичні реалії і кваліфіковано висловлювати свою думку відносно ???? політичних процесів;

Наскільки повно слід використовувати громадську думку органами державного правління?

Громадська думка є одним із найдавніших суспільних феноменів. Ще з античних часів можна простежити 2-і тенденції. Від ототожнення думки та істини софістами (як кому здається так і є насправді) і до повного ігнорування правителями думки пересічних громадян одні кажуть голос народу – голос Бога, інші – недосвідчений простолюдин береться за все і говорить більше за все про те, про що він найменше знає?

У всі часи суспільством можна було правити спираючись на громадську думку. Американський мислитель Сміт Адамс присвятив себе справі організації мас. для встановлення контролю над державною владою, категорично протиставляє думці, що не слід брати до уваги судження людей з вулиці.

Лінкольн вважає, що всьому, що підтримує громадська думка гарантований успіх. О.Гамельтон – народ, це лише ????? “величезний звір” – скептично ставився до громадської думки.

Джон Адасм (6 президент США) будучи відвертим противником демократії в будь-яких її проявах підкреслював, що народні маси не можуть ні судити ні діяти ні висловлювати свою волю як політичне ціле.

Одна із перших стадій впливу громадської думки на державу рішення ?????? “Громадська думка” була опублікована в Лондоні 1886 р. де розглядався російсько-турецький конфлікт кінця 10 ст., що виникнення на грунті суперечок щодо захисту громадян і людських прав християн на Балканах.

Інший приклад розбіжностей між громадською думкою і політичною владою наводить Кейс у книзі “Французька думка про війну і дипломатію у часи ІІ імперії” 1954 р.

Предмет:

Тема: Ідеологія і роль політичної ідеології в суспільстві.

Виникнення і суть поняття політичної ідеології.

Структура і класифікація політичної ідеології.

Функції політичної ідеології.

Вплив політичної ідеології на суспільство.

1. Поняття “ідеологія” стосується перш за все політичного життя. Сам термін походить від гр.. ідеї (форма, вид, уява) та логос (слово).

По різному ставляться до цього поняття: “+”, “-” нейтр. Але


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13