У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Бізнес-план

Надання послуг по євроремонту

Зміст бізнес-плану

1. Резюме.

2. Характеристика підприємства.

3. Опис товару, послуг.

4. Прогноз збуту.

5. План маркетингу.

6. Оцінка конкуренції.

7. Організаційний план.

8. Виробничий план.

9. Фінансовий план.

10. Оцінка ризику та страхування.

Резюме

Підприємництво не легка, але корисна для суспільства праця. В зв’язку з насиченим безробіттям приватне підприємництво стає актуальним. Держава зацікавлена у розвитку підприємств зокрема малого бізнесу.

Даний бізнес-план складено мною, , для того,щоб організувати власну справу.

Я планую започаткувати колектив по наданню послуг, ремонт житлових приміщень.

Я зустрічався з таким підприємством і орієнтуюсь в цій сфері.

Мета відкриття справи матеріальне збагачення, набуття хорошої репутації та більшого досвіду у цій діяльності.

Основне завдання – задовільнити замовлення і вимоги осіб яким надаються послуги(ремонт).

Характеристика підприємства

Характерною ознакою моєї справи буде надання якісних послуг (эвро-ремонт) по бажанню замовника. Послуги будуть надаватися різним верствам населення які хочуть зробити своє житло охайнішим і затишнішим. Особливо складних умов для початку мого бізнесу не передбачається, потрібним для зберігання інструменту та обладнання приміщенням буде слугувати власне житло. Маю хороші навики у цій сфері діяльності, працювавши підчас відпусток.

Опис послуг.

Я, як приватний підприємець з своїми людьми буду виконувати ремонтні роботи житлових приміщень (євроремонт). Заміна повна та часткова сантехніки, монтаж, демонтаж паркету, облицювальної плитки, ламінату, вагонки та ін. . Пропонуватиму населенню послуги за останніми взірцями нових технологій. Для цього потрібний професійний інструмент, який я планую придбати за кошти свої та разової допомоги центру зайнятості. Застосовуватиму у своїй роботі каталоги по ремонту та опоряджуванню житла це дозволить замовнику наглядно вибрати дизайн своєї оселі.

Прогноз збуту.

Один із основних факторів у прогнозі збуту є удосконаленість і заміна елементів домашньої оселі жителів, кожен хоче щоб його житло було красивим і охайним отож такі послуги потрібні. З кожним роком появляються нові технології будівельної справи а люди прагнуть до нового тобто іти в ногу із цивілізацією. Контроль за якістю буде полягати в задоволенні потреб замовника,створення собі доброго іміджу в роботі. В залежності від достатку клієнтів та кількості замовлень, буду надавати знижки.

План маркетингу, оцінка конкуренції.

Ефективний маркетинг – ключовий параметр вдалого бізнесу.

Гучної реклами на мій погляд непотрібно тому, що жителі набагато більше ніж підприємств по наданню таких послуг. Рекламою буде розповсюдження інформації людьми яким будуть надаватися послуги, самореклама. Маркетинговими дослідженнями було доведено, що попит на послуги має сезонний характер. Попит на послуги за літо повинні компенсувати мінімум замовлень в осінньо-зимовий період.

Конкурентів є багато тому, що всі вважають таку справу вигідною і прибутковою, але конкуренцію «приглушують» надаючи якісніші послуги, відношенням до замовників, мобільністю виконання робіт, розцінками, за виконання роботи. Також конкурентами являються міські комунальні служби, але вони працюють за застарілими технологіями.

Організаційний план

Посередником між працівниками і замовниками буду я, Ярема Ігор Ярославович. Я ж буду виконувати функції бухгалтера. У мене в штаті буде 5 чоловік, яким я буду виплачувати заробітню плату, вона буде залежати від виробітку. В подальшому розгляну можливості збільшенні кількості працівників. Пропонуватиму населенню послуги за останніми взірцями нових технологій. Для цього потрібний професійний інструмент, який я планую придбати за кошти свої та разової допомоги центру зайнятості. Замовлення буду приймати по телефону.

Виробничий план

Послуги які я буду надавати будуть у межах Івано-Франківської області, інструментом і обладнанням необхідним для виконання робіт я забезпечу працівників які будуть працювати у мене. Робоче місце буде створене у власній оселі, це має переваги в тому ,що витрачати кошти на охорону та оренду приміщення не потрібно. Планую купляти високоякісний сучасний інструмент, що зумовить якіснішу роботу.

Оцінка ризику.

На мій погляд великого ризику у започаткуванні цієї справи немає, тому що, інструмент, для надання послуг забезпечуватиму я і якщо справа прогорить то він залишиться в мене. В процесі діяльності як і у всіх будуть виникати непередбачені труднощі, усі непередбачені обставини є ризиком. Відсутність достатнього обсягу замовлень, що може призвести до зменшення прибутків і збільшення періоду окупності.

Будівельно-ремонтні роботи є високо оплачуємі отже справа перспективна.

Фінансовий план.

Щоб розпочати діяльність мені потрібен стартовий капітал. До якого увійдуть власні заощадження, разова грошова допомога з центру зайнятості. Перерахованих джерел фінансування вистачить для початку діяльності отож позик та кредитів брати не буду.

Діяльність розпочинаю з метою отримання прибутку тому прорахування фінансової сторони набуває особливого значення. Даний вид діяльності повинен окуплятись уже в перший місяць свого існування, звичайно усе залежить від виду, кількості та швидкості виконання роботи.

При розрахунку витрат виробництва та надання послуг вирахував термін окупності діяльності(див.таб.1).