У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Особливості обліку реалізації готової продукції на ТОВ «Сандерс-Виноградів»

Характер підприємства та особливості його облікової політики.

ТОВ «Сандерс» є спільне українсько-німецьке підприємство, головний офіс якого знаходиться в місті Брамше, вул.Маштрасе, 2, керівником якого є Ганс-Крістіан Сандерс. Компанія була заснована в березні 1953 року.

ТОВ «Сандерс-Виноградів» було створене в березні 1992 року. Юридична адреса якого: 90300, Україна, Закарпатська область, місто Виноградів, вул. Комунальна 10, під керівництвом Розентал Германа.

Метою діяльності Товариства є отримання прибутку від господарсько-фінансової діяльності, виробництва продукції і реалізація на основі економічних інтересів учасників Товариства.

ТОВ «Сандерс-Виноградів» здійснює виготовлення широкого спектру текстильно-галантерейних та швейних виробів:

Напірники:

¦ Одіяла

¦ Подушки

¦ Матраси

Штори

Декор

Жалюзі.

На сьогоднішній день товариство з обмеженою відповідальністю «Сандерс-Виноградів» є відомим не тільки на Закарпатті, але і по всій Україні. Знають і цінують продукцію фірми і в багатьох країнах Європи, куди її експортують.

Сьогодні на фірмі працює близько 420 працівників, більшість з яких—це жінки. При заснуванні фірми в 1992 році роботу розпочали з 18 чоловік, які споруджували виробничі площі, а 30 швачок були направлені до Угорщини, де навчалися працювати на сучасному обладнанні за новою технологією.

Для високопродуктивної праці колективу фірми створено всі необхідні умови: просторі й освітлені цехи в двоповерховому виробничому корпусі, диспетчерська, санітарно-побутові приміщення. Всі процеси оснащені новими швейними, розкрійними, настильними машинами, вантажним ліфтом, комп’ ютерами тощо.

Сьогодні, через стільки років діяльності, стає зрозумілим, наскільки важливим для підняття економіки району і області було створене «Сандерс-Виноградів». На той час це було чи не єдине підприємство легкої промисловості в районі, яке забезпечило велику кількість людей стабільною роботою. Тепер в районі діє багато підприємств легкої промисловості, але керівництво «Сандерс-Виноградів» робить все для того, щоб його працівники і надалі працювали на підприємстві.

В 2001 році було здано в експлуатацію адміністративно-побутовий корпус, де на даний час розміщено офіс; медичний і масажний кабінети; кафе, їдальня, магазин продовольчих і промислових товарів, де працівники можуть придбати товари в борг до отримання заробітної плати. На території підприємства також розміщено невеликий готель для іноземних гостей та інвесторів підприємства.

В 2006 році на території підприємства було відкрито новий цех по пошиттю гардин різних моделей для австрійського замовника—фірми «Гаймтекст». Сьогодні тут працює команда з 45 чол., з яких 4-майстри цеху.

Цього року на підприємстві створено 70 нових робочих місць. Висококваліфіковані майстри швейного виробництва навчають нових працівників, серед яких і випускників шкіл та училищ.

Щорічно осінню кожному працівникові додатково видають 200 грн. для придбання овочів на зиму. Заробітна плата видається без затримки.

На роботу та з роботи працівників безкоштовно довозять на мікроавтобусах підприємства та орендованих автобусах Виноградівського АТП майже з усіх сіл району.

На даний момент близько 20 молодих працівників навчаються у вищих навчальних закладах освіти. Всім оплачуються відпустки на навчальні сесії. Адже керівництво зацікавлене у висококваліфікованих спеціалістах.

Процвітання будь-якого підприємства багато в чому залежить і від керівництва. Герман Зельманович Розентал вмілий економіст, здібний організатор виробництва, хороший спеціаліст, якому в червні 2004 року Указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений працівник промисловості України».

Саме ж підприємство нагороджене Почесною Грамотою Ради Міністрів України в березні 2002 року, як «Кращий роботодавець 2001року» та Почесною відзнакою Торгово-Промислової палати України «Золотий знак Меркурій» в 2002 році.

Не зважаючи на продукцію, що виготовляється, технологію її виробництва, її облік повинен проводитися відповідно прийнятих норм та чинного законодавства.

Особливості формування собівартості готової продукції на підприємстві.

Основою для формування та вдосконалення ціни, визначення доходу, прибутку, рентабельності та інших фінансових показників є собівартість продукції, тобто грошовий вираз затрат підприємства на виробництво та реалізацію цієї продукції. Вона об’єднує дві частини вартості – вартість використаних засобів виробництва та частину вартості необхідного продукту. Собівартість продукції характеризує ефективність всього процесу виробництва на підприємстві, оскільки у ній відображаються рівень організації виробничого процесу, технічний рівень, продуктивність праці та інше. За умов самофінансування зниження собівартості є основним джерелом зростання прибутку підприємства.

Залежно від мети розрахунку собівартості розрізняють дві основні системи класифікації затрат: за економічними елементами затрат на виробництво (економічно-однорідними видами витрат) і за калькуляційними статтями витрат (які передбачають визначення місця утворення витрат та їх призначення). Елементи затрат є однаковими для всіх галузей і на їх основі складається кошторис витрат на виробництво. За статтями витрат визначають собівартість одиниці продукції, тобто калькуляцію.

Калькуляція - це обчислення собівартості одиниці продукції, виконаних робіт та послуг, а також заготівельної собівартості матеріальних цінностей та засобів вироб-ництва за елементами витрат. Калькуляції складають на продукцію основного і допоміжного виробництв щомісячно, за квартал і рік за цільовим призначенням.

Облік витрат в Україні регулюється Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку № 16 «Витрати», відповідно до якого узагальнене групування витрат за економічними елементами і статтями калькуляції можна навести у такому вигляді (табл.2.1):

Таблиця 2.1 - Групування витрат за економічними елементами та статтями калькуляції

Економічні елементи | Статті калькуляції

Матеріальні затрати Витрати на оплату праці Відрахування на соціальні заходи Амортизація Інші операційні витрати | Собівартість реалізованої продукції (робіт, послуг): виробнича собівартість: прямі матеріальні витрати; прямі витрати на оплату праці; інші прямі витрати; загально-виробничі витрати; нерозподілені постійні загально-виробничі витрати; наднормативні виробничі витрати. Адміністративні витрати Витрати на збут Інші операційні витрати

Перелік і склад статей калькулювання виробничої собівартості продукції встановлює підприємство. У виробничу собівартість продукції входять:

1.Прямі матеріальні витрати, що включають:

сировина й основні матеріали

купівельні напівфабрикати

комплектуючі вироби

допоміжні та інші матеріали.

2.Прямі витрати на оплату праці, сюди входять:

заробітна плата

інші виплати працівникам, зайнятим у виробництві продукції, які можуть бути безпосередньо віднесені до конкретного її


Сторінки: 1 2 3 4 5





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Розрахунок собівартості та ціни продукції. Прийняття рішення про спецзамовлення - Контрольна робота - 7 Стр.
Розрахункова робота - Реферат - 19 Стр.
Джерела формування майна підприємства на прикладі Споживчого товариства «Плай» - Курсова робота - 53 Стр.
Розробка організаційно-методичних рекомендацій з удосконалювання проведення маркетингових заходів щодо збільшення обсягу продажу продукції ПП «Домотехніка-Івано-Франківськ». - Дипломна робота - 102 Стр.
Загальна і спеціалізована документація. Вимоги до її складання та оформлення - Контрольна робота - 59 Стр.
Особливості маркетингу виробничого підприємства» (на матеріалах виробничого підприємства ТзОВ «Аріон»). - Дипломна робота - 91 Стр.
Роль маркетингових досліджень у процесі розробки інформаційного товару (на прикладі відкритого акціонерного товариства «Живиця») - Дипломна робота - 60 Стр.