У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1

ЗМІСТ

ВСТУП 4

РОЗДІЛ І. Методичне забезпечення та нормативно-правове регулювання організації фінансового обліку джерел власних коштів підприємств різних форм власності 5

1.1 Нормативно – правове регулювання. 5

1.2 Облік статутного капіталу 6

1.3 Облік пайового капіталу. 10

1.4 Облік додаткового капіталу. 11

1.5 Облік резервного капіталу. 13

1.6.Облік нерозподілених прибутків (непокритих збитків). 14

1.7. Облік вилученого капіталу. 15

1.8. Облік неоплаченого капіталу. 16

1.9. Звіт про власний капітал 19

РОЗДІЛ ІІ. Характеристика підприємства 25

2.1 Характеристика СТ «Плай» 25

2.2 Предмет діяльності товариства 25

2.3 Організаційна структура підприємства 27

2.4. Юридичний статус Товариства 28

2.5. Облікова політика СТ «Плай» 30

2.6. Принципи фінансового обліку 33

2.7. Склад та порядок надання фінансової звітності 34

2.8. Податкова політика СТ «Плай» 35

РОЗДІЛ ІІІ. Методика та о-ція. обл. джерел власних коштів на СТ «Плай». 38

3.1. Організація бухгалтерського обліку та звітності 38

3.2. Склад та порядок складання фінансової звітності. 39

3.3 Типові проводки на СТ «Плай» за серпень 2006 року. 41

Висновки 50

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 52

Додатки

ВСТУП

Основними завданням організації фінансового обліку джерел власних коштів підприємств різних форм власності є оцінка результатів господарської діяльності за попередній та плинний періоди, вияв факторів, які позитивно чи негативно впливають на кінцеві показники роботи підприємства.

Метою проведення аналізу є одержання необхідної кількості інформативного матеріалу, який дасть змогу оцінити обєктивну і точну картину структури власних коштів підприємства, фінансового стану, його прибутків та збитків.

Джерелами формування майна підприємства є власні (власний капітал) і позичкові кошти (позичковий капітал).Власний капітал – це частина в активах підприємства, що залишається після вирахування його зобовязань.

Обєктом дослідження вибране Споживче товариство «Плай» (надалі СТ «Плай») засновано відповідно до рішення зборів учасників товариства від 23 грудня 1993 року № 1 .

Джерелами інформації для написання курсової роботи послужили такі документи:

форма №1 “Баланс підприємства” за ІІ квартал 2006 рік; форма №4 “Звіт про власний капітал” за ІІ квартал 2006 рік;

В процесі виконання курсової роботи було використано ряд існуючих методів дослідження.

В першому розділі курсової роботи подано теоретичні розробки та методичні узагальнення по обліку власних коштів підприємства. У цьому розділі подана нормативна база за темою роботи.

У другому розділі наведено коротку характеристику СТ «Плай»

В третьому розділі курсової роботи проведено методику та організацію обліку оборотних активів товариства.

Висновки даної дипломної роботи схвалені керівництвом СТ «Плай»і мають бути використані для розробки і обгрунтовання ефективних управлінських рішеннь.

Розділ 1. Методичне забезпечення та нормативно-правове регулювання організації фінансового обліку джерел власних коштів підприємств різних форм власності

Облік джерел власних коштів підприємства регламентується такими нормативно-правовими актами на законодавчому рівні як :

1.Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” від 16.07.99 №996-ХІV.

2.Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 “Загальні вимоги до фінансової звітності”, затверджене наказом Міністерства фінансів України від 31.03.99 №87, зареєстроване в міністерстві юстиції України 21.06.99 за №396/3689.

3.Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 “Баланс”, затверджене наказом Міністерства фінансів України від 31.03.99 №87, зареєстроване в міністерстві юстиції України 21.06.99 за №396/3689.

4.Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 5 “Звіт про власний капітал”, затверджене наказом Міністерства фінансів України від 31.03.99 №87, зареєстроване в міністерстві юстиції України 21.06.99 за №396/3689.

5.Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 15 “Дохід”, затверджене наказом Мінестерства фінансів України від 29 листопада 1999 р. № 290, зареєстроване в Мінестерстві юстиції України 14 грудня 1999 р. за № 860/4153.

6.Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 16 “Витрати”, затверджене наказом Мінестерства фінансів України від 31 грудня 1999 р. № 318, зареєстроване в Мінестерстві юстиції України 19 січня 2000 р. за № 27/4248.

Власний капітал – це частина в активах підприємства, що залишається після вирахування його зобов’язань. Власний капітал складається із:

статутного капіталу;

пайового капіталу

додатково вкладеного капіталу;

іншого додаткового капіталу;

резервного капіталу;

нерозподіленого прибутку (непокритого збитку);

неоплаченого капіталу;

вилученого капіталу.

Складові власного капіталу відображають суму, яку власники (засновники) передали в розпорядження підприємства як внески чи залишили у формі нерозподіленого прибутку, або суму, що її підприємство одержало у своє розпорядження ззовні (від інших підприємств) без повернення.

1.2.Облік статутного капіталу

Статутний капітал – це зареєстрована вартість простих і привілейованих акцій для акціонерних товариств та розмір статутного капіталу для інших підприємств, зафіксований у інших документах.

Джерелами формування статутного капіталу господарських товариств є грошові та матеріальні внески засновників. Внесок, оцінений у гривнях, становить частку засновників у статутному капіталі.

Учасники та засновники товариства з обмеженою відповідальністю відповідають по зобов’язаннях товариства в межах їх внеску в статутному капіталі, акціонери – у межах належних їм акцій.

Учасники повного товариства несуть солідарну відповідальність по боргах товариства усім своїм майном.

Акціонерне товариство має статутний капітал, поділений на певну кількість акцій різної номінальної вартості.

У командитному підприємстві частина учасників несе повну відповідальність, інша частина – у межах внесків у майно товариства.

Статутний капітал довірчого товариства має бути не меншим за встановлений ліміт і формуватися виключно за рахунок коштів та цінних паперів учасників. Засновники довірчого товариства відповідають за його зобов’язаннями своїми внесками до статутного капіталу та належним їм майном.

Сума статутного капіталу, а також рішення про його збільшення або зменшення приймається лише засновниками товариства та обов’язково реєструється в Єдиному реєстрі підприємств та організацій України.

Бухгалтерський облік статутного капіталу починається з моменту реєстрації підприємства в Єдиному реєстрі підприємств та організацій України і припиняється в день виключення підприємства з реєстру в результаті завершення діяльності.

Для узагальнення


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Розробка організаційно-методичних рекомендацій з удосконалювання проведення маркетингових заходів щодо збільшення обсягу продажу продукції ПП «Домотехніка-Івано-Франківськ». - Дипломна робота - 102 Стр.
Загальна і спеціалізована документація. Вимоги до її складання та оформлення - Контрольна робота - 59 Стр.
Особливості маркетингу виробничого підприємства» (на матеріалах виробничого підприємства ТзОВ «Аріон»). - Дипломна робота - 91 Стр.
Роль маркетингових досліджень у процесі розробки інформаційного товару (на прикладі відкритого акціонерного товариства «Живиця») - Дипломна робота - 60 Стр.
Міжнародні стандарти в системі конкурентоспроможності туристичних компаній - Магістерська робота - 122 Стр.
Пошук резервів підвищення ефективності транспортного обслуговування виробництва на базі ТзОВ “Перспектива” - Дипломна робота - 106 Стр.
Особливості маркетингу виробничого підприємства» (на матеріалах виробничого підприємства ТзОВ «Аріон»). - Дипломна робота - 91 Стр.