У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

ВСТУП………………………………………………………………………..…6

РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ МІСЦЯ І РОЛІ МАРКЕТИНГУ В РОЗДРІБНІЙ ТОРГІВЛІ……………………………...………………..….…...9

1.1 Сучасні підходи в роздрібній торгівлі……………………………………...9

1.2 Сучасні принципи збуту техніки для дому та побуту у роздрібній

торгівлі……………………………………………………………………….…14

1.3 Мерчандайзинг,як сучасна складова роздрібної торгівлі………………..30

1.4 Огляд ринку побутової техніки в Україні та регіоні…………………….34

РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПП

«ДОМОТЕХНІКА –ІВАНО-ФРАНКІВСЬК»…………………………………43

2.1 Маркетингове середовище підприємства ………………………………..43

2.2 Аналіз асортименту товарів, цін та конкурентів супермаркету «Домотехніка»…………………………………………………………………..47

2.3 Маркетингові дослідження………………………………………………...61

2.4 Аналіз комунікативної політики…………………………………………..65

2.5 Мерчандайзинг,як основа торговельного маркетингу…………………...70

2.6 SWOT- аналіз діяльності підприємства «Домотехніка»………………....76

РОЗДІЛ 3 ФОРМУВАННЯ ПРОПОЗИЦІЙ І РЕКОМЕНДАЦІЙ ЩОДО ПОКРАЩЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

ПІДПРИЄМСТВА…………………………………………………………..….80

3.1 Рекомендовані програми спрямовані на лояльність споживачів……….80

3.2 Заходи,спрямовані на збільшення продаж та залучення клієнтів………87

3.3 Пропозиції для покращення діяльності внутрішнього стану

супермаркету…………………………………………………………………...91

ВИСНОВКИ………………………………………………………………...….99

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ…………………………………....103

ДОДАТКИ……………………………………………………………………..105

ВСТУП

Формування ринкової економіки зумовило необхідність переорієнтації виробництва та реалізації товарів на задоволення потреб і запитів споживачів. Нова система господарювання в Україні викликала великий інтерес з боку українських підприємців та економістів до маркетингової концепції управління на рівні підприємства, об’єднання. Закордонний досвід переконує в тому, що маркетингова концепція сприяє і вдосконаленню системи внутрішньофірмового управління, і успіхупідприємства у конкурентній боротьбі.

Маркетинг передбачає гнучкість організаційних форм управління, активну заповзятливість, постійний пошук шляхів ефективного пристосування доринку і впливу на споживача. Маркетинг базується передусім на глибокому знанні об’єктивної інформації про ринок, про реальні вимоги споживачів та ініціативі.

Ефективність управління маркетинговою діяльністю на підприємствізалежить від ефективності функціонування системи організації маркетингу.

Сьогодні ж, якщо підприємство шукає шляхи збільшення прибутку тільки за рахунок зниження витрат виробництва, воно рано чи пізно вибуває з бізнесу. Незабаром керівництво цього підприємства переконається, що при всій уяві, використовуючи усі свої творчі здібності, воно не зможе зменшити рівень виробничих витрат у своїй компанії нижче визначеної межі. Разом з тим, якщо керівництво зверне свій погляд в інший бік і почне вишукувати шляхи збільшення доходів компанії через збільшення обсягу продажів, то перед ним відкриваються безмежні можливості.

Ніколи раніше господарюючі суб'єкти не виявлялися в такій ситуації, як зараз. Усі ринки розділені на безліч сегментів. Спеціалізація досягла такого рівня, що залишається дуже мало простору між двома суміжними сегментами того самого ринку. От чому маркетинг в інформаційну, постіндустріальну еру являє собою цілий світ, переповнений для знаючої людини необмеженими можливостями по збільшенню об'ємів продажів.

У даній роботі зроблена спроба проаналізувати основні напрями діяльності підприємства в галузі маркетингу в сучасних умовах конкурентної боротьби та розробку ефективних заходів для покращення його роботи. Практична потреба такого роду досліджень свідчить про актуальність даної проблеми, що й обумовило вибір цієї теми дипломної роботи.

Тому основною метою дипломної роботи є розробка організаційно-методичних рекомендацій з удосконалювання проведення маркетингових заходів щодо збільшення обсягу продажу продукції ПП «Домотехніка-Івано-Франківськ».

Поставлена мета обумовила необхідність вирішення ряду взаємозалежних завдань:

- вивчити особливості теоретичних розробок у сфері роздрібної торгівлі;

- розкрити сутність і зміст маркетингового комплексу підприємства;

- виробити практичні рекомендації з удосконалювання й підвищення ефективності маркетингового комплексу підприємства;

Теоретичною методологічною основою дипломної роботи є основні положення і висновки, сформульовані в наукових фундаментальних працях вітчизняних і закордонних економістів - маркетологів. Інформативною основою дослідження є праці українських і закордонних фахівців в галузі маркетингу; матеріали наукових конференцій; періодичної преси.У ході дослідження використовувалися загальнонаукові методи, методи порівнянь, угруповань, спостереження, обстеження, комплексної оцінки, аналітичні процедури й ін. Практична значимість дослідження полягає в тому, що в роботі зроблена спроба розкрити деякі аспекти розробки ефективного маркетингового комплексу підприємства.

Предметом дослідження в даній дипломній роботі – сукупність економічних відносин комплексу маркетингу на фірмі.

Обєктом дослідження в даній роботі є виробничо-господарська діяльність супермаркету «Домотехніка». Приватне підприємство «Домотехніка» в Івано-Франківську засноване в грудні 2005року.Воно відноситься до всеукраїнської мережі супермаркетів побутової техніки «Домотехніка». Розміщений магазин у торговому центрі «Велес» по вулиці Вовчинецькій, на другому поверсі. Кількість працюючих на початку створення становила 60чоловік,на даний момент,після скорочення залишилось 19чоловік.Підприємство займає площу 1894 кв.м., включно з офісними та складськими приміщеннями.

ПП «Домотехніка» відноситься до формату роздрібного торговця, який реалізує побутову техніку. Спеціалізований супермаркет торгує переважно технікою високого та середнього класу, бюджетна техніка також є в наявності,але в невеликій кількості. Асортимент магазину налічує близько 10тисяч товарів., який включає в себе велику побутову техніку, вбудовану техніку,цифрову техніку, малу побутову техніку, аудіотехніку, комп’ютерну, клімат техніку та супутні товари.

В першому розділі дипломної роботи висвітлюється теоретичний аналіз ролі маркетингу в роздрібній торгівлі,також розкрито сучасні принципи збуту техніки для дому та побуту у роздрібнійї торгівлі та огляд ринку побутової техніки Українита регіону.

В другому розділі даної роботи розкрито аналіз маркетингової діяльності підприємства,аналіз асортименту,цін,конкурентів,комунікативної роботи та swot- аналіз.

В третьому розділі наведено сім пропозицій щодо покращення маркетингової діяльності підприємства та збільшення обсягів продаж.

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ МІСЦЯ І РОЛІ МАРКЕТИНГУ В РОЗДРІБНІЙ ТОРГІВЛІ

1.1 Сучасні підходи в роздрібній торгівлі

Роздрібна торгівля - одна з найважливіших сфер забезпечення населення. При її посередництву здійснюється ринкова угода товарної пропозиції і купівельного попиту. Будучи джерелом надходження грошових коштів, торгівля тим самим формує основи фінансової стабільності держави.

За період ринкових перетворень вона зазнала корінні зміни. У роздрібній торгівлі, як ні в одній іншій галузі господарської системи, сформувалося багате конкурентне середовище. Підприємницька і інвестиційна активність в цій сфері найвища [3,с.22].

Сучасний ринок товарів відрізняється щодо високою насиченістю, товарного дефіциту фактично немає. Бюрократична система розподілу товарів повністю замінена відносинами вільної купівлі-продажу. Динамізм об'ємів і структури реалізації товарів і послуг поступово набуває все більш стійкого характеру.На підприємствах роздрібної торгівлі завершується процес кругообігу засобів, вкладених


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Загальна і спеціалізована документація. Вимоги до її складання та оформлення - Контрольна робота - 59 Стр.
Особливості маркетингу виробничого підприємства» (на матеріалах виробничого підприємства ТзОВ «Аріон»). - Дипломна робота - 91 Стр.
Роль маркетингових досліджень у процесі розробки інформаційного товару (на прикладі відкритого акціонерного товариства «Живиця») - Дипломна робота - 60 Стр.
Міжнародні стандарти в системі конкурентоспроможності туристичних компаній - Магістерська робота - 122 Стр.
Пошук резервів підвищення ефективності транспортного обслуговування виробництва на базі ТзОВ “Перспектива” - Дипломна робота - 106 Стр.
Особливості маркетингу виробничого підприємства» (на матеріалах виробничого підприємства ТзОВ «Аріон»). - Дипломна робота - 91 Стр.
Мотивація і її роль в підвищенні соціальної і творчої активності персоналу підприємства - Курсова робота - 45 Стр.