У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





В С Т У П

 

Пошук резервів підвищення ефективності транспортного обслуговування виробництва на базі ТзОВ “Перспектива”

Дипломна робота

Вступ

В Україні в умовах ринкової економіки основна увага приділяється розвитку підприємства, незалежно від його підпорядкування і форм власності, оскільки саме на цьому рівні створюються матеріальні блага, надаються окремі послуги.

В умовах загострення конкурентної боротьби на ринку України перед підприємствами постають такі основні завдання: збільшення обсягів виробництва і підвищення його ефективності. У досягненні цієї мети значну увагу потрібно приділити транспортному обслуговуванню. Адже ефективне функціонування транспортної системи забезпечить своєчасну доставку сировини для проходження виробничого процесу та доставку продукції підприємства до пунктів призначення.

Зважаючи на важливу роль організації транспортного обслуговування у підвищенні ефективності та якості роботи підприємства, зосереджена увага на цих питаннях.

Об”єктом дослідження є ТзОВ „Перспектива ”.

Предметом дослідження є організація транспортного обслуговування виробництва підприємства.

Метою даної дипломної роботи є всебічне вивчення ефективності транспортного обслуговування, аналіз впливу персоналу транспортного цеху, використання робочого часу, організації виробництва та праці на ефективність транспортного обслуговування, виявлення можливих резервів підвищення ефективності транспортного обслуговування підприємства, а також розробка заходів, впровадження яких привели б до підвищення ефективності транспортного обслуговування підприємства.

За період дослідження взято 2004-2008 рр.

1. Загальна характеристика Приватного підприємства „Перспектива ”

Характеристика умов проведення робіт (діяльності) ТзОВ „ Перспектива ”

 

Приватне підприємство «Перспектива» розташоване в м.Тлумач Івано-Франківської області. Засновано в червні 1990 року. Підприємство діє на основі Статуту з правом юридичної особи є підприємством, що грунтує свою діяльність на основі приватної форми власності з правом найму робочої сили. Діяльність підприємства регулюється законом України "Про власність", Цивільним Кодексом України та Господарським Кодексом України, а також іншими актами законодавства, що регулюють діяльність підприємств. Підприємство є юридичною особою, володіє відособленим майном, має самостійний баланс, свій розрахунковий і валютний рахунок у банку, емблему та круглу печатку, штампи з повним своїм найменуванням.

На початковій стадії розвитку підприємства основною метою була первинна переробка деревини, тобто виготовлення чорнового напівфабрикату. В кінці 2002 року в зв”язку з зміною ринку попиту підприємство переходить на нову стадію переробки деревини - виготовлення готової продукції. Серцем даного виробництва являється котельно-сушильний комплекс. Котельно-сушильний комплекс – це система водоногрівних котлів (на даному підприємстві одного спареного), декількох сушильних камер, пропарочного котла та пропарочної камери.

Майно підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди, а також інші цінності , вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства. Джерелами формування майна підприємства є грошові та матеріальні внески засновника; доходи одержані від реалізації продукції, послуг, інших видів господарської діяльності; доходи від цінних паперів; майно придбане в інших суб”єктів господарювання, організацій.

Підприємство приймає участь в діяльності міжнародних виставок, ярмарок та інших форм співробітництва.

Основним напрямком діяльності підприємства є:

виробництво та реалізація продукції;

виготовлення готової продукції і поступове зменшення продажу напівфабрикату;

Виконання та заключення договорів з різними деревообробними підприємствами та магазинами про поставку матеріалів, а також про закупівлю сировини у держлісгоспівта інших підприємств , які займаються лісозаготівлею.

зовнішньоекономічна діяльність;

До готової продукції належать:

Заготовка для паркету суха ,

Паркет;

Плінтус;

Вагонка(дуб,бук,ясень,смерека);

Обналічка;

Дошка для підлоги ( зрощена,виготовліється під розмір кімнати)

Євровікна з склопакетами і поворотно-обертовою форнітурою,

Євродвері з масиву,

Щит меблевий

Основним ринком збуту на напівфабрикат, – це фриза букова, дошка, брус та опалубка хвойна, являється Німеччина, Венгрія, Швеція, Польща. Готову продукцію підприємство реалізує в основному на вітчизняному ринку.

Планування виробництва продукції на ТзОВ”Перспектива” починається з розробки річного плану з розподілом по кварталах на основі заявок споживачів і уточнюються під погоджені договори. При розробці квартальних планів з помісячним розподілом уточняється платоспроможності споживачів і наявність грошових коштів по попередній оплаті для фінансування необхідних матеріальних ресурсів. Матеріальне забезпечення розраховується під квартальні плани з помісячним розподілом.

Структура виготовленої в 2008 році продукції і її питома вага в загальному обсязі товарної продукції в фактично діючих цінах наступна:

Таблиця 1.1. - Структуру виготовленої продукції в 2008 році.

Номенклатура | Сума Т,П, в діючих цінах в тис. грн. | В % до загального обсягу Т.П.

Товарна продукція – всього | 3714935,24 | 100

в тому числі

Фриза букова | 2114962 | 56,93

Пиломатеріали хвойні | 366630,8 | 9,87

Паркет | 275327,97 | 7,41

Пагонаж | 212295,92 | 5,71

Брус клеєний | 100234,15 | 2,70

Двері та вікна | 585372,4 | 15,76

інша продукція | 60112 | 1,62 

3714935,24 | 100

Закордон ТзОВ „Перспектива” реалізовує 66,8% всієї товарної продукції і тільки 33,2 % припадає на вітчизняний ринок. Закордон поставляється фриза букова та хвойні пиломатеріали, на вітчизняний ринок : паркет, пагонаж, двері та вікна таін.

Для підвищення якості продукції, її технічного рівня, на підприємстві була розроблена комплексна “Програма підвищення якості продукції на 2007-2008роки”

Програма включала в себе наступні розділи:

Вдосконалення технологічних процесів виготовлення виробів.

Обновлення і вдосконалення технічного рівня виробничого обладнання.

Вдосконалення технічного контролю і випробувань продукції.

Вдосконалення системи якості та стандартизації.

Вдосконалення управління виробництвом.

Вдосконалення системи підготовки кадрів.

Підприємство приймає участь в діяльності міжнародних виставок, ярмарок та інших форм співробітництва.

ТзОВ” Перспектива ” за зайняло перше місце у Всеукраїнському конкурсі на звання „Кращий роботодавець 2008 року” серед підприємств у номінації „Підприємство з чисельністю до 150 осіб”

Техніко-технологічна характеристика виробництва

Виробничий цикл на ТзОВ „Перспектива ” розпочинається у цеху первинної переробки деревини. Деревина „кругляк” за допомогою крабалок 1-3т. поступає у лісопильний цех. Лісопильний цех обладнаний стрічковою рамою на якій проходить розкрій цільної деревини. Потім бруси поступають на циркулярки- для виготовлення дошки, або на торцувальні верстати – для виготовлення заготовок різної


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19