У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Вміст

Вміст

Стор.

Введення 3

1. Аналіз положення справ в галузі 4

2. Істота пропонованого проекту 6

3. Ринки 8

4. Маркетинг 10

5. Виробничий план 15

6. Організаційний план 25

7. Фінансовий план 30

Висновок 34

Список використаної літератури 35

Введення

Представлений бізнес-план - це проект створення піцерії на 45-м кварталі міста Братська, цілями діяльності якої будуть забезпечення населення правого берега якісною і смачною піцою а також іншими продуктами, що реалізовуються в даному закладі, і здобуття прибутку.

Даний проект є перспективним з кількох причин: по-перше, загальна позитивна тенденція зростання доходів населення передбачає те, що люди можуть і хочуть витрачати гроші харчуючись в закладах громадського харчування, таких як кафе і ресторани; по-друге, піцерія, хоча і не дуже звична для жителів нашого міста, в цілому по країні є досить популярним местомом, де можна смачно поїсти і відпочити; і, по-третє, в правобережному окрузі немає подібного кафе, а значить, його створення залучить масу тих, що бажають спробувати знаменитий італійський коржик.

Передбачуваний об'єм інвестицій або первинний капітал складає 3 млн. 200 тис. рублів, 2,6 млн. з яких - власні засоби комерційної організації (її статутний фонд), 600 тис. планується узяти в банці під 14% річних на 3года. Засновниками Товариства з обмеженою відповідальністю «Нова Піца» є ТОВ «Візиту», ТОВ «Фортуна», а також фізичні особи Чупіна І. І., Жівуліна Е. Ст

Прогнозований попит на продукцію може бути виражений в середній кількості відвідувачів в день, при чому найбільша відвідуваність очікується у вихідні і святкові дні, а також в літню пору року. З розрахунку 25 посадочних місць очікується в середньому 93 клієнти щоденні.

1. Аналіз положення справ в галузі

Список найприбутковіших сфер російської економіки за підсумками січня-травня 2004г. очолила галузь торгівлі і громадського харчування. За даними Держкомстату, доля прибуткових підприємств в торгівлі і громадському харчуванні за названий період досягла 66,8%. Торгівля і громадське харчування найрозвиненіші і в той же час найдинамічніші галузі малого бізнесу в Росії. За минулий рік зростання в цих секторах склало приблизно 70 відсотків. Ринки, магазини - на кожному кроці, а покупців не убуває. А виробництво продуктів харчування в країні з кожним роком збільшується колосально.

Наступного року Міністерство економічного розвитку і торгівлі РФ прогнозує максимальні темпи зростання інвестицій у сфері торгівлі, громадського харчування і транспорту. Найбільш високі темпи зростання прогнозуються в Далекосхідному федеральному окрузі - 133,5 відсотка, Південному федеральному окрузі - 121,4 відсотка і Північно-західному федеральному окрузі - 116,5 відсотка.

Аналогічна ситуація і в нашому місті: за повідомленням братських статистиків, зворот роздрібної торгівлі за перше півріччя склав 4725,7 млн. крб. Це означає, що городяни витратили на покупки саме цю суму. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то вона збільшилася на 3,6%. Зріс зворот і громадського харчування на 1,8%, і склав 184 млн. крб. Кількість підприємств громадського харчування складає 235 об'єктів, у тому числі загальнодоступну мережу - 127 із загальним числом посадочних місць - 4182. Приріст склав 9,5%. Зворот громадського харчування за звітний період склав 293,3 млн. рублів, зростання 117,7 % у порівнянних цінах до рівня 2004 роки. Сфера торгівлі і громадського харчування є одній з самих інвестиційний привабливих, так в 2004 році сума інвестицій склала близько 67 млн. рублів.

Для того, щоб зрозуміти, які зміни сталися у сфері громадського харчування, можна привести історичну довідку. Громадське харчування в СРСР частенько було планово збитковим і завжди полягав при організаціях, аби забезпечити живленням персонал. У "совминовской" їдальні, що закривається, прибуток від роботи був за радянською традицією далеко не на перших ролях, слідством чого була різноманітність блюд і низькі ціни. На початку 1960-х років, коли комуністи чітко визначилися з датою початку комунізму в СРСР (1980-і роки) в Програмі КПРС було сказано: «Мережа підприємств громадського харчування буде розширена до повного задоволення потреб населення. Має бути корінним чином покращуване обслуговування споживачів і якість їдалень з тим, аби обіди в їдальнях були смачні і живильні і обходилися сім'ї дешевше, ніж при домашньому приготуванні їжі. Зниження цін на продукцію громадського харчування випереджатиме зниження цін на продовольство в торгівельній мережі. Завдяки всьому цьому громадське харчування протягом 10-15 років зможе зайняти переважаюче місце в порівнянні з живленням в домашніх умовах». Вочевидь, таке ведення справ не могло приносити прибутку, та і держава тоді була інше. Зараз в ринкових умовах не можна бути бездумно марнотратним, прагнучи нагодувати всіх, конкуренція диктує свої правила, і ціни на продукти громадського харчування формуються виходячи із співвідношення попиту і пропозиції і повинні покривати витрати.

Що стосується відкриття піцерії, то це зараз досить популярний об'єкт інвестицій, що окупається в середньому за 1-3 роки, залежно від регіону і місцерозташування. Піца - це одне з небагатьох блюд, яке має попит, як в скромних закусочних, так і в дорогих ресторанах. Крім того, останніми роками з'явилося багато споживачів, що замовляють піцу додому. Завдяки зростанню популярності піци і високої рентабельності бізнесу (30-75%) кількість піцерій останніми роками помітно збільшилася. У регіонах конкуренція не настільки велика як в Москві, але і потенційні споживачів там менше. За статистикою більше половини всієї піци, виробленої в Росії (включаючи заморожену), сьогодні з'їдають столичні жителі. Проте, збільшення закладів, що пропонують піцу, заметено по всій країні.

2. Істота пропонованого проекту

Піцерія повинна відповідати нормам СЕС для підприємств по виготовленню хлібобулочних виробів, тому для того,


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7