У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Реферат на тему:

Індивідуальне науково-дослідне завдання

з дисципліни “Бізнес-комунікації”

на тему:

Використання візитних карток як засіб ефективної формальної комунікації

Зміст

Вступ………………………………………………………………………………….3

Візитна картка як передумова ефективної ділової комунікації…………....5

Різновиди візитних карток…………………………………………………...8

Рекомендації щодо оформлення візиток…………………………………...11

Етикет обміну візитками…………………………………………………....14

5. Значення візиток для різних видів діяльності……………………………...18

6. Зображення та загальний опис візитних карток…………………………….23

Висновок…………………………………………………………………………....27

Список використаної літератури………………………………………………….29

Вступ

Візитна картка — це картка для вручення під час знайомства чи візиту. У світі ділових відносин цій маленькій картці приділяється важлива роль — посередника при знайомстві й представленні. Візитка є важливим елементом престижу, значно полегшує налагодження контактів, сприяє спілкуванню людей, заощаджує час. Крім того, вона довго зберігається й допомагає швидко відновити в пам’яті інформацію про людину.

Мета дослідження – визначення поняття візитної картки та особливості її використання. Об’єкт дослідження – вигляд і рекомендації до створення візиток. Предметом виступає візитна картка як засіб ефективної формальної комунікації. Актуальність даного дослідження полягає у широкому використанні візитної картки як передумови успіху кожної фірми.

Ділова візитна картка — це один з найважливіших елементів корпоративного стилю організації та засіб досягнення ефективної ділової комунікації, що є на сьогодні однією з актуальних тем у сфері бізнесу. Тому для підтримки гарного іміджу фірми всі її співробітники повинні мати службові візитні картки, виконані в одному стилі. Право вибору зображуваних елементів емблем, торговельних марок, фірмових знаків або логотипів залишається за компанією. Але обов’язковою умовою ефективних візиток є одне: кольори на візитках усіх співробітників повинні бути точно дотримані.

Візитки - важливий елемент протокольних контактів з діловими партнерами. Ними користуються дипломати, бізнесмени, чиновники, діячі культури і мистецтва. У багатьох випадках візитки допомагають діловим людям встановлювати ділові стосунки.

Візитна картка - атрибут бізнесмена. Обов'язковий атрибут першої зустрічі з діловим партнером - обмін візитними картками. В етикеті бізнесу вони відіграють велику роль, особливо в Японії, Китаї, Кореї і в більшості випадків замінюють будь-який документ. Бізнесмену рекомендується завжди мати при собі не менше десяти своїх візитних карток.

У всьому світі візитки мають більш ширше використання, ніж у нас - їх надсилають як привітання, для висловлення співчуття, вдячності, при запрошенні на ділову зустріч чи офіційний прийом тощо. Для нас є традиційним використання візиток лише для представлення та налагодження ділових контактів.

Візитними картками не тільки обмінюються, але й надсилають їх після ділового візиту або як супровід до подарунків, книг тощо. Візитна картка передає особисту культуру людини, прокладає міст у взаєминах з діловими партнерами, а це значною мірою сприяє розвитку бізнесу.

1. Візитна картка як передумова ефективної ділової комунікації

Обов’язковий атрибут будь-якого знайомства, а особливо ділового — це візитна картка. Здавалося б дрібниця, але саме після обміну такими картками, за неписаними правилами міжнародного бізнес-етикету, прийнято починати ділову зустріч чи бесіду.

Ринкові перетворення в Україні змінюють свідомість вітчизняного товаровиробника та споживача. Зростає пропозиція кількості й асортименту продукції, збільшуються можливості її вибору, посилюється конкурентна боротьба за покупця. В цих умовах перспективу має той, хто втілює в життя ефективну маркетингову стратегію. Один з основних маркетингових інструментів будь якої сучасної компанії – фірмовий стиль. Один з елементів фірмового стилю – візитки. Ці маленькі клаптики паперу, які досить недавно увійшли у наше життя, можуть дуже багато сказати про їх власників. І як мінімум, засвідчити наявність чи відсутність хорошого смаку. Перші візитні картки з'явились у Франції в часи правління Людовика XIV. Візитна картка мала велике значення і представляла свого господаря у всій величі, по візитці можна було сказати, до якого прошарку суспільства відноситься людина, яке положення має. В Росії візитівки з'явились при Катерині ІІ, їхньою особливістю були гравійовані орнаменти, дивакуваті герби власників - все це спадщина Франції та причуд її придворної спільноти, звідки власне в Росію і прийшла настільки актуальна в наш час візитна картка.

Форма, колір, формат візитної картки повинні були відповідати визначеним правилам. Так, параметри візитки строго відбивали соціальний стан хазяїна. Кожна нова візитка ставала усе більше і розкішнішою від попередньої .

Головна властивість візитки — її показність, що не утратила своєї значущості протягом століть. Вона стала ошатнішою, декоративною, „промовистою“, іноді навіть занадто “балакучою”. Візитка стала привілеєм дизайнерів: незвичайні прийоми, дорогий друк, об’ємне тиснення тощо.

Візитка - це рекламний щит людини, перший крок до формування позитивної репутації фірми. Основним правилом для власника візитки має стати істина: якісна візитка - це такий же елемент іміджу, як і свіжа сорочка, автомобіль кольору мокрого асфальту чи євро-офіс у центрі міста. Уявіть собі впливову серйозну людину на діловій зустрічі в домашніх тапочках! Саме так дивно виглядатиме поважна людина без добротної візитки.

Як варто вручати свою візитку? Не сидячи, а стоячи, виразно вимовляючи при цьому своє ім’я і прізвище. Першим простягає картку візитер. Спочатку візьміть її правою рукою, згодом – обома руками. Старші (за віком і становищем) першими дають візитки молодшим, жінки першими відрекомендовуються чоловікам, господарі першими пропонують свої картки гостям. Якщо ви маєте справу з іноземцем, то краще при передачі своєї візитки виразно вголос прочитати своє ім’я, посаду. Погано оформлена візитна картка є ознакою поганих манер, тому варто замовляти розробку концепції і дизайну в професійних дизайнерів. Що окупиться згодом, адже від її вигляду залежать ваші ділові відносини з партнером, а відповідно і ваша кар’єра[2, с.145].

У наш час візитки стали досить популярним і поширеним атрибутом бізнес-етикету у світі. Але крім офіційних візитних


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7