У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ДИПЛОМНИЙ ПРОЕКТ

ДИПЛОМНИЙ ПРОЕКТ

на ТзОВ «Асат»

АНОТАЦІЯ

В дипломній роботі розглянуто основні аспекти маркетингу підприємства ТзОВ «Асат», яке реалізовує оптом та вроздріб продукцію для виробництва м'яких меблів.

Робота містить дослідження теоретичних матеріалів маркетингу на підприємствах України. Розкрито становлення та розвиток маркетингу на теренах України. Проведено аналіз практичної діяльності підприємства. На підставі проаналізованих даних сформовано пропозиції щодо удосконалення маркетингової діяльності досліджуваного підприємства.

Робота складається з трьох розділів.

АННОТАЦИЯ

В дипломной работе рассмотрены основные аспекты маркетинга предприятия ООО «Асат», которое реализовывает оптом и вразнобой продукцию для производства мягкой мебели.

Работа содержит исследование теоретических материалов маркетинга на предприятиях Украины. Раскрыто становление и развитие маркетинга на поприщах Украины. Проведен анализ практической деятельности предприятия. На основании проанализированных данных сформированы предложения относительно усовершенствования маркетинговой деятельности исследуемого предприятия.

Работа состоит из трех разделов.

ЗМІСТ

ВСТУП………………………………………………………………………… 6

РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ

ВИКОРИСТАННЯ МАРКЕТИНГУ НА ПІДПРИЄМСТВІ

1.1 Розвиток маркетингу в Україні…………………………………………8

1.2 Маркетинг на підприємствах України………………………………. 18

1.3 Огляд ринку матеріалів для виробництва м'яких меблів в

Україні ………………………………………………………………..……… 22

РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ СИСТЕМИ МАРКЕТИНГУ НА ПІДПРИЄМСТВІ

2.1 Маркетингове середовище підприємства………………………..…….30

2.2 Аналіз маркетингової товарної та цінової політики підприємства...47

2.3 Збутова та комунікаційна політика підприємства…………................54

РОЗДІЛ 3 РЕКОМЕНДАЦІЇ, СПРЯМОВАНІ НА ПОКРАЩЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

3.1 Основні шляхи вдосконалення маркетингової

товарної та маркетингової цінової політики……………………………….59

3.2 Напрями покращення маркетингової комунікаційної та збутової політики підприємства ………………………………………..…………….. 67

ВИСНОВОК…………………………………………………………………… 75

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ...………...………………… 78

ДОДАТКИ

ВСТУП

У повсякденному житті сучасній людині не обійтися без багатьох речей. На особливому місці знаходяться меблі. Вони постійно нас оточують знаходимося ми в дома чи на роботі. Певне відношення споживачів до м’ягких меблів.

Попит на м'які меблі - один із найстійкіший. До того ж, намітилася тенденція їх придбання не тільки замість фізично застарілих, але і на зміну «морально» застарілих м'яких меблів. Таким чином, можна говорити про моду на визначені моделі і тенденції в сегменті м'яких меблів. Існуючий асортимент м'яких меблів дає можливість споживачам вибрати в усіх цінових сегментах різні механізми трансформації й оббивки.

Ринок м’яких меблів —  доволі динамічний з огляду на свою обов’язковість та поступовий ріст платоспроможності споживачів. Відповідно динамічний ринок породжує і потребу у задоволенні пропозиції яка з часом зростає. Тому виробників м’яких меблів з’являється дедалі більше.

Відповідно у такому конкурентному середовищі підприємству необхідно ефективно збувати продукцію. Останнім часом менеджмент приватних підприємців зосередив свої ресурси щодо збуту продукції на маркетингових технологіях, як ефективних засобах стимулювання збуту.

Маркетинг - явище складне, багатопланове і динамічне. Цим пояснюється неможливість в одному універсальному визначенні дати повну, адекватну його суті, принципам і функціям характеристику маркетингу.

Маркетинг передбачає широке використан-ня найвигідніших ринкових можливостей. Він залежить від вироб-ництва і забезпечує випуск виробниками лише тих товарів - які мо-жуть бути реалізовані.

Виникнення і розвиток маркетингу як теорії та підприємницької практики зумовлені розвитком економічних відносин між суб’єктами господарської діяльності і зростанням продуктивності праці, яке стало наслідком науково-технічного прогресу, широкого застосування машин та обладнання, спеціалізації розподілу праці. Все це спричинило різке зростання кількості товарів, перенасичення ринку, виникнення проблем із збутом продукції.

Значна частка маркетингових технологій належить комунікативним засобам, а особливо рекламі. Для приватних підприємців реклама будівельних матеріалів стала не тільки безпосереднім комунікативним зв’язком з потенційним споживачем, типовим повідомленням про продукцію яка пропонується, але в її основу покладено донести до споживачів інформацію про можливість придбати дану продукцію на найвигідніших в регіоні умовах.

Метою представленої дипломної роботи є дослідження проблематики становлення та використання маркетингу підприємствами середнього бізнесу на Україні Зокрема у даній роботі досліджується підприємство, яке працює на ринку реалізації мебленаповнювачів, механізмів трансформації та меблевих тканин.

Об’єктом дослідження виступає ТзОВ «Асат». Що представляє українських та закордонних виробників продукції для виробництва м’яких меблів на теренах Івано-Франківської області.

У роботі розглядалися наступні аспекти :

- вивчення становлення маркетингу у світі та Україні;

- дослідження ринку на якому працює ТзОВ «Асат»;

- дослідження маркетингового середовища діяльності підприємства;

- формування переліку пропозицій щодо покращення діяльності підприємства використовуючи маркетингові заходи.

Матеріал дослідження представлений у трьох розділах роботи, які мають на меті розкрити усі аспекти досліджуваної проблеми. Та охарактеризувати її з аспектів основ теорії, проведеного практичного дослідження та виклад рекомендаційного матеріалу удосконалення діяльності підприємства.

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ МАРКЕТИНГУ НА ПІДПРИЄМСТВІ

1.1 Розвиток маркетингу в Україні

Виникнення і розвиток маркетингу як теорії та підприємницької практики зумовлені розвитком економічних відносин між суб’єктами господарської діяльності і зростанням продуктивності праці, яке стало наслідком науково-технічного прогресу, широкого застосування машин та обладнання, спеціалізації розподілу праці. Все це спричинило різке зростання кількості товарів, перенасичення ринку, виникнення проблем із збутом продукції. Як наслідок цього – нераціональне використання ресурсів підприємства, погіршення фінансових показників діяльності фірм, зменшення грошових надходжень, а іноді й банкрутство підприємства, що призводить не лише до негативних економічних наслідків, а й до виникнення соціальних проблем, як, наприклад, безробіття. [3, 18]

У кінці 20-х – на початку 30-х років ХХ ст. велика депресія, яка охопила світову економіку, стала каталізатором процесу формування маркетингу і прискорила прийняття його на озброєння на підприємствах. Одна з причин виникнення депресії 30-х рр. ХХ ст. – це збої у плануванні. В ринковій економіці маркетинг – це планування на мікрорівні.

Елементи практичної маркетингової діяльності появилися наприкінці ХІХ ст. Маркетинг як ринкова теорія у своїх перших проявах бере початки в 1902 році, коли в провідних університетах США (Гарвардський, Пітсбурзький, Пенсільванський) започатковано курс лекцій з проблем раціональної організації товароруху.

З 1911 року провідні компанії, такі як “Кертіс паблішинг Ко”, започаткували служби маркетингу.

“Стихійним маркетологом” прозвано Томаса


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18