У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти України

Контрольна робота

з предмету:

«Міжнародний маркетинг»

План

Вступ

І. Зв'язок стану інформації з якістю рішення та критерії визначення якості маркетингової інформації.

ІІ. Розвиток компанії Nokia.

Вступ

Офіційне представництво Nokia в Україні відкрилося 8 червня 2000 року. Відкриття представництва зміцнює позиції компанії в цьому регіоні і свідчить про довгострокові плани розвитку й просування фірмових продуктів і рішень в галузі телекомунікаційних технологій на українському ринку. Мережу NMT-450 було введено в експлуатацію українським оператором мобільного зв'язку (UMC) ще 1993 року. Відтоді Nokia дістала в Україні значного поширення й визнання як провідний виробник мобільних телефонів та мережного обладнання. На сьогодні Nokia Mobile Phones посідає провідні позиції на ринку поставок мобільних телефонів для всіх стандартів мобільного зв'язку, підтримуваних в Україні. Не менш успішним напрямом діяльності компанії є постачання обладнання для мобільних, фіксованих та IP-мереж, а також мультимедійних терміналів.

Nokia — світовий лідер в галузі мобільних комунікацій. Спираючись на багатий досвід, інноваційні технології і безпечні рішення, компанія стала провідним постачальником в галузі мобільних, фіксованих широкосмугових і IP-мереж.

Nokia впевнено очолює процес удосконалення мобільних технологій, представляючи на всіх сегментах ринку різноманітну лінійку своїх продуктів, що підтримують сучасні протоколи стільникового зв'язку. Функціональність телефонів Nokia розвивається від голосових функцій до функцій мультимедіа, роботи із зображеннями, розваг і бізнес-додатків. Створюються нові ринки, відкриваються насправді безмежні можливості.

Фахівці компанії впевнені, що розвиток комунікацій у сучасних умовах неможливий без подальшого вдосконалювання мобільності і доступності зв'язку. Отже, зусилля Nokia постійно спрямовані на поліпшення повсякденного життя людей.

Сьогодні Nokia представила Nokia Content Discoverer - встановлюване на пристрій портальне рішення, що є складовою частиною мільйонів пристроїв Nokia на платформі S60 і Series 40, які є доступними на ринках усього світу, у якості базової технічної платформи для розширених можливостей виявлення та завантаження високоякісного глобального та локалізованого мобільного контенту та програм. Nokia Content Discoverer надає мобільним абонентам простий доступ до завантажуваного контенту через певні «гіпермаркети», якими керують оператори мобільних мереж, провідні агрегатори контенту та постачальники фірмового контенту

- світовий лідер в області мобільних комунікацій, рушійна сила й опора всієї мобільної індустрії. Nokіa забезпечує зв'язок між людьми і передачу необхідної інформації за допомогою простих у використанні та інноваційних продуктів, таких як мобільні телефони, а також рішень для роботи із зображеннями, іграми, мультимедіа для операторів мобільних мереж і організацій. Nokіa надає устаткування, рішення та послуги мережевим операторам і корпораціям.

І. Зв'язок стану інформації з якістю рішення та критерії визначення якості маркетингової інформації.

Маркетингова інформація – це система процедур, методів і технологій, що забезпечують регулярний , планомірний збір, аналіз, розповсюдження і збереження інформації для підготовки та прийняття міжнародних маркетингових рішень.

Розвинута маркетингова інформаційна система містить такі елементи:

інформацію щодо внутрішніх можливостей фірми для ефективного їх використання при формуванні міжнародних маркетингових програм та обгрунтування міжнародних маркетингових планів (внутрішня інформація);

інформацію про розвиток цільового, регіонального і глобального бізнес – середовищ для розробки стратегічних та оперативних рішень щодо маркетингової діяльності фірми на забіжних ринках;

інформацію про результати міжнародних маркетингових досліджень, що проводились з метою отримання додаткових даних, необхідних для прийняття рішень з міжнародного маркетингу;

інформацію щодо результатів та ефективності міжнародних маркетингових операціях фірми або її підрозділів;

систему збору, збереження та обробки маркетингової інформації (використання сучасних інформаційних технологій збору, збереження, аналізу даних, а також прогнозування та моделювання розвитку ринку з метою прийняття міжнародних маркетингових рішень).

Система маркетингової інформації.

Систематизовані за певними ознаками внутрішні дані маркетингового, фінансового, виробничого характеру та інформація про стан і тенденції розвитку зовнішнього середовища, які використовуються для подальшого аналізу та прийняття рішень з міжнародного маркетингу, складають систему маркетингової інформації:

Внутрішня інформація

ресурсна;

результуюча;

аналітична;

Зовнішня інформація

дані моніторингу бізнес – середовища;

результати маркетингових досліджень;

дані, отриманні шляхом промислового шпіонажу;

Аудит маркетингу.

 

Інформацію, що використовують у міжнародному маркетингу можна поділити на декілька груп:

а) інформація про ринки і ринкову конюктуру;

б) інформацію про методи і форми міжнародної торгівлі;

в) інформація про власне підприємство (цілі і потенціали).

II. Розвиток компанії Nokia.

Розглядаються основні напрямки та особливості розвитку побудови системи глобальної логістики транснаціональної корпорації на прикладі компанії Nokia (Фінляндія). Фінська компанія Nokia – найбільша в сфері телекомунікації ЄС та світу. Практично з нічого за останні 20 років вона стрімко перетворилася в глобальну корпорацію з найшвидшими темпами зростання на ринку мобільного зв’язку та глобальних мереж. Nokia – піонер у виробництві мобільних телефонів та нині найбільший їх світовий виробник. Колись невелика фірма з виробництва целюлозно-паперової продукції, Nokia сьогодні – компанія, яка займає десяте місце в списку найбільших ТНК світу з показником капіталізації понад 200 млрд. $. Компанія має філії в 50 країнах світу (в тому числі в в Україні), 10 заводів на трьох континентах (в тому числі в США, Бразилії, Мексиці, Китаю, Німеччині, Фінляндії, Угорщині та ін.), центри досліджень та розвитку в 14 країнах на чотирьох континентах, а також загальну кількість зайнятих понад 60 тис. чол. Мобільні телефони Nokia продаються в 130 країнах світу, включаючи Україну, а кількість користувачів телекомунікаційних мереж Nokia за 10 останніх років зросла в 10 разів і нині перевищує 1 млн. Компанія тісно та плідно співпрацює з іншими світовими фірмами – лідерами телекомунікаційної сфери (Ericsson, IBM, Intel, Toshiba), результатом чого стала поява такої новітньої функції «мобільників», як WAP (Wireless Application Protocol), що перетворило телефон в мобільний інформаційний термінал, з’єднаний з Інтернет. Специфікація цієї технології отримала кодову назву «Bluetooth».

По-різному оцінюється роль


Сторінки: 1 2 3 4 5 6