У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Бізнес-план
12



Зміст

Зміст

Резюме………………………………………………………………. ………3 Характеристика підприємницької діяльності………………………………4 Опис послуги…………………………………………………………………5 Аналіз ринку………………………………………………………………….7 План маркетингу……………………………………………………………..8 Оцінка конкуренції…………………………………………………………..9 Організаційний план…………………………………………………………9 Виробничий план…………………………………………………………….10 Фінансовий план…………………………………………………………..…11

Додаток…………………………………………………………………………..13

1 РЕЗЮМЕ

Мета проекту: Встановлення та продаж з кавового апарата якісних та за помірними цінами гарячих напоїв, для задоволення потреб споживачів і отримання прибутку.

Завдання проекту: придбання за власні кошти торгівельного апарата МК-04 Americano і встановлення його в Івано-Франківському фінансово-комерційному кооперативному коледжі імені С.Граната.

Продукт: Роздрібно-торгівельна діяльність.

Організаційно-правова форма: приватний підприємець.

Потреба бізнесу у персоналі: обслуговування торговельного апарата здійснюватиме сам підприємець без найму працівників.

Укладені попередні угоди: Івано-Франківський фінансово-комерційний кооперативний коледж імені С.Граната, який знаходитися на вул.С.Бандери,79.

Цільовий ринок бізнесу: послуги по продажу гарячих кавових напоїв з кавового апарату відбуватиметься в навчальних закладах, офісних будівлях, місцях масового скупчення людей в Івано-Франківську.

Конкурентні переваги: висока якість послуги, гнучка цінова політика, сервісне обслуговування найвищого рівня.

Вартість проекту: 18598 грн. (власні кошти).

Термін окупності: 1 рік і 26 днів.

Ренбабельність бізнесу: 73,66%.

2 Характеристика підприємницької діяльності

В грудні 2008 року я планую зареєструватись як приватний підприємець на єдиному податку і займатись роздрібною торгівлею з торгівельного кавового апарата. Торгівля буде здійснюватися в навчальних закладах, бізнесових установах, місцях скупчення людей.

В перші 12 місяців планується придбати один торгівельний апарат, який буде розміщено в Івано-Франківському фінансово-комерційному кооперативному коледжі імені С.Граната, який знаходитися на вул.С.Бандери,79.

Торгівля буде здійснюватися через торговий кавовий апарат МК-04 Americano, який має такі технічні характеристики:

призначений для приготування та продажу кави Americano та інших гарячих напоїв; кава Americano готується з натуральних кавових зерен; апарат може приготувати до 10 напоїв; кількість стаканчиків –500шт.; 4 каністри для сипучих продуктів ємністю по 3 кг; 1 каністра для кавових зерен ємністю 3кг; автоматичний режим в “сплячий режим”; потужність 0,05-1кВт; Вага 115 кг; Розміри – 62 x 50 x 183 см.

Даний апарат призначений для забезпечення людей якісними і недорогими гарячими напоями, та створення всіх зручностей для споживання даної послуги. Це буде досягатися помірними цінами, хорошим смаком та відмінною якістю напоїв. Саме ці характеристики позиціонують нашу послугу серед подібних їй послуг інших підприємців-конкурентів.

3 Опис послуги

“Коли вони познайомились, Йому було 14, а Їй - хтозна, у дівчат про вік питати не прийнято. Він щоранку перед школою заходив до кав'ярні, де з друзями любив обговорювати філософію Ніцше, "Apocalipse now", та інші цікаві теми.
Там вони і зустрілись. Після кількох зустрічей Він зрозумів,що це кохання. Почуття було взаємним, тому й не дивно,що Вона поїхала з ним на навчання.
Вона не була ні вибагливою,ні вимогливою (щоправда тільки до Нього, не до себе) - просто ідеал. Вона вміла підбадьорити, вміла приспати. Вона подобалась його друзям, але вони часто не розуміли тої шаленої пристрасті.
А Він не міг пояснити словами, посто це була Вона – кава”.

***

Дотик, запах, смак...
Кава - співзвуччя
Моїх відчуттів.

***

Ми вже не можемо уявити свого життя без кави і кавових автоматів, напій з цих торгових автоматів стає все більш популярним серед широких верств населення. Торгівля з таких автоматів стала вже дуже поширеною в цілому світі, Україні і звичайно Івано-Франківську.

Як вже стало зрозуміло я маю намір зайнятись підприємницькою діяльністю, яка буде пов’язана з роздрібною торгівлею з апаратів. На перший час я планую вести торгівлю з кавового апарату в навчальних закладах. Саме в таких установах перебуває той сегмент ринку, в якого дана продукція – кавові напитки, користується найбільшою популярністю.

А саме я планую вести торгівлю в навчальних закладах з такого кавового апарата, як МК-04 Americano. Детальніше про сам апарат і напої, які він готує.

Кавовий апарат МК-04

Апарат призначений для приготування і продажу кави "Амерікано" і ін. гарячих напоїв, приготованих шляхом змішування інгредієнтів з водою, розлитих в стаканчик, який автоматично видається машиною. Кава "Амерікано" в даному апараті готується шляхом подрібнення кавових зерен електромеханічною кавомолкою, дозування подрібненої порції в прес і надходженням пари високої температури з бойлера високого тиску через очисну таблетку у пресі. Також є автоматичний механізм видачі паличок для розмішування цукру.

МК-04

4 Аналіз ринку

Основними споживачами продукції з даного апарату будуть студенти і учні навчальних закладів, так як в перші роки своєї підприємницької діяльності я планую розміщувати дані кавові апарати саме в навчальних закладах. Адже саме серед підлітків дані напої користуються найбільшим попитом. В перспективі я планую розміщати такі авпарати і в інших установах: банках, офісах, закладах громадського харчування, у місцях скупчення людей (вокзали, запинки громадського транспорту) та ін. Першим місцем встановлення торгівельного апарата буде Івано-Франківський фінансово-комерційний кооперативний коледж імені С.Граната, який знаходитися на вул.С.Бандери,79. Споживачами продукції з кавомата будуть студенти і викладачі цього навчального закладу. Враховуючи те, що в навчальних закладах є канікули в літній і зимовий період, спостерігатиметься де-який спад у споживанні напоїв з апарата. На літній період планую переносити і розміщати кавомат в будівлях з офісними установами.

Функціонування діяльності по наданню цих послуг планується з грудня 2008 року. В результаті 12 місячної діяльності планується отримати прибуток з одного апарата в розмірі від 18120 грн до 54360 грн.(див додаток до бізнес плану), в залежності від кількості випитих напоїв з автомата.

Помісячні доходи від кавомата викладені в додатку до бізнес-плана.

5 План маркетингу

Метою моєї підприємницької діяльності є надати доступ до купівлі та споживання якісних, смачних за помірними цінами (нижчими ніж в інших тогових автоматах) кавових напоїв, не виходячи з закладу, в якому споживач навчається чи працює. Основними маркетинговими заходами по підвищенню споживання продукції


Сторінки: 1 2