У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





5

Реферат на тему

Комунікативна політика підприємства

1.Концепції реклами

(місце рекламних заходів у комерційній діяльності підприємства)

Будь-яке підприємство чи фірма , що працююь у сучасному бізнесі для успішного розв'язання багатьох проблем (особливе місце серед яких посідає збут продукції ) вимушені використовувати ті чи інші рекламні заходи. Їх ефективність залежить передусім від двох суттєвих факторів , а саме:

а) суми вкладених підприємством коштів у рекламу (практично прямопропорційно)

б) рівня компетентності виконавців рекламних заходів

Слід відмітити , що сьогодні видів та способів реклами , а також масштаби рекламних кампаній є практично необмеженими (зараз вже є чимало професіоналів, які роблять свій бізнес на рекламі - допомагають рекламодавцям ефективно розміщати рекламні повідомлення).

Необхідність же проведення рекламних кампаній зумовлена ще й тим , що реклама сама по собі призначена донести до покупців певні повідомлення (ціни, знижки , умови роботи, новий товар тощо) які в умовах сучасного ринку піприємствам доводиться здійснювати все частіше.

.Все , що робиться в рекламі повинно бути єдиним в свому роді.Не можна без кінця давати одне і те ж рекламне оголошення з року в рік підходити з одними і тими ж прийомами переконання до покупців.

Тому в світі вже давно приийно виділяти певну конкретну частку своїх доходів саме на рекламу (відповідним службам необхідно лише розробити програму рекламних заходів та вкластись у передбачеий компаніями для цього бюджет).Оскільки на покупців "насідаюь" всі кому не лінь , то для реального донесення інформації до покупців , потрібно подолати весь цей "шум" , іншими словами голосніше кричати (витрачати більше грошей), або бути більш привабливим (витонченіше налагоджувати контакти), або ж розумнішим (винаходити нові способи дії на канали розповсюдження інформації). Ось по цій причині у багатьох галузях на рекламні заходи витрачаюься значні кошти.

Середньосвітові співвідношення рекламних бюджетів

до обороту компанії у різних галузях

ГАЛУЗЬ | ДОЛЯ РЕКЛАМНОГО БЮДЖЕТУ ВІД ОБОРОТУ , %

Автомобільна промисловість | 4,5

Сигарети | 3,9

Комп'ютерне та офісне обладнання | 1,6

Комунікаційне обладнання | 1,3

Алкогольні напої | 4,3

Авіакомпанії | 1,2

Безалкогольні напої | 7,4

Книговидання | 8,5

Телебаченя | 1,3

Фармацевтика | 2,6

Харчова промисловість | 4,0

Деревообробна промисловість | 6,9

Отже в середньому цей показник лежить в межах 3 %

Що ж стосується алкогольних напоїв , то відрахування на рекламу тут в межах дещо більших - 4,0…4,5 % річного обороту підприємства.

2.Елементи форм для реклами реклами

1.

Друкована реклама

(реклама в газетах , журналах , випуск рекламної продукції)

На цей вид реклами , як правило , виділяється найбільше бюджетних коштів ніж на будь-який інший вид реклами ( виключенням є лише національні та міжнародні марки , що рекламуюься в основному через телебачення )

Рекламні кампанії найкраще розпочинати якраз з спеціалізова- них журналів та інформаційних видань , яких сьогодні видаєься велика кількість (призначені вони як для професіоналів , так і для торгових посередників ) а також з різноманвтних газет ( читачі яких і є нашою цільовою аудиторією )

Тут слід відмітити , що мистецтво створення друкованої рекла- ми одне з основних для спеціалістів з маркетингу . Статистика говорить , що реклама не обов'язково повинна бути кольоровою , чи дуже великою (хоча , безумовно , це теж має значення). Для того щоб реклама була дієвою , вона повинна бути… розумною. Причому щоб на неї звертали увагу ВСІ БЕЗ ВИНЯТКУ.

Хорший ефект могла б дати реклама в обласних газетах-оголошен- нях ( подібних нашому "Анонс-контракту" ) тих регіонів , де ми продаємо чи плануємо продавати свою продукцію.

Іншим способом друкованої реклами є випуск рекламних проспектів. І хоча вони не переслідують ніяких маркетингових цілей , зате вони створюють првабливий імідж підприємству , інформують покупців про продукцію ( сюди , до речі ,можна також включити інформацію наприклад про знижки на продукцію , приваливі форми співробітництва , тощо ) Подібні проспекти можна було б поширювати серед наших "найбільших" клієнтів , а також на спеціалізованих виставках у горілчаній промисловості.

2.

Реклама в засобах масової інформації

(радіо та телебачення)

Особливістю цього виду реклами є те , що радіо і телебачення це ті види засобів масової інформації , які отримуюь за рекламу величезні гроші , саме цей вид реклами є одним з найефективніших. Поряд з тим створення ефективного рекламного радіоповідомлення чи телевізійного кліпа пов'язане з масою труднощів ( тому тут , як правило , використову ються послуги професіоналів у цій справі ) Зате вдалий сюже , який запам'ятовується швидко окупить ті зусилля і кошти , затрачені на його створення.

Тут також аналогічно друкованій рекламі , залежно від цільової аудиторії та регіону , можна використовувати різні джерела .

3.

Зовнішня реклама

(дошки оголошень , вивіски і т.д.)

Даний вид реклами переслідує в основному мету створити відповідний імідж підприємству , або ж "просунути" на ринок новий товар. Тобто дешево прорекламувати свою торгову марку , або швидко повідмити споживачів про товар чи послугу ( наприклад про створення своїх магазинів ; умови знижок і т.д.)

Тому така реклама повинна бути не тільки яскравою , але й вражати споживача несподіваністю ідеї , або оригінальністю оформлення (останнім часом широкого застосування набули так зв.Big Board - досл. "велика дошка" , які розташовуюь , як правило , збоку доріг біля міста ,чи всередині нього .

Особливістями тут є те , що вирішальним фактором , від якого залежить ефективність цієї реклами є місцерозташування цих щитів , а також


Сторінки: 1 2