У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1

Курсова робота

Особливості застосування піар-технологій у ЗАТ “Український страховий капітал”

ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………………………… 7

РОЗДІЛ 1 ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ ПАБЛІК РИЛЕЙШИНЗ (ПР)………...…....10

1.1 Сутність і завдання паблік рилейшинз як науки та управлінської діяльності………………………………………………………………………....10

1.2 Механізм взаємодії паблік рилейшнз із засобами масової інформації………………………………………………………………………...14

1.3 Система зв’язків з громадськістю у фінансовій сфері………………..19

РОЗДІЛ 2 ОCОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ПР У ЗАКРИТОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ “УКРАЇНСЬКИЙ СТРАХОВИЙ КАПІТАЛ”………………………………………………………………………..26

2.1 Структура та діяльність ЗАТ “Український страховий капітал”……..26

2.2 Особливості використання інструментів ПР у ЗАТ “Український страховий капітал”………………………………………………………………29

2.3 Шляхи удосконалення застосування піар-технологій у страховій компанії…………………………………………………………………………..33

ВИСНОВКИ……………………………………………………………………...39

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………… 41

ДОДАТКИ………………………………………………………………………..43

ВСТУП

У сучасному світі особливу роль відіграє громадська думка, яка стала важливою складовою нашої дійсності. Управління своїм інформаційним полем є необхідністю для будь-якої організації, що функціонує в суспільстві, що досягло інформаційного ступеня цивілізації. Відкрите суспільство, прозора влада, звіт перед платниками податків – це нові поняття, котрі базуються на громадській думці. Необхідність урахування та цілеспрямованого впливу на громадську думку, формування і просування позитивного образу тієї чи іншої організаційної структури в суспільстві зумовило виникнення спеціальної системи управління інформацією (ПР), паблік рилейшнз, як філософії та технології сучасного менеджменту, важливого інструменту діяльності ПР.

Паблік рилейшнз — це плановані тривалі зусилля, направлені на створення і підтримку доброзичливих відносин і взаєморозуміння між організацією і її громадськістю. Метою паблік рилейшнз вважається встановлення двостороннього спілкування для виявлення загальних уявлень або загальних інтересів і досягнення взаєморозуміння, заснованого на правді, знанні, і повній інформованості.

Існування і функціонування паблік рилейшнз як професіональної діяльності завжди зумовлені законами, традиціями, потребами суспільства, його спроможністю прийняти цю діяльність. Тільки в суспільстві, де особистість користується всією гамою громадянських прав і свобод, де людина сприймається як індивідуальність, на вчинки якої можна вплинути лише шляхом заохочення, переконання, особистого зацікавлення, а не наказу чи підкорення тотальній волі держави або колективу, тільки там і тоді виникає історична потреба в новій атмосфері стосунків між людьми, між державою і громадянами, між організацією і громадськістю, тобто об'єктивна необхідність у розвитку професіонального інституту паблік рилейшнз.

Для адміністративно-командної системи, що довгий час панувала у нашому суспільстві, цікавим був тільки метод прямого впливу на населення. Зараз ситуація помітно змінюється. Сучасна людина все менше піддається маніпулюванню, а роль зворотного зв'язку із громадськістю стає запорукою успішної діяльності кожної організації. Будь-яка серйозна акція як державних, політичних, так і приватних організацій потребує відповідної серйозної інформаційної підготовки. У сучасному суспільстві, коли змінюється характер відносин людини і природи, людини і держави, соціальних інститутів і держави, суб’єкти суспільних відносин шукають нові шляхи побудови ефективних комунікативних зв'язків.

Гостра потреба у фахівцях у сфері ПР, так само як і в інших нових професіях, стали украй необхідними в зв’язку зі збільшенням кількості інформації, необхідністю її контролю, високими вимогами до якості інформації, проголошенням цінностей “прозорої” державної діяльності. Комунікативні технології, спрямовані на вплив на індивідуальну і масову свідомість, вже стали необхідними і затребуваними українськими соціальними суб’єктами.

Сьогодні необхідно управляти тим, що люди думають і відчувають, формувати громадську думку і настрій. Таке управління припускає встановлення і ведення цілеспрямованих комунікацій з різними групами громадськості – з партнерами, з широкою громадськістю, з держструктурами, з фінансовою громадськістю, із зайнятими.

Проблемою визначення поняття ПР займалися такі відомі вчені та державні діячі, як С. Блек, Х. Баркеро Кабреро, П. Харлоу. Вивченням феномену “паблік рилейшнз” в Україні та Росії займалися Г.Почепцов, В.Королько, В.Мойсеєв, І.Альошина, С. Білоус, Ю. Слісаренко, Т. Примак.

Мета дослідження – розробити концепції застосування піар-технологій у ЗАТ “Український страховий капітал”.

Поставлена мета визначила необхідність вирішення наступних завдань:

- охарактеризувати поняття, сутність і завдання паблік рилейшинз як науки та управлінської діяльності ;

- дослідити механізм взаємодії паблік рилейшнз із засобами масової інформації;

- проаналізувати систему зв’язків з громадськістю у фінансовій сфері;

- дослідити структуру та діяльністю ЗАТ “Український страховий капітал”;

- виділити основні особливості використання інструментів ПР у ЗАТ “Український страховий капітал”

- розробити шляхи удосконалення застосування піар-технологій у страховій компанії;

Об’єктом курсової роботи є паблік рилейшинз як засіб впливу на громадську думку.

Предметом курсової роботи є особливості застосування піар-технологій у ЗАТ “Український страховий капітал”

Для більш повного та всестороннього розкриття даної теми у процесі роботи було застосовано такі методи дослідження:

– теоретичні (аналізу та синтезу). Метод аналізу полягав у дослідженні системи зв’язків з громадськістю у фінансовій сфері. Метод синтезу полягав у визначенні сутності і завданні паблік рилейшинз як науки та управлінської діяльності;

– емпіричні (спостереження, вимірювання). Метод спостереження полягав у визначенні особливостей використання інструментів ПР у ЗАТ “Український страховий капітал”. Метод вимірювання полягав у порівнянні механізму взаємодії паблік рилейшнз із засобами масової інформації.

Дана курсова робота складається з вступу, двох розділів, висновків, списку використаних джерел, додатків.

РОЗДІЛ 1 ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ ПАБЛІК РИЛЕЙШИНЗ (ПР)

1.1 Сутність і завдання паблік рилейшинз як науки та управлінської діяльності

Зв’язки з громадськістю здійснювалися свідомо або спонтанно практично впродовж усієї історії становлення й розвитку суспіль-ства. Однак усвідомлено, організовано і цілеспрямовано вони стали використовуватися лише в XIX столітті. В. Білоус стверджує, що вперше саме поняття “паб-лік рилейшнз” використав президент США Томаc Джефферсон, коли у 1807 році він у першому варіанті свого “Сьомого звернення до Конгрессу” вписав його замість викресленого ним поняття “стан думки”. І лише наприкінці XIX — на початку XX століть у США паблік рилейшнз утверджуються як мистецтво формування й управління громадською думкою, як навчальна дисципліна і організована практична діяльність у


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10