У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





МІНІСТЕРСТВО НАУКИ І ОСВІТИ УКРАЇНИ

Дипломна робота

Управління товарним асортиментом і номенклатурою

(на прикладі ТзОВ «555 - ІФ»)

ЗМІСТ

Вступ………………………………………………………………………………….….4

Розділ 1. Концептуальні засади формування товарного асортименту

та номенклатури…………………………………………………………..…8

1.1 Поняття асортименту та номенклатури товарів…………………….………….…8

1.2.Асортиментна та номенклатурна політика торгівельного підприємства

як основа формування його позиції на ринку…………………………......….…..15

1.3. Складові елементи процесу управління асортиментом

та номенклатурою………………………………………………………………...23

Розділ 2.Стан і проблеми процесу управління товарного асортименту

та номенклатури на підприємстві ТзОВ “555 - ІФ”…………..………..29

2.1. Аналіз динаміки обсягу асортиментної структури та

номенклатури товарообороту…………………………………………………….29

2.2. Стан дослідження ринку з позиції формування асортименту

та номенклатури товарів…………………………………………………............43

2.3. Аналіз організації господарських зв’язків з постачальниками………………...50

2.4. Стан позиціонування товарного асортименту та його оцінка…………………59

Розділ 3. Напрями підвищення ефективності управління формуванням

асортименту та номенклатури товарів на ТзОВ “555 - ІФ” ……..…62

3.1.Покращення дослідження покупця як першооснова формування

асортименту та номенклатури товарів………………………………………..….62

3.2. Оптимізація формування товарного портфеля……………………………….…67

3.3. Підвищення ефективності управління асортиментом та товарною номенклатурою…………………………. ………………………………………..…..74

Висновок…………………………………………………………………………….....80

Список літератури………………………………………………………………….…85

Додатки …………………….……………………………………………………….…88

Анотація

Дана дипломна робота на тему: «Управління товарним асортиментом та номенклатурою» складається із вступу, трьох розділів, висновку, списку використаної літератури та додатків.

В першому розділі відображаються значення асортиментної та номенклатурної політики в діяльності торговельних підприємств як основи формування їх позиції на ринку.

В другому розділі глибоко аналізуються і оцінюються організація господарських зв’язків досліджуємого підприємства «555-ІФ» з постачальниками, проведення ним асортиментної політики, позиціонування товарного асортименту та номенклатури, проводиться аналіз динаміки обсягу асортиментної структури та номенклатури товарообороту, а також приводиться аналіз проведеного досліджування.

В третьому розділі визначаються напрями покращення дослідження покупця як першооснова формування асортименту та номенклатури товарів, оптимізація формування товарного портфеля та підвищення ефективності управління асортиментом та товарною номенклатурою.

В заключенні зроблено висновки та внесено конкретні пропозиції, направлені на удосконалення процесу управління асортиментом та номенклатурою товарів у ТзОВ «555 - ІФ» м. Івано - Франківськ на основі маркетингу.

ВСТУП

Протягом багатьох років наша країна знаходилася за своєрідною завісою, ім’я якій "адміністративно - командна система", що охоплювала всі сфери життєдiяльностi суспільства i кожної людини. Самий яскравий відбиток даного явища, знайшовся в економiцi держави, оскільки поряд з політикою i правом вона визначає основи державного i громадського життя. В цій трiадi виявляються найбільш чiткi протиріччя i закономiрностi розвитку суспільства.

В роки незалежності Україна вступила в новий період свого розвитку, пов’язаний з переходом до ринкових відносин, удосконаленням законодавства України, розширенням можливостей повноцінної господарської дiяльностi підприємств торгiвлi i сфери послуг. Юридична i господарська самостiйнiсть пiдприємств, їхня економічна свобода i рiвноправнiсть як суб’єктів ринку, надають підприємствам широкий простір комерцiйнiй iнiцiативi, самостiйностi в прийнятті рішень з питань комерційних зв’язків, використання фінансово-кредитного механізму.

Передумовами формування i регулювання цього процесу є перехід від централізованого розподілу товарних ресурсів до вільного їхнього продажу. Перед тим, як товар переходить до кінцевого споживача, проходить певний торгово-технологічний процес: постачання товарів, організацію та формування асортименту та номенклатури товарів, стимулювання збуту, сервісне обслуговування, позиціонування. Дані операції є взаємопов’язаними і основними у комерційній роботі торгового підприємства.

Тому, на мій погляд, дослідження вищеперечислених питань є найбільш важливими для сучасних торговельних підприємств, а обрана мною тема дипломної роботи являється актуальною.

Обєктом моїх досліджень виступило саме ТзОВ “555 - ІФ” завдяки широкій базі для досліджень і, звичайно, цілу низку привілегій.

На бізнес-арені Івано - Франківщини працює з 1998 року і за цей короткий термін здійснено масштабний перехід від дрібних торгових точок у м. Калуші до найбільшого супермаркету продуктів міста та області.

У супермаркеті «Велес» асортимент товару (10 000 000 найменувань), починаючи від шоколадних батончиків для дітей, закінчуючи спиртними напоями та м'ясними виробами для дорослих. Усе це знаходиться у критому, комфортабельному приміщенні площею 45000 кв.м, де Вам з радістю допоможуть підібрати товар за смаком чи за ціною продавці-консультанти. А 12 кас з приємними молодими касирами дадуть можливість без довжелезних базарних черг та зайвих клопотів якнайшвидше потішити свою дружину чи свого чоловіка вигідною покупкою, дітей – солодощами, від різноманітності яких очі розбігаються, а друзів чи партнерів – якісними алкогольними напоями.

Уже відомо, що ті, хто обіцяють найнижчі ціни, ніколи не зможуть запропонувати якісного товару чи хорошого обслуговування. Тож у супермаркеті не обіцяють, а просто запрошують відвідати супермаркет, де самому можна переконатися у доступності цін, а гнучка система знижок за накопичувальною системою і постійно діючі акції принесуть задоволення, а витрати зроблять наймізернішими.

Як не можна уявити комп'ютер без монітора, та і не можна уявити сучасний фешенебельний супермаркет без гнучкої системи знижок, які діють виключно для користі клієнтів. Щоб отримати знижку, необхідно придбати товару на суму не менше ніж 150 грн. На знак подяки за першу покупку адміністратор із задоволенням вручить дисконтну картку постійного покупця, яка автоматично надаватиме постійну знижку 3%. Також вищезгадану дисконтну картку можна придбати всього за 20 грн. Вона теж надаватиме знижку 3%. Якщо немає дисконтної картки, а все ж хочеться знижок, тоді можна відвідувати супермаркет щонеділі та щопонеділка з 8.00 до 9.00 та з 21.00 до 23.00. Саме в цей час усім покупцям пропонується знижка у розмірі 3% на весь товар.

А ще в супермаркеті «Велес» можна спробувати до 40 видів (!!!) готових салатів, а також других страв і закусок. Це зручно, якісно та швидко! Новинкою є те, що з 22.00 до 23.00 ціни на салати можуть впасти до 50%.

Тільки у «Велесі»найсмачніші, найдухмяніші, найапетитніші кури гриль. Вони готуються особливими методами і людьми, у яких до цієї справи найвитонченіший смак!

А також у супермаркеті «Велес»


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21