У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти та науки України

Дипломна робота

на тему:

Концепція 4 –«Р» та її сучасні аспекти перетворення в 4 «С»

(на прикладі «УкрАВТО»)

Зміст

Вступ................................................................................................................4

Розділ 1. Концепція 4P, та її сучасні аспекти перетворення……..……….7

1.1 «Р» - товарна політика…………………………………………...11

1.2 «Р» - цінова політика та вибір цінової стратегії………………..22

1.3 «Р» - реклама, її місце та значення для підприємства…………28

1.4. «Р» - вибір та організація місця продажу………………….......40

Розділ 2. Діяльність Корпорації "УкрАВТО" по реалізації комплексу

маркетингу………………………………………………………..42

2.1. Характеристика, та історія діяльності

Корпорації УкрАВТО"………………………………………….43

2.2. Основні фінансові показники діяльності

Корпорації «УкрАВТО»………………………………………...47

2.3. Вибір місця продажу Корпорацією Украв то………………….50

2.4. Місце рекламних заходів у комерційній діяльності

Корпорації "УкрАВТО"…………………………………………52

2.5. Товарна пропозиція "УкрАВТО" ………………………………56

Розділ 3. Розвиток сучасних технологій маркетингу і шляхи

трансформації 4 – «Р» в 4 – «С»……………………………….…68

3.1 Технічне обслуговування автомобілів, як елемент

післяпродажної підтримки товарів……………………………....68

3.2 Фінансова діяльність і страхування в корпорації «УкрАвто »..71

3.3 Калькулювання ціни на товарну продукцію «УкрАвто» ……...74

Висновки та пропозиції..…………………………………………………...76

Список використаної літератури……………………………………………82

Додатки

Вступ

Формування ринкової економіки в Україні зумовлює необхідність нового підходу до управління виробництвом і збутом товарів споживчого призначення. Підходу, який забезпечує досконаліші способи виробничої і комерційної діяльності, здійснення їх на якісно новому рівні. Саме такий підхід забезпечує використання зарубіжного досвіду маркетингу, його адаптацію до конкретних умов регіону всієї України. Ця концепція основана на системному підході і забезпечує задоволення потреб ринку, прискорення товароруху і збільшення прибутковості виробництва і торгівлі.

Маркетинг слід розглядати як методологію ринкової діяльності, що визначає стратегію і тактику підприємств в умовах конкуренції. Ключовим завданням підприємств торгівлі сьогодні стає орієнтація на споживача.

Для того, щоб використання теорії маркетингу в практичній діяльності підприємств дало необхідний ефект, потрібно, щоб її опанували керівники, фахівці та інші працівники. Робітники ж виробничих і торговельних підприємств нині не мають достатньої підготовки в галузі теорії і практичного використання маркетингу. Тому тепер зростає необхідність поглибленої професійної підготовки в галузі маркетингу, а саме: у сфері маркетингових досліджень, їхнього інформаційного забезпечення, планування асортименту та якості товарів, організації збуту і розподілу, у просуванні товарів, у галузі реклами і стимулювання збуту.

У сучасних умовах розвитку економіки України впровадження маркетингу на виробничих і торговельних підприємствах стикається з проблемами, основними з яких є: подолання психологічного бар'єру господарських керівників та фахівців виробництва і торгівлі про необхідність використання маркетингу лише в умовах надлишкової пропозиції, а не при гіпертрофованому попиті; проблема організації маркетингу на підприємствах і його правового забезпечення; проблема інформаційного забезпечення маркетингової діяльності; проблема її науково-методичного забезпечення. Розв'язанню цих проблем будуть сприяти: поетапне становлення організаційної структури служб маркетингу; розробка науково-методичного забезпечення практичного використання маркетингу; підготовка і перепідготовка висококваліфікованих керівників та фахівців нового типу, що володіють сучасною методологією ринкової діяльності; забезпечення підготовки фахівців-маркетологів; підсилення комп'ютерної підготовки фахівців; розробка та видання навчально-методичних матеріалів тощо.

Сучасний етап розвитку України характеризується зростанням показників ринкової економіки, ринкових відносин, активним формуванням інфраструктури ринку. В складі цієї інфраструктури не останнє місце належить підприємствам котрі задіяні у сфері продаж автомобілів. Серед них одне з найвагоміших можна віддати корпорації „УкрАВТО".

Що ж до маркетингової діяльності об'єкту дослідження ВАТ „Івано-Франківськ УкрАВТО", то вона ставить перед собою певні цілі, завдання, ґрунтується на конкретних принципах, які мають відповідати загальній політиці розвитку підприємства. Суть її коротко можна передати так: перед тим як організувати виробництво, потрібно знати, який саме товар, з якими споживчими властивостями, якої якості, в якій кількості, за якою ціною, в якому місці та в який час бажає отримати потенційний покупець.

Після достатньо глибокого знайомства з маркетинговою концепцією, я вважаю за доцільне приділити увагу складовим елементам маркетингового комплексу — тактичним рішенням, що використовуються маркетологами для втілення в життя розроблених стратегій. Розділи в дипломній роботі присвячено викладенню проблем ціноутворення, розповсюдження та маркетингових комунікацій, які маркетологи повинні вирішувати в своїй повсякденній діяльності, вибору місця продажу.

Від ефективного управління окремими товарними марками та усім асортиментом товарів та послуг, що пропонує компанія, залежить її успіх на ринку. Дається визначення товару та розповідається про основні класифікації товарів та послуг; пояснюється роль ціноутворення, послуг в діяльності компанії; розповідається про рішення, що приймаються компаніями стосовно товарного асортименту товарної номенклатури. Керівництво компанії має координувати взаємодію цих складових, звертаючи особливу увагу на те, щоб інформація, яка передається за межі компанії, формувала стійкий, чітко окреслений імідж компанії та її продукції.

Сьогодні до складу Корпорації, великої холдингової компанії багатьох напрямів діяльності, входять найпотужніший в Україні завод з виробництва автомобілів, регіональні представництва в усіх областях України і в Автономній Республіці Крим, 7 спільних підприємств, створених за участю іноземних партнерів, близько 400 центрів технічного обслуговування, автосалонів, магазинів запасних частин і комплектуючих, 6 великих оптово-роздрібних складів, страхова компанія, а також низка фінансових організацій і підприємств інших видів діяльності.

Темою моєї дипломної роботи є дослідження маркетингової концепції "маркетинг-МІКС" на ВАТ „Івано-Франківськ "УкрАВТО". Робота складається з трьох розділів, в яких послідовно розкрито механізми чотирьох «Р»: Product (продукт, виріб, товар), Ргісе (ціна), Ріасе (місце), Рromotion (просування).

Мета дипломної роботи – показати концепцію 4 – Р та її практичне застосування на підприємствах України, зокрема на „Івано-Франківськ УкрАВТО".

Предметом дослідження є здійснення підприємством комплексу "маркетинг - МІКС".

Об’єктом дослідження обрано ВАТ „Івано-Франківськ "УкрАВТО .

Методи дослідження: описовий, порівняльний, структурний.

Структура роботи. Дана робота складається із вступу, трьох розділів, висновку, списку використаної літератури та додатків.

1. Концепція 4P, та її сучасні перетворення.

Маркетингової концепція "маркетинг-МІКС" складається чотирьох механізмів «Р», в яких послідовно розкрито: Product


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Управління товарним асортиментом на підприємстві»(на прикладі ТзОВ «555-ТМ») - Дипломна робота - 79 Стр.
Організаційно-економічний механізм стратегічного управління персоналом підприємства - Дипломна робота - 100 Стр.
Методи стимулювання збуту магазину побутової техніки на прикладі діяльності магазину \\\"Ельдорадо\\\" - Дипломна робота - 69 Стр.
ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат» - Дипломна робота - 34 Стр.
Дослідження ринку цементу за матеріали підприємства ВАТ “Івано-Франківськцемент” - Магістерська робота - 42 Стр.
Напрямки та шляхи вдосконалення системи розрахунків за спожитий природний газ в Івано-Франківському УЕГГ - Дипломна робота - 83 Стр.
Стратегічне планування у системі підвищення ефективності розвитку регіону (на прикладі Берегівського району) - Дипломна робота - 87 Стр.