У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Вступ

Курсова робота

Вивчення шляхів вдосконалення систем оплати праці на прикладі приватного підприємства «Євродвері».

Вступ

Найважливішим елементом продуктивних сил і головним джерелом розвитку економіки є люди: їх майстерність, освіта, підготовка, мотивація діяльності. Існує непересічна залежність конкурентноспроможності підприємств та організацій в ринковій економіці від величини трудового потенціалу їх персоналу. Тому в процесі здійснення господарської діяльності, керівництво будь-якої установи повинно приділяти належну увагу його працівникам.

Персонал підприємства формується та змінюється під впливом внутрішніх (характер продукції, технологія та організація виробництва) і зовнішніх факторів (демографічні процеси, юридичні та моральні норми суспільства, характер ринку праці тощо). Вплив останніх конкретизується у таких параметрах макроекономічного характеру, як: чисельність активного (працездатного) населення, його освітньо-кваліфікаційний рівень, пропозиція робочої сили, рівень зайнятості, потенційні резерви робочої сили. У свою чергу ці характеристики обумовлюють кількісні і якісні параметри трудових ресурсів.

Проблема підвищення продуктивності праці тісно пов`язана з організацією її оплати та стимулюванням.

Заробітна плата – це виражена в грошовій формі частина суспільного продукту, яка поступає в особисте споживання працівників у відповідності з кількістю та якістю затраченої ними праці.

Національний дохід, частиною якого є заробітна плата, - це знову створена в галузях матеріального виробництва вартість, необхідна для подальшого розширення, відтворення виробництва та підвищення добробуту людей. Зростання національного доходу залежить від темпів підвищення продуктивності праці, економії матеріальних ресурсів та збільшення чисельності людей, зайнятих у матеріальній сфері виробництва.

Надзвичайно розгалужений поділ праці, що склався в сучасному суспільстві стимулює підвищення її продуктивності, матеріальної зацікавленості працівників у результатах індивідуальної та загальної праці, внаслідок чого буде підвищуватись національний дохід країни.

В Україні на сьогоднішній день проблема вдосконалення систем оплати праці та її стимулювання є як ніколи актуальною. Сучасні ринкові підходи вимагають від вітчизняних менеджерів нового ставлення до персоналу та мотивації їхньої праці. Всі зусилля повинні бути направлені на підвищення продуктивності праці працівників, а основним важелем, який спроможний це зробити є матеріальна винагорода за виконану роботу, тобто заробітна плата.

Отже, метою даної курсової роботи є вивчення шляхів вдосконалення систем оплати праці на прикладі приватного підприємства «Євродвері».

Розділ 1. Загальна характеристика об`єкта дослідження.

1.1 Характеристика продукції і умов функціонування ПП «Євродвері»

Приватне підприємство «Євродвері» було засноване в 1993 році. Метою його створення, як і будь-якої іншої виробничої структури в ринкових економічних відносинах, є виготовлення продукції та її подальший збут для отримання прибутку, в цей же час задовольняючи попит споживачів на власний товар чи послугу.

Основними напрямками його діяльності є виробництво та встановлення дверей різного профілю (дерев`яні, броньовані тощо), вікон найрізноманітніших розмірів і конструкцій (арочні, трикутні, трапецієвидні, круглі та інші), вітринних конструкцій, торгових павільйонів, зимових садів, балконів, гаражних воріт, кованих художніх та декоративних решіток.

Крім цього підприємство надає ряд послуг, пов`язаних з інсталяцією та використанням своєї основної продукції, зокрема:

· встановлення офісних перегородок, пластикових підвіконь;

· тонування склопакета сонцезахисною або протиударною плівкою;

· сонцезахисні жалюзі: вертикальні та горизонтальні;

· зовнішні захисні ролети з різними механізмами приводу;

· протимоскітні сітки в різних варіантах виконання;

· одно- та двохкамерні склопакети різної товщини.

Підприємство з моменту реєстрації є юридичною особою і здійснює свою діяльність у відповідності з діючим законодавством України та діючим статутом.

Несприятливим моментом для діяльності ПП «Євродвері» є те, що прибуток безпосередньо залежить від кількості замовлень. Цей показник постійно коливається, що призводить до збільшення чи зменшення прибутку у різні періоди. Тому прогнозування майбутнього стану даного підприємства є дуже важким завданням, адже неможливо передбачити вплив різноманітних факторів на його діяльність.

Співвідношення високоякісної техніки та працівників з високою кваліфікацією та великим стажем роботи забезпечує визнання підприємства на регіональному ринку.

На даний час підприємство розвивається швидкими темпами. В наступному році передбачається розширення підприємства. Варто також зазначити, що ПП «Євродвері» має декілька філій на території Івано-Франківської області. Дане підприємство також постачає свою продукцію в магазини, що спеціалізуються на їх реалізації.

З кожним роком ПП «Євродвері» досягає все більших і більших результатів і це, в свою чергу, сприяє розвитку і розширенню його діяльності на ринку.

1.2 Забезпеченість ПП «Євродвері» ресурсами: матеріально-технічними та трудовими

Приватне підприємство «Євродвері» розташоване в місті Івано-Франківську на вулиці Побутовій. Воно добре забезпечене трудовими та матеріально-технічними ресурсами. Основними замовниками його продукції є різноманітні організації, підприємства та приватні особи. Роботи виконуються не лише в м.Івано-Франківську, але й в декількох районних центрах області.

Головними конкурентами підприємства в регіоні є ПП «Буд-офіс», «Прикарпатенергосервіс» та ПП «Транскомсервіс».

Основними матеріалами, які використовує підприємство в процесі виготовлення продукції є: деревина високої якості, метал (листовий та профільний), арматура, швелер, оцинкований лист, квадрат, круг, кутник, шестигранник, дверна та віконна фурнітура та багато іншого. Всю сировину отримують від деревообробних підприємств нашої області, баз металопрокату, а також шляхом імпорту з країн ближнього зарубіжжя. Левову частку матеріалів ПП «Євродвері» замовляє на металобазі, що знаходиться в Івано-Франківську на вулиці Автоливмашівській.

Для ефективного проведення робіт з виготовлення продукції і встановлення її на місцях підприємство забезпечене основними засобами в достатній кількості, основними з яких є:

· фрезирувальний верстат DT 430;

· рейсмусовий верстат PS 410;

· фрезерно-шипорізний верстат зі змінним кутом нахилу Т 92С;

· форматно-розкрійний верстат зі змінним кутом нахилу SELECTA 220S;

· комбінований фугувально-рейсмусовий верстат GALAX 280;

· шліфувальний станок зі змінним кутом нахилу головки PT 600I;

· вертикальна стрічкова пилка SN 360P;

· дисковий плоскошліфувальний верстат LD 60;

· стрічковий плоскошліфувальний верстат LDN 60;

· машина для довбання отворів MINIDRILL 80Е /CU80.

Транспортий відділ забезпечує підприємство автомобілями, необхідними для


Сторінки: 1 2 3 4 5