У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Реферат

Характеристика підприємства та його техніко-економічні показники

Товариство з обмеженою відповідальністю «Орісіл» державного підприємства «Орісіл – Калуш» було засноване шляхом поділу товариства з обмеженою відповідальністю «Оріана – Галев» (створеного на базі державного підприємства «Завод «Фітон»» 1 грудня 2000 року). 21 листопада 2001 року ДП «Орісіл – Калуш» ТзОВ «Орісіл» було зареєстроване рішенням Калуської міської Ради народних депутатів №274. Форма власності – приватна.

Найменування:

Повне - Товариство з обмеженою відповідальністю «Орісіл» державного підприємства «Орісіл – Калуш».

Скорочене - ТзОВ «Орісіл» ДП «Орісіл – Калуш».

Метою діяльності ДП «Орісіл – Калуш» є виробнича та комерційна діяльність, спрямована на одержання максимально можливого прибутку для забезпечення постійного розвитку та вдосконалення виробництва, конкурентоспроможності продукції, зростання заробітної плати трудового колективу.

Предметом діяльності підприємства є:

Ш виробництво хімічної продукції (двоокису кремнію орісілу, півфабрикату чотири хлористого кремнію та іншої хімічної продукції) для промислових цілей;

Ш оптова торгівля;

Ш діяльність у сфері громадського харчування, створення і експлуатація пунктів громадського харчування;

Ш здійснення будівельної діяльності;

Ш здійснення наукових досліджень, розробка нових технологій та впровадження їх у виробництво;

Ш ремонт та експлуатація об’єктів трубопровідного транспорту;

Ш проведення маркетингових, інжинірингових, соціологічних досліджень;

Ш проведення бартерних, клірингових та лізингових операцій;

Ш виробництво товарів народного споживання;

Ш закупівля, постачання та збут продукції, матеріалів і енергоносіїв;

Ш надання правових аудиторських та консультаційних послуг;

Ш надання послуг у галузі маркетингу, а також посередницьких, складських та транспортно – експедиційних послуг;

Ш впровадження та експлуатація комп’ютерних мереж, розподілюваних баз та банків даних і надання доступу до них на комерційній основі;

Ш інженерно – геологічні, топо - геодезичні та інженерно – гідрометеорологічні вишукування;

Ш проведення фінансово-економічного аналізу діяльності;

Підприємство є юридичною особою у відповідності з законодавством України: має самостійний баланс, розрахункові та інші рахунки, включаючи валютні, в установах банку, печатку, кутовий штамп, фірмовий знак, інші реквізити, може отримувати кредити в валюті України та іноземній валюті, набувати майнові і інші немайнові права, нести обов’язки, бути позивачем і відповідачем у всіх судових і арбітражних органах.

Підприємство має право створювати на території України та за її межами філії та представництва, а також спільні підприємства, товариства та виробництва відповідно до чинного законодавства України.

Майно підприємства складають основні фонди та оборотні засоби, а також інші цінності, вартість яких відображається в його самостійному балансі.

Для забезпечення діяльності підприємства створюється статутний фонд в розмірі 50000 гривень, який формується за рахунок грошового внеску Засновника.

Засновник самостійно розпоряджається напрямками використання прибутку, залишається після сплати Підприємством податків та інших обов’язкових платежів.

Всі розрахунки Підприємства провадяться у безготівковому та готівковому порядку через установи банків відповідно до правил здійснення розрахункових та інших операцій, затверджуваних Національним Банком України.

Підприємство має право здійснювати бартерні операції, проводити взаємозаліки та інші не грошові операції в межах чинного законодавства.

Управління підприємством здійснюється Засновником та директором, який приймається на посаду у відповідності з контрактом.

Припинення діяльності Підприємства наступає в результаті його реорганізації або ліквідації на підставі рішення Засновника, а також рішення суду чи господарського суду у випадках та порядку, передбаченим чинним законодавством України.

Підприємство співпрацює з великою кількістю інших організацій. Наприклад, постачальниками сировини є наступні підприємства:

v ВАТ «ДніпроАзот», м.Дніпродзерджинськ – хлор рідкий;

v ТзОВ «Електропостачзбут», м.Дніпропетровськ – олеум;

v ВАТ «Запоріжукокс», м.Запоріжжя – тіосульфат натрію;

v ТзОВ «Карпат – Полімер», м.Калуш – азот рідкий, кисень в балонах;

v ТзОВ «Карпатнафтохім», м.Калуш – хлор випарений, водень осушений, сода каустична;

v ТзОВ «Кремній – Полімер», м. Запоріжжя – кремній технічний;

v ТзОВ «Літмале», м. Дніпропетровськ – феросиліцій.

Підприємство самостійно здійснює зовнішньоекономічну діяльність, пов'язану з предметом її діяльності. При здійсненні зовнішньоекономічної діяльності Підприємство користується повним обсягом прав відповідно до чинного законодавства.

На рисунку 2.1. представимо виробничу структуру ТзОВ «Орісіл».

Рис.2.1. Виробнича структура ТзОВ «Орісіл».

 

Рис.2.2. Організаційна структура ТзОВ «Орісіл».

Отже, розглянувши організаційну і виробничу структуру ТзОВ «Орісіл» можна зробити висновки про те, що підприємством була обрана лінійно-функціональна структура управління, яка спирається на розподіл повноважень та відповідальності за функціями управління і прийняття рішень по вертикалі. Ця структура дає змогу організувати управління за лінійною схемою, а функціональні відділи апарату управління підприємства лише допомагають лінійним керівникам вирішувати управлінські завдання. Така структура управління завдяки своїй ієрархічності забезпечує швидку реалізацію управлінських рішень, сприяє спеціалізації і підвищенню ефективності роботи функціональних служб, уможливлює необхідний маневр ресурсами.

Управління підприємством здійснює директор підприємства п.Кузів Р.М. Директор підприємства – працівник з багаторічним досвідом роботи на керівних посадах, відзначається великою гнучкістю управління виробництвом, оперативністю та результативністю, вміє приймати кардинальні рішення.

Під своїм керівництвом директор підприємства об’єднав колектив працелюбних, професійно-досвідчених працівників.

Головний інженер підприємства п.Кучин В.І. – одночасно перший заступник директора – є організатором і керівником робіт з технологічного розвитку виробництва. Він також забезпечує експлуатаційну готовність технічної і технологічної бази. Головний інженер визначає технічну політику на підприємстві, перспективи його розвитку, шляхи вдосконалення діючого підприємства. Йому підпорядковані головні спеціалісти підприємства (головний механік, головний енергетик, головний приладник) зі своїми службами, ремонтна служба та лабораторія.

Заступник директора з комерційних питань п.Баран В.М. здійснює оперативне керівництво МТЗ підприємства необхідним обладнанням, сировиною, матеріалами, автотранспортними засобами, здійснює оперативний контроль та керівництво службою МТЗ підприємства та службою реалізації.

Начальники цехів забезпечують основне виробництво продукції з мінімальними затратами сировини та енергоресурсів при безумовному дотриманні безпеки праці, організовують виробництво на науковій основі, впроваджують заходи технічного розвитку, вдосконалення технологій, механізації та автоматизації робочих місць.

Начальник цеху з виробництва синтетичної нафто полімерної смоли та чотири хлористого кремнію п.Цюшок М.М. – дипломований інженер. Незважаючи на нетривалий


Сторінки: 1 2 3